Tuesday 9 February 2010

O zi proasta

Mai sunt si din astea. Incep cu un taximetrist fara retrovizoare, care, incercand sa dea in marsarier, atinge o femeie care isi plimba nepotul de 3-4 ani cu sania. In taxi te afli si tu. Cand te dai jos, nu stii pe cine sa calmezi mai intai: pe femeia care tipa la taximetrist, pe soferul care urla ca nu-i treaba ei de ce n-are el retrovizoare, sau pe copilul care plange speriat de zbieretele adultilor. Cand se termina criza asta si toata lumea scapa teafara, ajungi la serviciu. Unde te asteapta mancarea comandata de pe drum. Ca sa o platesti, ai nevoie sa scoti bani din bancomat. In care ti se blocheaza cardul. Imprumuti bani, te pregatesti sa suni la banca in "parohia" careia se afla bancomatul, cand cardul se razgandeste si iese singur.
Mai pe seara, afli niste vesti proaste, la care te cam asteptai, dar traiai cu speranta ca "no news is good news".
Te impunge si o raceala si cauti alinarea in farmacie. Unde o tanti cerceteaza jumatate din inventar, ca sa cumpere in final, doua pastile de nurofen.
Cand ajungi acasa, constati ca oamenii din jurul tau au si ei propriile vesti proaste la care sa se gandeasca. Va ciocniti nervii si te intrebi daca nu te iei prea in serios. Sau, daca nu pe tine, eventual iei prea in serios relatia ta cu lumea inconjuratoare. Te gandesti ca exista oameni care au probleme de viata si de moarte, in timp ce tu incerci sa te hotarasti daca tristetea e sau nu e o forma de alint. Printre oamenii astia sunt si Alexandra, Daniel sau Ioana. Gandul la ei nu te enerveaza. Te scoate din minti. Intr-un final resemnat, nu-ti mai raman de facut decat doua lucruri: sa asculti o melodie si sa astepti sa se faca maine. Asta e tot ce mai spera si ei. Si, in lumea asta nebuna, nedreapta si mizerabila, "maine" poate fi, cateodata, tot ce conteaza. Ajutati-i sa aiba si ei aceleasi sanse la "maine" ca si noi. Ca vor veni zile mai bune sau mai rele nu conteaza acum. Important e sa aiba, pur si simplu, zile.

25 comments:

ana-maria chivu said...

ziua de maine poate fi mai buna ca cea de azi sau ca cea de ieri sau poate ca nu, dar e bine sa speram!

Hălăţel said...

Vai ce-mi place melodia \:d/
Fara zile d-astea nu ar mai fi distractie,nu?:))

Theodora said...

Maine o sa fie sigur mai bine.
Nu ne-a spus Basescu ca am iesit din criza? Gata, s-a terminat!

Cos said...

Eu cred că avem zile proaste ca să avem puncte de reper pentru cele bune.

Anonymous said...

Ai unde sta , ai un job in Romanica .Asta conteaza la sfarsitul zilei fie ca a fost o zi de kkt sau nu.Toti reactionam la nevoile celor din jur dar asta numai dupa ce ne-am satisfacut nevoile noastre.

Ema said...

Imi pare rau ! Pentru ei, pentru mine, pentru noi toti,pentru viata asta cateodata nedreapta.

lewi said...

Hai nu te plange ca nu mi s-a parut o zi chiar teribila....Depinde desigur si de ce vesti proaste ai primit si de faza cu taxiul, cum din fericire nu patim tot timpul. Chiar daca de multe ori nu e o consolare, unii oameni au probleme mult mai serioase...n-au sanatate, mancare sau card. Cum ziceau versurile alea infantile...mainile in aer si urla cu mine! Sper ca nu sunt interzise linkurile. (my house, my rules...:))
http://www.youtube.com/watch?v=lBT4ZAnsYdM&feature=PlayList&p=CAE54A63BF913239&index=27

Unknown said...

Dincolo de aceste cazuri grave,care intr-adevar merita toata atentia,exista si cazuri "mai putin grave":nedreptatea facuta de catre o institutie sau o societate de stat facuta cuiva;dupa 20 de ani in care acorzi toata atentia firmei unde lucrezi ti se imputa tocmai acest lucru:de ce nu ai o familie si eventual 2-3 copii?Asa nu mai erai dat afara !

Ralu Bv said...

Daca vrei sa te inveselesti citeste "Jurnalul lui boc",o parodie reusita tare...sigur vei zambi dupa...poate o citeste si Gadea intr-o emisiune...merita...don't worry,be happy

adi said...

judecand dupa ora si ziua la care ai postat a fost o zi de luni...lunea mereu e o zi proasta

Anonymous said...

mshteaux spus. chestia-i ca mainele ala va fi, poate, la anul sau niciodata. don't be so sad, tomorow is another day, usualy nice as you are.

CC Power said...

calcaiul lui ahile... n-ai ce-i face...

acum na... poate vine si o zi buna :)

Traian said...

