Friday 8 January 2010

Cu respectul cuvenit...

...execut intocmai si la timp leapsa de la Victor. Inainte sa ma apuc, am avut nevoie, totusi, de vreo ora in care am stat sa cuget la 2009. Turbulent an, cu piruete si flic-flacuri- de cateva ori chiar m-a intors pe dos, dar asta n-a fost tocmai rau, pentru ca lucrurile pe care le-am invatat "the hard way" au fost si cele pe care le-am tinut minte cel mai bine. Iar din 2009 am invatat asa:

- Ajungi sa cunosti un om abia atunci cand stii ce vede el cand se uita la tine
- La un moment dat, dupa ce mi-o iau de suficiente ori in freza, sunt in stare sa accept ca lucrurile chiar sunt ceea ce par
- Pot sa supravietuiesc fara nici un ban timp de o saptamana. Chiar si in Bagdad
- Nici o carte pe care o citesc nu poate fi pierdere de timp. Dar va fi intotdeauna pierdere de timp sa imi imaginez ca asta va conta vreodata pentru cei care nu vor sa ma vada decat ca pe o "blonda"- in sensul consacrat de bancuri al cuvantului.
- Exista oameni care chiar isi doresc sa fie langa mine atunci cand sunt suparata. Dar majoritatea doar mimeaza asta. In 2009, am inceput, cred, sa-i departajez
- Oricat m-as chinui, nu pot sa pronunt cuvantul "miniaturalizata"

Pe masura ce mai cuget intru idei noi, postul asta va fi editat.

30 comments:

Ivcelnaiv said...

oana, poate putina naivitate e de ajutor si putina poezie naiva

http://ivcelnaiv.blogspot.com/2009/10/satira-contemporana-adica-cu-manelisti.html

ce zici?

George said...

pe Bendeac de ce nu-l ai la blogroll, bunaciuneo? :)

[D][S][N] said...

Apropo de prima...
In lucrurile cele mai mici, unde omul nu are timp sa se prefaca, se arata caracterul lui.

Brad said...

Buna Oana

Anonymous said...

E de inteles, chiar e un cuvant imposibil de pronuntat. Incerc si eu de vreo 10 min.:)

ioanai said...

De ce tot rupi tot firul cu expresii ca "the hard way" ??? Si in romaneste suna la fel, spune acelasi lucru... Nu te inteleg aici. Cand citesti iti rupe firul gandului, parca ar rascai cu smirghelul pe ceva

Oana Dobre-Dimofte said...

Ioana: pentru ca simt ca unele expresii suna mai bine in engleza si exprima mai elocvent ce vreau sa spun. My blog, my house, my rules :)

Anonymous said...

Vali gz: viata este frumoasa Oana, si inca avem multe de invatiat, cu toate ne placuturile pe care
l-ai avut, ai trecut peste multe... dar in final ai iesit cu frumoase experiente in 2009

Anonymous said...

Cand singura ta dilema este daca esti blonda sau nu, este evident ca ambele variante sunt corecte, insa raspunsul este nesemnificativ.

vlad serbanescu said...

"ajungi sa cunosti un om abia atunci cand stii ce vede el cand se uita la tine" - suna foarte misto!

prin natura meseriei(si nu numai) suturi in c** (mai ales pe nedrept) vei tot lua si de-acum inainte. just keep up the good work and: http://www.youtube.com/watch?v=1-49G3jJP5Q&feature=related

Lucia Verona said...

Există cuvîntul "miniaturalizata"? :))

doru said...

M-am uitat acum cateva ore la Dan Puric,pe TVR1.Cita din Caragiale:"Eu si marlanul ne uitam la luna.Pentru mine e frumoasa,pentru el nu!De ce?Ea e vioara,eu sunt arcusul."Am citat aproximativ,dar sper ca n-am denaturat sensul:).Si o intrebare suplimentara:ce vrei sa fii,vioara sau arcus?

spartanic said...

Hai sa cugetam rapid, pe mintea mea si pe banii angajatorului:

Viata este un bungee jumping in care cordelina joaca rolul destinul. Distanta dintre pod si pamant reprezinta varsta noastra. Cu cat inaintam, cu atat distanta se mareste si devenim mai sceptici cand vine vorba de salturi. Cand distanta va fi prea mare, va interveni linistea si dorinta de salturi se va tempera pana la un nivel aproape total.

Avem principii si obligatii ce ne vor pe partea sigura a podului si nu in drum spre pamant cu destinul ce hotaraste cat de bine vom face saltul. Daca se rupe cordelina, facem un salt esuat si pierdem tot sfarsind intr-o existenta patata si sumbra. Sau, din contra, avem un salt in care desi ne apropiem cu viteza puternica de sfarsit, grijile si nevoile de la sol si pentru un moment parca le atingem ... destinul ne indeparteaza de ele precum un recul. Tensiunea scade si revenim la normal, unii dornici de mai multe salturi imbatati de gustul victoriei, altii impacati cu esecul si desigur, cei care nu au avut niciodata curajul (sau motivul) sa faca vreodata un salt.

Imagineaza-ti un infinit de indivizi ce increzatori sau nu in destinul ce ii leaga de pod, fac salturi. Zilnic, in fiecare secunda.

Cuvantul pentru 2010: "Biruinta nu este obligatorie. Obligatorie este lupta." Nicolae Steinhardt

ps - no more Red Bull for you, ok ?

http://societateaspartana.blogspot.com/2009/09/energie.html

Anonymous said...

