Saturday 26 January 2008

Daca tot vorbim de Las Vegas la stirile din seara asta...

...fac si eu un pariu: ziarul Ziua se va desfiinta in urmatoarele 3 luni. Tine cineva ramasagul?

In aceeasi ordine de idei, parca incep sa cred si eu in teoria pe care o aud cam de doi ani potrivit careia in 2009 vor ramane pe piata doar patru-cinci ziare. Asta nu-i neaparat un lucru rau, dat fiind ca nici prea multi ziaristi nu mai sunt- multi dintre cei buni au plecat spre consultanta sau "public offices".
As fi ipocrita sa spun ca nu regret plecarea lor, fie si pentru ca ma incapatanez sa-mi pastrez in creieri imaginea reporterilor de 50+ ani pe care ii vad pe CNN la conferintele de presa de la Casa Alba, par example. Reporteri, nu sefuleti sau sefi de-a dreptul, reporteri care dupa tabieturile de dimineata ale unui om de 50 de ani isi iau notesul si pixul si pleaca pe teren. Nu stiu daca generatia mea va avea reporteri de 50 de ani, dar refuz sa-mi sterg imaginea asta din cap.
Nu stiu cum naiba am ajuns de la desfiintarea ziarului Ziua la reporterii de 50 de ani de la briefingurile de la Casa Alba, dar na, poate merita sa vorbim despre ambele subiecte. :)

12 comments:

Anonymous said...

oana, lumea nu mai consuma presa.
de ce? poate pentru ca presa actuala e de proasta calitate.
daca luam la intamplare un ziar din ro, dintr-o zi oarecare, e imposibil sa nu gasim macar 2-3 dude... sad but true!

meplusmyself said...

Oana,
Doar cei care simt ca nu pot trai fara nebunia frumoasa a mass-media vor ramane.Restul se (vor) retrag(e) spre lucruri mai pamantesti :)

Anonymous said...

Oana am colegi si prieteni care se pregatesc sa devina jurnalisti si sa imi fie cu iertare dar eu consum mult mai multa presa decat ei. Sper sa am eu prieteni mai neconstiinciosi si sa nu fie o generalitate in ceea ce-i priveste pe viitorii jurnalisti.

Anonymous said...

presimt ca si evz pica incet, incet , ziua e pe duca , jurnalul nu mai traiesti nici el mult. presa scrisa este inlocuita cu presa electronica. peste cativa ani foaia de ziar o sa fie istorie

Anonymous said...

sunt indragostit de tine
pe cuvant
daca te intriga dragostea mea scrie-mi la gigi@becali.com

Oana Dobre-Dimofte said...

becali: tu asteapta, ca eu ma intrig mintenas.

Anonymous said...

mi-au placut super mult intrebarile si raspunsurile tale, pe scurt prestatia ta la emisiunea de la realitatea. superb. tine-o tot asa.

Anonymous said...

^_^ L-ai refuzat, s-a suparat si si-a ras musteata de Clark Gable de ciuda.

Anonymous said...

sorin rosca s-a intalnit ieri seara cu vantu si au negociat...sorin director de dezvoltare peste tot realitatea catavencu..sounds like shit...tot atunci s-a discutat ca ziua si gardianul sa dispara de pe piata...hmmm....

Oana Dobre-Dimofte said...

Mocca, nu stiu cine esti, dar bine ai venit pe aici! :)

Anonymous said...

ba stii...ca inca esti datoare...ai devorat 2 cioco mocca si eu nu am baut niciun suc...

Oana Dobre-Dimofte said...

Mocca: acum chiar imi e rusine. La modul cel mai serios.