Uite iti au eu o veste buna nu e cine stie ce
Ai mai castigat e persoana care apreciaza munca ta .Mult succes in continuare

Anonymous said...

buna dimineatza!

ma surprinde atitudinea oanei dobre. sa fii marcata la sfarsitul unei zile de istericalele unui taximetrist, de un bancomat cretin,si de alte chestii minore.te stiam mai luptatoare....
ma surprinde faptul ca unii oameni nu se pot multumi cu ce au. toti , in special romanii, vor sa aiba mai mult decat vecinul, sa fie ei mai in fata, sa atraga priviri, sa starneasca invidii. sindromul cu capra vecinului si mioritza exista la greu in marea majoritate. cazurile grave de boli au devenit la moda pe internet si de colecta de bani. nu am nici cea mai mica siguranta ca sunt reale. dar dau bani, cu gandul ca AL DE SUS ma vede, si poate ma va aprecia, dau bani ca asa am fost educat sa imi ajut aproapele. problema e, ca daca mie mi se intampla ceva , nu am certitudinea ca nenea ala sau tanti aia carora le-am donat ceva vor raspunde cu aceeasi moneda. prefer sa ma descurc singur.acum mult timp in urma, intr-o gropa mustind apa infecta, un camarad de-al meu a spus ca daca scapam din iadul in care eram si ajungem sa traim normal si dupa razboi, sa fim multumiti daca o sa mergem pe picioarele noastre, daca o sa avem copii, daca o sa avem ce manca , daca o sa fim intregi. frica de a nu iesi schiloditi si sa ajungem sa depindem de altii era groaznica.acum sunt ok, si ma uit cu detasare la cretinii din jurul meu care vor vor vor....cat de idioti pot fi......habar nu au ca intr-o secunda pot ajunge de sus rau de tot in cea mai neagra gaura cu putinta.ar trebui sa mai reflecteze....trupa care imi place mie cel mai mult-ac/dc- au o melodie care se cheama hell aint a bad place to be. depinde de fiecare ce numeste hell(iad).....

acelasi imens respect pentru aceeasi blonda imens de frumoasa,

al DVS,
harley davidson

Mr.Random said...

Intr-adevar "faina " zi ai avut...dar stai linistita se poate ca "maine" sa fie si mai rau("fain").
De ce scrii asa rar pe blog?
Frumoasa melodia postata , personal iubesc piesa asta de la Rolling Stones :http://www.youtube.com/watch?v=k2auhmVmcU0
Versurile sunt superbe, la fel si muzica...
Astept sa mai vad "Sinteza Zilei" la a3 in formula de baza: Oana Dobre , Ciutacu , Badea , Gadea , Radu Tudor etc.

Anonymous said...

Pe vox publica, la articolul " de ce mor ziarele in Romania", la comentarii se pomeneste numele tau

Maria Burghelea

Lora said...

M-ai impresionat rau cu ceea ce ai scris aici. E adevarat, Oana, sunt zile in care prea ne luam in serios. Dar stii ceva? Avem si noi dreptul asta, ce Dumnezeu?? Cand se umple paharul, rabufnim, ca nu suntem roboti.
Cat de tare ar trebui sa ne dezumanizam pentru ca tragediile celor din jur sa nu ne mai umple de rusine pentru ca indraznim sa ne plangem pentru propriile esecuri?
Multumesc mult.

Raluca Mateas said...

Imi place abordarea foarte mult, ar trebui sa apreciem ce avem din timp, nu cand auzim de astfel de situatii, care se pot intampla oricaruia dintre noi..

Anonymous said...

vALI GZ: poate nu sunt la subiect !!, dar acum am observat poza, e foarte fina, am impresia ca e poza unei printese din secolul al xviii-lea.

cezar said...

Tu dimineata mananci mic dejun comandat ?!

Anonymous said...

tot ce-ai scris e doar pt a-i face reclama celor trei cu probleme.
ai telente de scriitore
ar fi trebui sa focalizezi atentia mai mult pe ei .
Sunt false intamplarile, daca nu's par .

timi said...

esti frumusica :)

costel said...

Relaxeaza-te. Cand ai zile proaste asculta muzica. Asculta Nightwish: Meadows of heaven, Creek Mary's Blood, Nemo, Sliping Sun, Dead Boy's Poem, White Night Fantasy, The Islander.

Anonymous said...

"Se poate si mai rau" mi-am zis dupa ce mi-am rupt singurul dinte original intr-un colt de covrig. Pesimismul meu viguros s-a confirmat dupa un sfert de ceas,cand unghia manichiurata frantuzeste s-a decalcifiat in termopanul de la balcon. Suport pierderi incomensurabile,aparent fizice. Restul, ce mai conteaza? Ziua de maine nu-mi aduce dintele, unghia.Voi fi defensiva in fata realitatilor cotidiene.Oana, sa asteptam sa ne creasca unghiile!Cu dintele e mai greu!

Iulia said...

After a shitty day there are still shitty things left to do...