Fără să vreau, am dat clic şi am descoperit că suntem în aceeaşi zodie, e drept, că eu ţi-am luot-o cu cătva timp înainte, şi pe care, cu siguranţă, am toate şansele să o părăsesc mai repede. ANUL CARE VINE E ANUL CAMUS şi hai să facem efortul să ni-l imaginăm pe Sisif fericit. Al dracului, de fericit!
PS
Mă uit pe cer şi nu înţeleg cum pot oamenii să vadă viitorul în maldărul de stele , care, poate , nici nu mai există.

Dan said...

Anytime you need a friend...

evergreen said...

Eu chiar nu ma mai pot gandi la 2009, asa nasol a fost...

ma bucur pentru tine ca ai reusit sa inveti ceva, chir si pe calea hard

sooomn said...

Ce poza faina ai...ai facut-o acum de Revelion? Apropo, unde ai facut revelionul?:))

atlanta said...

cred ca daca am putea stii cu adevarat ce gandeste omul de langa noi in timp ce se uita in ochii nostri cred ca se statea la coada la divorturi si discutam acum de al n-lea razboi mondial,asa ca mai bine nu :)))
superb postul ,scurt si concis..de ce oare mai nou toata lumea posteaza despre neincrederea in cel de langa tine?? din pacate cred ca pentru ca asa e...
toata stima

Anonymous said...

Nu mai gandi! Ai face lumii un mare serviciu daca ne-ai lipsi de bulele tale papale!!! Fie ele si virtuale!

cocos said...

chiar asa, faina poza, de fapt fata din poza! da' nu prea cadreaza cu acreala din condei! ;)

Anonymous said...

Draga Oana,

te urmaresc cu mare interes la sinteza.... si ai ajuns sa-mi fii o persoana tare simpatica. Am reusit azi sa-ti vad profilul pe blog si nu pot sa nu te felicit ca la cei 29 de ani ai ajuns unde esti azi si ai ramas integra.... ma roade un soi de invidie ca la varsta la care trebuia mie nu mi-a deschis nimeni ochii spre nimic.... Sa stii ca rezonez cu tine la idea ca poti sa cresti profesional si fara a te culca cu cineva sau a da bani cuiva. Esti o persoana a carei prietenie mi-ar face onoare. Mult succes in tot ceea ce faci! dana

Brad said...

Eu pronunt "maxituralizat", dupa care adaug, "stii, cu minus in fata - ca bugetul Romaniei!"
...altfel ramane in picioare intrebarea d-nei Verona .

Sofistricat said...

ce de comentatori, zici ca ai citat din biblie!

esti al doilea dobre pe care-l gasesc cu blog, si primul dintre noi, se pare.

albert said...

nu, pe bune, dar poza de profil dinainte era mult mai faina :) in rest, numai de bine

els said...

Am crezut ca esti fetita cu cartile dezorientata intro lume brutala, dar iata ca faci parte din sistem cu mandrie tortionara, esti unul dintre sclavii-sefi.

The dark force is strong with you, blondy.

"Cu tot ce-am strâns din tine curat, ca Prometeu
Am sa te-alcătui altfel, dar suflet iţi dau eu."

Ralu brasov said...

Te stimez foarte mult Oana...imi place modul tau de vorbi si de a gandi..faptul ca esti blonda nu are nicio legatura..sunt doar glume de prost gust..Mult succes

Rusu said...

doamne oana chiar muncesti!

Anonymous said...

<<- Nici o carte pe care o citesc nu poate fi pierdere de timp. Dar va fi intotdeauna pierdere de timp sa imi imaginez ca asta va conta vreodata pentru cei care nu vor sa ma vada decat ca pe o "blonda"- in sensul consacrat de bancuri al cuvantului. >>

Ai o obsesie cu asta . Niciun om, a carei parere sa conteze pt tine , nu te-ar judeca dupa culorea parului .
Ce spun e o banalitate, si daca-i asa dc dracu mai amintesti de asta ?
Cred ca tu manifesti un complex de inferioritate din cauza ca esit blonda, o parte (probabil) a subconstientului a luat in serios bancurile de care faci amintire .

Si.. ar fi de discutat daca cititul cartilor sunt sau nu pierdere de timp. Intr-adevar, sunt bune ..dar in specal pentru peronele cu job-ul tau .Eu consider ca cititul face rau la majoritatea oamenilor(n-am chef sa argumentez ideea, oricum n-as face poate mai bine ca tine).

Eu recomand oamenilor sa gandesca ei, sa traiasca. Nu sa citeasca :((

M.S. said...

Hmm.. ca ai zis de citit de carti si bancurile cu blonde, in general bancurile romanesti, multe dintre ele mi se par tampite, nu cred ca conteaza culoarea parului ci ce ai in cap.
Si daca tot is la capitolul acesta, ti-am viziualizat poza de profil, semeni putin in poza aia la look cu una dintre artistele mele preferate Anne Trolle ( www.youtube.com/watch?v=60xXcYawYt0 )

Stiam si eu un cuvant super greu de pronuntat, numa acu ma apucat lapsusu', promit sa revin cu acel cuvant de indata ce mi-l aduc aminte..

M.S. said...

Mi-am adus aminte de cuvant..
Cuvantul este: incloscotorizatoriabil

nu stiu daca inseamna ceva, dar stiu ca e lung si al naibii de greu de pronuntat :))