Tuesday 29 May 2007

Paul Cristian Radu rules!

Nu-mi vine sa cred ca dau doua stiri "de bine" consecutiv, dar na, realitatea a fost destul de roz zilele astea. De exemplu, acum aflu din Jurnalul National ca

Munca jurnalistului de investigaţii Paul Cristian Radu a avut parte de o nouă dovadă de recunoaştere la conferinţa internaţională pentru jurnalism de investigaţii ce a avut loc la Toronto. O anchetă despre piaţa energetică din România, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria şi Albania, coordonată de jurnalistul român, a fost premiată la conferinţa din Canada, Paul Cristian Radu primind distincţia Global Shinning Award, pentru care au concurat jurnalişti din 22 de state. Seria de articole ce au avut câteva apariţii şi în Jurnalul Naţional scoate la lumină tranzacţii suspecte efectuate pe piaţa energetică de afacerişti dubioşi care operează în Balcani. Tranzacţiile le-au adus profituri uriaşe “actorilor” de pe piaţa energetică, iar cei care au de suferit sunt oamenii săraci din regiune. Pentru acest premiu, Jurnalul Naţional îl declară pe Paul Cristian Radu “Omul zilei”.


Nu-l cunosc pe Paul foarte bine. Am vorbit cateva chestii interesante anul trecut, la un training in Serbia, unde el dadea lectii misto de jurnalism de investigatie. I-am citit cateva anchete si mai stiu ca asta nici macar nu e primul premiu international pe care l-a primit. Bravo, Paul! Jos palaria!
:)

9 comments:

Anonymous said...

imi suna a "Confesiunile unui asasin economic" :)

Anonymous said...

Fără legătură...dar nu se mai putea...
Onutza, în numele unei comunităţi de cititori ofuscaţi, te rog să propui în redacţie reducerea apariţiilor lui Grigore în ziar.
Nu mai putem!
Mulţumesc pentru inţelegere.
Reverenţe...
Rareş.

Oana Dobre-Dimofte said...

Rares, va trebui sa te dezamagesc. Eu nu mai lucrez la EVZ din martie. :)

Unknown said...

@oana: e unica veste buna pe care am primit-o-n ultima vreme:)

Anonymous said...

Admiratia creste vazand cu ochii!...
Rares.

Anonymous said...

bre, incepusei asa de bine... cu izvodiri de penita proprie. Acum ai dat-o si tu in stiri. Relativ dezamagit sunt...

Oana Dobre-Dimofte said...

In ce stiri am dat-o, bre, arhi? :)

Anonymous said...

poi cum in ce stiri?? In loc sa scrii cum scrii, tu dai pe blog stiri de ziar. Not nice!:))

Oana Dobre-Dimofte said...

Arhi, dau stiri care pentru mine inseamna ceva. Insasi selectia lor reprezinta tot un fel de comentariu implicit :)