Thursday 31 December 2009

"Unde faci Revelionul"?

... e intrebarea cea mai apropiata ca grad de stupizenie de regina prostiilor de convenienta: the one and only "Ce mai faci"? Sa dau cu explicatiile:
1. La fel ca si in cazul celeilalte, nimeni nu intreaba pentru ca vrea sa afle raspunsul. Intrebarea e doar o etapa necesar de bifat pentru a ajunge la adevarata zona de interes: sa-ti spuna EL/EA unde face Revelionul. Si, eventual, ce mai face in general.
2. Locul in care o sa te prinda the big 00:00 e cel mai putin important aspect al intregii afaceri. Am petrecut revelioane mizerabile in locuri cat se poate de high- class. Si am petrecut revelioane memorabile in incinte care nu aveau, aparent, nimic de a face cu ideea de relaxare sau veselie si, in care, totusi, sufletul meu s-a simtit impacat si chiar privilegiat sa se afle acolo- exemplul cel mai recent, anul trecut, unde toata noaptea, impreuna cu Cristian Zarescu si Dan Timofte de la Realitatea Tv, am facut ture intre lobby-ul unui hotel modest din Israel si buncarul anti-racheta de la subsol. Explicatia starii de spirit vine la punctul 3.
3. Tot ce conteaza in noaptea aia e CU CINE faci Revelionul. Trebuie sa marturesc ca pe mine ma enerveaza din start ideea ca intre 31 decembrie si 1 ianuarie distractia (whatever that means )face parte, cumva, din "fisa de post" cu obligatii sociale. Ai, n-ai chef de viata, daca te prinde miezul noptii fara hlizeala corespunzatoare pe mecla devii un soi de "freak". Cu toata lehamitea fata de "distractia" asta la comanda, eu macar stiu, de data asta, ca maine noapte o sa ma simt bine. Pentru ca voi fi cu oamenii impreuna cu care ma simt bine chiar si cand ma simt rau. Sunt prietenii mei de 15 ani de zile si sunt fiintele care pot sa spuna despre mine ca ma cunosc cel mai bine din cat a reusit vreodata sa ma cunoasca cineva. Pentru ca in fata lor pot fi, oricand, asa cum imi vine sa fiu. Iar daca la 12 noaptea ma vor vedea hlizindu-ma, vor sti ca imi vine de-adevaratelea sa chicotesc. Iar daca nu, daca ma vor vedea trista, absenta sau nervoasa, or sa-mi zambeasca ei si va fi tot ce imi va trebui in momentul ala. Daca va doresc ceva pentru anul care vine, este sa aveti si voi parte de asa ceva.
E adevarat, maine noapte ma voi gandi si la ceilalti oameni- cei care mi-ar fi placut sa fie langa mine, dar, dintr-un motiv sau altul, nu se poate. Nu sunt multi si cred ca se stiu- sunt cei pe care nu-i intreb niciodata "Ce mai faci?", ci doar "Ce faci ACUM?" Pentru ca imi pasa de viata lor in fiecare zi si, oricat de greu ar fi, ma straduiesc sa fiu aproape de lucrurile care li se intampla in mod curent.

Apropo, voi cu cine faceti Revelionul? :)

33 comments:

Bogdan said...

La multi ani si tie, domnişoară :)

octavpelin said...

UN AN NOU FERICIT! LA MULTI ANI!

cafeavecsourire said...

Iti multumesc.
This made my day.

Sa pastrez nota cliseistica a acestei perioade, iti urez un an in care sa te hlizesti( sau nu )oriunde si oricum, alaturi de oamenii aia mai multi, mai putini, adicatelea, aceia care conteaza.

Anonymous said...

La multi ani Oana ! Sa ai parte de un an nou mai bun !

Anonymous said...

Dupa toate probabilitatile, ma rezum sa stau acasa. Cu toate ca sunt la moda, nu sunt adeptul revelioanelor in strada alaturi de prefect, primar, mitropolit, etc...suna a kitch ! Eventual ma voi uita la ceva posturi tv straine, in nici un caz la cele autohtone ale 'dreptei' sau ale vre`unui 'mogul', nu de alta, dar vreau sa ma deconectez de atmosfera aceasta imbacsita de ceva vreme incoace. Foarte posibil sa stau la taclale pe net, e mai convenabil decat sa butonez SMS-uri care se vor trimite maine sau in cel mai rau caz luni, in asa fel incat sa nu ma simt prost fata de cei carora le erau adresate. Dar m-am luat cu vorbaria si am uitat de crema ce trebuia scoasa din frigider pentru a retusa ultimele pregatiri in vederea intampinarii noului an. In final, stimata blonda, tin neaparat sa-ti fac urmatoarele urari :
- Lovite-ar cu putere cele mai mari bucurii !
- Crapa-s-ar butoiul cu sanatate deasupra ta !
- Impiedica-te-ai de sacul cu bani !
- Bate-te-ar norocu’ sa te bata !
* LA MULTI ANI ! *
Un admirator din Timisoara...

Anonymous said...

Mi-e sila de petrecerile cu staif. Ma duc la o petrecere cu staif. Mi-e sila de trabucurile contrafacute aprinse cu gesturi care se screm sa afiseze obisnuinta. De Jack-ul dat peste cap cu nemiluita ca-i de la all inclusive. De cravatele de la Dragonul Rosu cu etichete exorbitante desfacute neglijent de sub care rabufnesc cefe slinoase. De privirile pofticios-dezamagite ale gospodinelor de cariera, ca si cum bateriile vibratorului s-ar fi descarcat cu cateva secunde prea devreme… De mine… Si totusi ma duc. Ma duc sa o vad. Ba chiar m-am hotarat sa ma destrabalez. Dupa prima sticla de vin mi-am propus sa accept ca sunt indragostit ca un pusti. Nu reusesc de cativa ani. Poate…
Deocamdata imi astept sotia de la coafor…

Anonymous said...

preferabil singur

Petru said...

