Sunday 14 October 2007

Draga Cioro, o iei sau n-o iei?

Presa de azi (Romania libera, Ziua), ne spune ce vitejie mai facu Cioroianu. Nici mai mult, nici mai putin decat a recunoscut limba moldoveneasca.
Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, si ambasadorul Romaniei la Bruxelles, Lazar Comanescu, au reusit, se pare, involuntar sa recunoasca din punct de vedere juridic existenta "limbii moldovenesti". Cei doi au fost de acord ca in subsolul Acordului de facilitare a regimului de vize semnat intre Republica Moldova si Comisia Europeana sa apara formularea "limba moldoveneasca".

Acum, cred ca stiti si voi cum sta treaba sub varfu' la aisbergul de la MAE. Basarabenii care se casatoresc in Romania nu-si pot invita rudele la nunta pentru ca nu le da nici naiba viza. Dar acum, dupa dandanaua lui Cioroianu, mai e o problema: daca basarabeanul, la casatoria civila cu romanca, raspunde cu "Da" la intrebarea aia cu "Cetatene...o iei..." are nevoie si de traducator?

4 comments:

Claudiu said...

Candva o persoana inteleapta imi spunea ca exista 3 de D (nu va ganditi la 3D, n-are nici o legatura): distractie, destrabalare, degradare. Cioroianu unde o fi ajuns ? Cred c-ar trebui sa-i spunem: deplorabil, dureros, dezastruos. Tineti-o tot asa mey dragilor si nici in Parlament nu mai intrati.

Anonymous said...

Cata invidie razbate din postarea asta a ta.Cand o sa inventezi si tu o noua limba straina o sa vezi ce usor e:)

Dani Mocanu said...

Pe langa faptul ca "DESTEPTII" au avut timp 17 ani sa invete cum se face politica, in detrimentul populatiei tarii, dupa tot timpul asta parca au ajuns la senilitate. Sincer, mi se pare mai grava problema asta decat toti carnatii lui Remes la un loc, dar se pare ca nu e loc destul de mult in mass-media pentru asa ceva.

Dalia Pușcă Solon said...

lol!!!!!!!!