Friday 28 September 2007

Leapsa de la Adrian Nastase

Adrian Nastase imi intoarce leapsa: dupa ce si-a postat desktopul la solicitarea subsemnatei, ma provoaca sa spun ce as schimba eu in administratia locala. Leapsa a plecat, de fapt, de la Andrei Crivat, care i-a dat-o lui Nastase, care mi-a trimis-o si mie. Dar sa raspund.
Pe fond, habar n-am, pentru ca nu ma pricep la administratie locala mai mult decat la nivelul de cultura generala si de minima documentare jurnalistica. Ceea ce ma face sa cred ca tocmai asta ar trebui sa fie prima schimbare: sa fie lasata pe seama celor care se pricep la ea. Adica, out cu politrucii, out cu micii functionari care se vor simti obligati fata de partidul care i-a cococat acolo pana la moarte (sau pana cand primesc o oferta mai buna de la alt partid), out cu cei care inteleg prin studii de fezabilitate, de exemplu, doar inca o modalitate de a-si finanta partidul. Vreau sa vad acolo oameni care chiar stiu ce vorbesc si ce fac. Vreau cam multe, asa-i? :)

Ummm, chiar: cum ar fi ca functia de primar sa fie castigata prin concurs? Macar doua-trei sezoane electorale de acum incolo, pana ne mai revenim.
On a second thought: astia ar fi in stare sa manareasca pana si licitatia pentru foile de examen! :)

8 comments:

Anonymous said...

Eu as face asa:
- un audit pentru a identifica nr si calificarea personalului necesare pentru indeplinirea functiilor institutiei
- concedierea surplusului
- marirea salariilor
- campanie PR de promovare a posturilor publice

Anonymous said...

Frumos ca ai raspuns... dar ar fi fost si mai frumos daca ai fi jucat dupa reguli - http://www.andreicrivat.ro/2007/09/26/tag-2-administratia-locala/ - nu erau ale lui nastase

Oana Dobre-Dimofte said...

Scuze, nu stiam de unde a pornit leapsa. Eu de la Nastase am primit-o si de-aia l-am mentionat pe el.Fac imediat cuvenita rectificare.

Anonymous said...

oana, nici eu nu stiu de unde a plecat leapsa dar cred ca putem urmari pe fir.. regulile pe care le citisem la andrei crivat, complicate:), erau : *) Regulile speciale ale lepșii ăsteia sunt așa: trebuie s-o dați mai departe la +1 bloggeri, adică eu o dau la 7 bloggeri, iar cei 7 trebuie s-o dea fiecare la câte 8 bloggeri, dar să-i menționeze și pe ăia 7 la care o dau eu. Firește, nu e obligatoriu, e doar eficient.

Deci tu, primind-o de la nastase ar fi trebuit sa-i mentionezi pe cei la care a dat-o el mai departe si sa o dai si tu mai departe la 9 oameni cred...

Oana Dobre-Dimofte said...

In afara celor care deja au raspuns, nici nu cred ca stiu 9 blogari! :)

Anonymous said...

pai vezi... asta e unul din scopul lepsilor.. se mai cunosc bogarii intre ei, mai citesc si bloguri din alte zone decat cele pe care le frecventeaza de obicei:)...

Oana Dobre-Dimofte said...

Ai si tu dreptate! :)

Anonymous said...

adica eu sunt singura fraiera care a raspuns la intrebare?