Friday 21 September 2007

Djuvara si generatia "messenger"

Aseara l-am vazut pe Neagu Djuvara la 100%. Omul are 91 de ani. Dap, nu faceti ochii mari, e nascut in 1916. A citit biblioteci. A vazut cate nu am vedea noi in trei vieti: doua razboaie mondiale, civilizatia interbelica, furia comunista, revolutia si reforma lui Iliescu. Sa fi fost in locul lui, poate, la un moment dat, noi am fi fost tentati sa zicem: "gata, ma multumesc cu cate am aflat in 91 de ani. Ce naiba sa-mi mai incarc memoria cu prostii"? Ei bine, oameni buni, Neagu Djuvara stie cine este Britney Spears! Acum nu bag mana in foc ca a si ascultat vreo melodie de-a ei, dar stie ca e cantareata! Si e preocupat de renuntarea la diacritice pe tastaturile de PC! Parea destul de ancorat si in realitatea "generatiei YM". Ei bine, oameni buni, cat de antrenata sa iti fie mintea, cat de treaza curiozitatea, cat de mare pofta de viata incat sa mai acumulezi cunostinte din astea la, repet, NOUAZECI SI UNU de ani?! Si de ce oamenii de felul asta nu capata plecaciuni publice decat de-abia dupa ce ei pleaca sa cerceteze si ce e "dincolo"?

7 comments:

Anonymous said...

Plecaciune, Domnule Djuvara!

Anonymous said...

pe de alta parte, putini oameni intre 30-40 stiu sa dea un email. dap. tot respectul pt djuvara.

Anonymous said...

Se poate. Bunica mea are 84 de ani si inca mai citeste. Adica nu e zi fara sa citeasca, fara sa comenteze stirile, fara sa-l bombane pe... nu conteaza. Nu am invatat-o la net pentru ca nu as mai avea loc de ea, dar cred ca ar fi in stare. La prima lectie de psihologie la care am fost, profesoara ne-a spus ca de aia oamenii in varsta ajung bolnavi, dau in mintea copiilor, etc, pentru ca nu mai vor sa isi puna mintea la contributie.
Una peste alta, se poate. Si felicitari domnului Djuvara. Stie sa se adapteze indiferent de varsta.

Anonymous said...

counter strike nu joacă? :)...din respect pentru neagu djuvara scriu cu diacritice...şi chiar scriu nu le iau cu copz paste...ups...copy(asta e dovada)

blondo(e de bine) îmi place cum scrii...te-am mai citit...o să mai dau pe aci

Dani Mocanu said...

I take a bow, domnule Djuvara. Astept cu nerabdare blog lui.

erasmul said...

Am fost dezamagit de faptul ca Realitatea l-a invitat pe omul cu limba...Pruteanu, alaturi de sarmantul burghez Djuvara !

M-a deranjat palma pe care Pruteanu a indraznit s-o aplice pe spatele bunicului Djuvara !

Pe voi nu ?

PS...Am cunoscut o batranica de 86 de ani, pe care am gasit-o cocotata intr-un cires, sa-mi puna dimineata la cafea, cirese !
era cristal in gandire si suflet...

Ecaterina Ionascu, Dumnezeu s-o odihneasca in lumina vesnica!

Fluture said...

doua razboaie mondiale? nici chiar asa...