Tuesday 15 January 2008

Ceva imi spune...

... ca va fi un an oribil pentru presa. Daca anii trecuti a fost dialogul surzilor (in care "ultrasii" pro si anti Basescu isi strigau fiecare lozincile fara sa aculte si ce spune si echipa adversa), anul asta cred ca se va ajunge la faulturi adevarate si dure. Nu mai ajunge sa spui ce crezi tu, e MUSAI sa precizezi ca celalalt e dobitoc pentru ca crede altceva. Nu pentru ca ar avea argumente cretine sau pe care nu ar fi in stare sa le sustina, ci doar pentru ca are o alta opinie.

...ca la alegerile pentru Bucuresti vom avea cea mai suburbana campanie ever. Va fi o intrecere de "circus freaks". Ma intreb daca va avea cineva curajul sa-si asume un candidat civilizat, cand pleaca din start de pe pozitia de loser. Sau poate subestimez eu bucurestenii? In momentul asta inclin, totusi, sa cred ca nu.

...ca Adriean Videanu nu a fost la inceputul lui ianuarie nici macar in Dubai, ci cateva zeci de grade mai spre Polul Nord.

4 comments:

Constantin said...

Bucurestenii vor ramane consecventi asa cum au fost in ultimii 18 ani. Nu-mi fac de loc griji. Pun la bataie viitoarea mea pensie pe 3 luni :).

P.S. Bucurestenii sunt o categorie aparte de oraseni. Au multe "tabieturi".
De ex. : daca sunt 3 persoane in fata unui magazin in f scurt timp se aduna inca o suta, fara ca acestia din urma sa se intereseze care este motivul acelei cozi.
Daca este lume adunata inseamna ca se da ceva f bun. Si ei nu pot scapa o asemenea ocaziune!

Anonymous said...

De ce sa ne miram?Suntem abia in 15 ianuarie si se iteste al treilea mare scandal;dupa "povestiri la telefon"si "a fost odat` un procuror" urmeaza "profesorul traznit"...de Cotidianul.Daca baietii o tin tot asa pana in 2009 la ultimul rand de alegeri,o sa terminam cu toti oamenii politici si indeplinim sarcina primita de la dl goe:exterminarea clasei politice corupte si incompetente.TRAIASCA REPUBLICA ROMANICA SI MULT IUBITUL EI CONDUCATOR!!PS: ma duc sa vars la baie.

Anonymous said...

la treaba cu presa ai dreptate. va fi chiar mai rau de atat.
la treaba cu primaria, depinde mult de candidatul psdului. intr-un fel va arata campania daca va fi vanghelie si cu totul altfel daca va fi un personaj gen diaconescu.
treaba cu videanu nu mai intereseaza pe nimeni. cred ca toata lumea s-a convins de mult de ceea ce poate omul. pacat.

BABILONUL IMOBILIAR said...

Va fi jale in acest an...
Se ataca toti, intre partide, in interiorul partidelor pentru puterea de decizie si sefie, ziaristii sunt mult radicalizati
pro si contra cuiva dintre politicieni, e o ura aproape viscerala intre multi politicieni si chiar intre ziaristi...

Nu-s deloc semne pozitive la acest inceput de an, per total; nu numai in presa, ci si-n economie, per total...

Iar presa, ce sa mai discutam..., banu' e scopul, presa de scandal si "usuratica", e in fruntea tirajelor: Libertatea vreo 225.000 ex, Click-ul a reusit si el sa ajunga pe 9, in timp ce ziare "normale" scad.
E adevarat, e economie de piata, toata lumea inceara sa se impuna si, din pacate, cantitatea primeaza inaintea calitatii. Presa e orientata spre...scandal, can-can si sexualitate, plus promovarea castigurilor "peste noapte", facile (loterie, casino), crime si accidente, ceva care...trebuie oricum sa socheze.

Nu e numai la noi asa ceva, e si "afara" o tendinta. Insa acolo, totusi..., presa e altceva. Si nu numai presa e altceva.

PS: Romania libera, se pare, n-a reusit "resuscitarea" si, dupa neintelegeri cu patronatul german (nu i-a folosit c-a trait in Germania atatia ani, pe vremea
"Europei libere"...), Hurezeanu
"o taie" la Cotidianul/ Realitatea TV. Nu m-ar mira...E, oricum, un profesionist, un meserias al presei. Si acestia nu duc lipsa de oferte (vezi si Adrian Ursu, CTPopescu, Cristoiu s.a.).

Totusi, la nivel de politica de marketing, e clar ca la "Romania libera" e cam...aiurea, ca sa nu uzitez alt termen. Marti au scos ziarul cu “film…”, cum zicea o vanzatoare de la taraba. Altfel, NU se vindea ! Asa ca, oricine nu vroia “filmul…” respectiv (ziar+”film” ~ 79 mii vechi), nu putea cumpara ziarul. Si, numai din spusele respectivei vanzatoare, fusesera 6 oameni ce ar fi dorit sa cumpere (era 11 cand am cumparat eu ziarele de acolo…). Au cazut mult, pana-n 55.000 tiraj, sunt pe 6-7, cu Cotidianul aproape la egalitate.