Sunday 13 January 2008

Demisie sau necrolog?

Realitatea vorbeste despre demisia lui CTP- un act perfect banal intr-o societate normala- ca despre un deces. CTP nici macar nu si-a anuntat retragerea de la ziar, cu atat mai putin din presa, ci doar din functia de director. Relatarea acestui eveniment la tv a fost, insa, dintr-o lume paralela. "Dumneavoastra L-ATI CUNOSCUT...", "Cum LUCRA?", "Cum VA INTELEGEATI?", astea sunt intrebarile pe care le aud in acest moment rostite de moderatori. Pentru Realitatea TV, CTP a devenit "la trecut", desi nimic nu-i ameninta sanatatea omului, care nu a facut decat sa ia o decizie personala si administrativa. Ba mai mult, eu cred ca decizia de azi ii va prinde chiar bine.

19 comments:

Anonymous said...

Nici nu-i de mirare ca dupa ce a deschis TVul, fara sa citeaca pe banda..doar ascultand cateva secunde tata a crezut ca a murit CTP si a venit sa ma anunte. :))

Anonymous said...

Si eu m-am uitat vreo 3 minute pe Realitatea si am avut senzatia ca CTP a murit. M-a linistit faptul ca titlul spunea altceva :)

Oana Dobre-Dimofte said...

Paula: Q.E.D.

maria said...

si cu live de la plasma....ctp s-a nascut, a facut facultatea de......si mie mi-a placut

Oana Dobre-Dimofte said...

Darkman: acest post nu este despre viata si opera lui CTP, ci despre felul in care Realitatea a tratat demisia lui.

Anonymous said...

La ce te-ai asteptat de la Realitatea dupa mustruluiala aplicata eternei sperante Turcescu?

Anonymous said...

Scuze, cam ai dreptate. Intr-adevar, relatarile seamana mai mult cu un necrolog. Sunt curios de ce procedeaza asa: din greseala, intentionat ca sa-i faca rau sau intentionat ca sa-i faca bine prin victimizare.

Anonymous said...

tine de stilul senzationalist al realitatea de a trata stirile (vezi stirile cu aer catastrofal/apocaliptic despre zapezi/ninsori, dand de fapt e un lucru foarte firesc si banal faptul ca ninge in ianuarie).
in alta ordine de idei, astept un comentariu pe ciutacu.ro e genul 'JN vinde in drumul taberei mai mult decat gandul in toata tara'
numai bine!

Oana Dobre-Dimofte said...

Pai acum na, nici foarte departe de adevar n-ar fi victor daca ar zice asta.

VV said...

Citandu-l pe Turcescu intr-o emisiune realizata inainte de sarbatori, in care CTP a intervenit pe tel.."Noi incercam sa urmarim o linie aici (ref: discutia despre tel primit de la Orban)"; CTP: "pai si eu am linia mea, ma obligati sa urmez linia dvs?"..Iar diferentele de opinie au continuat si in alte emisiuni. Astfel ca, Realitatea a urmat linia ei.

Unknown said...

@darkman: pai exact atat vinde Gandul:)
da, blondo, daca nu aflam cu juma' de minut inainte sa intre-n isterie Realitatea, puteam sa jur ca a murit Cristi.

GIGI N. said...

Foarte tare! mi-ai placut la b1, cum de l-ai suportat pe micutul P. din stanga?

Anonymous said...

nu va suparati dudue...dar cei ala necrolog? e ca un fel de tocsou, de dialog? decalog? blog? log?

sarumina si ma scuza-ti

RADU BADOIU said...

Ce se intampla la Realitatea este asemanator circuitului apei in natura:Banii din gunoaie fac televiziune...iar televiziunea produce gunoi.
Este cel mai firesc produs media!
Acesta nu este un atac la Realitatea TV, este doar o frustrare!Ca simplu cetatean, nu gasesc in Romania ...macar o fituica ,in care, in schimbul unei sume de bani, sa primesti informatii despre viata politica, economica si sociala si nu VERDICTE, JUDECATI..toate sub semnul moralitatii absolute...
Aceasta obsesie a moralitatii era in toata presa de pana la revolutie....acum..e noua limba de lemn!
Sa-mi explice si mie cineva importanta moralitatii in viata publica...dar firesc, fara limba de lemn..eu nu o inteleg decat IN VIATA PRIVATA,STRICT IN PROBLEMELE DE FAMILIE...sau poate cu vecinii..

Anonymous said...

zilele trecute era un titlu pe realitatea teve, ce suna mai degraba a AcasaTV nu a zdrahon al stirilor profesioniste, pavaza a adevarurilor nespuse.. : Inima de Jandarm". Duduia de se afla la promter, mai ca nu varsa o lacrima..

Constantin said...

In legatura cu ultima fraza.
CTP este prea vulpoi sa plece de la Gandul. Editorialele lui nu vor putea fi cenzurate. Mai degraba el va putea sa-si impuna puncte de vedere asupra politicii editoriale.
Va fi un ghimpe in coasta sefilor. Va putea fi chemat oricand sa preia conducerea.
Oricum este in postura de a negocia de pe alte pozitii cu orice alta f probabila oferta.

Constantin said...

Pentru cei care nu cunosc.
F multe interventii la TV in asa zise in direct sunt de fapt inregistrari.
Stau oamenii in coada de asteptare ca la 30 de sec. de la inceperea emisiunii sa poata interveni?
Orice asemanare cu emisiunea de la ora 22 este o pura coincidenta !

Anonymous said...

Dupa parerea mea, Realitatea TV nu este altceva decat echivalentul TV al ziarului (mai bine zis, tabloidului) "Libertatea" pe piata media din Romania. Doar ca are profilul unui post de stiri, iar de aici vine si modul "isteric" de a prezenta orice stire. Si nici macar nu putem sa-i invinuim pentru ceva, Realitatea TV e un business, trebuie sa vanda, are niste consumatori, iar profilul consumatorilor il puteti vedea daca calatoriti o zi cu metroul prin Bucuresti si va uitati la oamenii care citesc "Libertatea". Ca finantist am tot respectul pentru Reali- si Liber- tatea; ca om - nu o sa ma uit sau citesc intentionat niciodat unul din cele 2 obiecte de media. Va multumesc.

Anonymous said...

nu e chiar ca libertatea, ca n-are poze cu tâţe cu femeile goale, dar tot se prosteşte pe zi ce trece postul ăsta pe care mai vedeam şi ştiri