Sunday 27 May 2007

Mungiu a rupt gura Cannes-ului!



Mungiu a castigat Palme d'Or! Adica Marele Premiu de la Cannes! Dupa ce, sambata, Cristian Nemescu a castigat, pacat ca post-mortem, premiul Un Certain Regard! Poate de acum incolo noua generatie din filmul romanesc va avea parte si de altceva in afara de fani, premii sau mandrie nationala ca la fotbal: de banii de la CNC si, chiar mai bine, de investitori privati seriosi.

6 comments:

Unknown said...

Sigur, cum să nu? Poate îmi explică şi mie cineva de ce oare trebuie să acceptăm - la nivel mondial, nu numai la noi - ca actorii şi fotbaliştii să aibă venituri exorbitante, în comparaţie cu alte categorii. Mi se pare că aici ceva scârţâie. Sigur, filmele româneşti nu au bugetele celor din alte părţi. Şi? Putem să comparăm subiectele tratate la noi cu cele ale căror bugete le invidiem? A face ecranizări după Eliade, de exemplu, sau a pune în valoare un scenariu de dragoste - fără izul balcanic de care, personal m-am săturat să-l văd, de multe ori exagerat, nu necesită nu ştiu ce sume. Să mai amintesc de faptul că există o lege privind sponsorizările?

Marius said...

Da, Oana stiu, e foarte bine, pe blogul meu am pus trailerul filmului si am scris foarte multe despre asta. Il astept la Cinema.

marius said...

stiu ca nu e potrivit aici si imi cer scuze, dar bolgul are o scapare....se pot conecta o gramada de oameni, cu acelasi nume....spre exemplu marius, care sunt deja vreo 3....please, make the rules!

Anonymous said...

cica un anume scriitor, Dan Mihu, zice ca scenariul filmului lui Mungiu ar fi furat. zvonuri deocamdata

Oana Dobre-Dimofte said...

Nenea, nu ma intereseaza ce zice Mihu cata vreme nu am vazut nici o dovada a spuselor lui. Asa pot si eu sa spun ca "Pulp Fiction" a fost ideea mea, care mi-a vezit in timp ce mancam cartofi prajiti cu maioneza. Daca Mihu pune si niste probe serioase pe masa, mai vorbim.

Anonymous said...

http://www.ovidiualvis.com/personaj/2007/05/27/4-months-3-weeks-and-2-days-romania-cannes-festival/trackback/
printre primii care a scris ceva despre asta si primul care a pus stirea despre premiu