Frumos scris.
La multi ani !

Stefan a. said...

hm. n-am vazut "fata" care sa scrie mai bine ca tine :P
Fac revelionul acasa si incerc sa trag de niste prieteni sa vine pe aici, si nu-i pot convinge.

Nu mi se pare aiurea(si desi-i stereopticia) intrebarea "ce mai faci "(cel putin la mine intrebare are un alt sens - "ce-ai mai facut"), eu astept ca raspuns de la ea "o poveste".
La intrebarea "ce faci ACUM" s-ar putea raspunde usor "vb cu tine"(pot vedea si eu ce face). Pe mine ma intereseza sa stiu de la amici ce-au facut cand n-am fost langa ei .

La multi ani si tie .
p.s.: esti simatica :>, cum de nu esti maritata ?(sau oi fi si nu stiu eu)

Daniela said...

La multi ani!>:D<

Razvan Radu said...

la multi ani!
plec in piata constitutiei..
probabil dupa 12-1 vin acasa la caldurica, sarmalutze

un an cat mai bun Oana! si tie si celor ce scriu aici, toate cele bune

Anonymous said...

Sănătate, linişte sufletească, bucurii şi împliniri de suflet alături de toţi cei dragi, un Nou An în care să auzim şi de Bine..
La Mulţi Ani!
Fuego – adună-i, Doamne, adună, pe cei cu inima bună :
http://www.youtube.com/watch?v=b6jFaX7o-J8
Sibilla

ŞuKăRiT said...

Ei, cu cine?! ;)
La mulţi ani, Oana! :D

Matilda said...

Să fii sănătoasă, să ţi se împlinească cele mai intime dorinţe, să scrii, să spui, să-i tragi la răspundere (!) , că bine faci... Mulţi, mulţi ani...

Tomcat83 said...

Cu niste straini si-un coleg.
A trecut, cu discutii despre vapoare, ofiteri maritimi si alte prostioare specifice breslei. Tot cu niste straini si un coleg.

La multi ani, doamna draga. Un an nou cu mai putin stres si mai multe satisfactii.

Ingrid said...

Intru totul de acord :)

Off topic, la punctul 1 mi-ai amintit de-o fosta colega de liceu, pe care n-o mai vazusem de la bacalaureat (sunt acusi 12 ani de-atunci) si cu care m-am intalnit recent.
EA: Buna, ce faci, de cand nu te-am vazut!
EU: Buna, asa e, de-un car de vreme. Eu sunt ok, tu?
EA: Ahh, eu sunt asa de prinsa, acum imi dau doctoratul si am si multe alte planuri, despre care nu vreau inca sa vorbesc, dar sunt asa de ocupataaa...

QED :) Si scuze de off topic.

On topic: cu sotul meu. Suntem departe de tara si de-ai nostri, dar suntem acasa. Pentru amandoi, ''acasa'' = unde e si celalalt. No party, no tinute de seara (btw, alaturi de ''unde faci Revelionul?'', alta intrebare de sezon e ''cu ce te imbraci de Revelion?'').
Am fost in oras, ne-am uitat la artificii, am venit acasa, am vazut un film si am dormit pana spre ora 11.

Si a fost si este frumos :) There's nowhere else I'd rather be.

Un an nou excelent si cu realizari, Oana!

otrava said...

si totusi...unde faci revelionul? aceasta e intrebarea.

Anonymous said...

LA MULTI ANI!

iti doresc sa iti fie bine in 2010,sa te vad la emisiuni, sa fii la fel de combativa.iti doresc TOTUL .....

imi permit o rugaminte- ia-l pe tatal tau de mana si pe 16 mai veniti la AC/DC. cred ca merita si el si tu . sunt sigur ca i-ai face o mare bucurie si la cum te intuiesc eu iti va face placere si tie. NU TE DUCE LA VIP AREA! coboara in multime si ai sa intelegi ce inseamna sa mergi pe highway to hell cu whole lotta rosie pe dangatele clopotelor de la hells bells. m-as bucura sa te vad acolo..... ce zici? fac cinste cu biletele....

imens respect,
harley davidson

Oana Dobre-Dimofte said...

Harley: Tata si cu mine am primit deja biletele de la Mos Craciun. Jos, langa scena, la Golden Ring. See you there! :)

blue said...

O tura pe platou in Bz . Aceeasi oameni aceleasi artificii an de an .

La Multi Ani ! Sanatate si Bani

Catalin said...

Cu familia si a fost foarte bine! Distractia a tinut pana dimineata. Cum te-ai distrat de revelion?

Sorin Gaspar said...

la multi ani. sa fi iubita si fericita. meriti.

Anonymous said...

buna ziua!

am retinut si o sa fim acolo.

let there be rock!

al DVS
harley davidson

Ckubs said...

Si pe mine m-a enervat asta pe care am puso pe aceiasi pozitie cu trimisul urarilor de craciun de pe la 10 decembrie asa.
Partea cu nu conteaza unde esti la 00:00 ar trebui sa conteze totusi.\Eu spre exemplu n-aveam nimic programat anu' asta si m-am salvat in ultimele ceasuri sa nu fac un revelion cu Teveu....Vad a doua zi reluari cu inregistrarile revelionistice:omoristi, manelisti curve, pesti imitatori de manelisti,de curve, de pesti....Pai iti dai seama ca daca e unu cu probleme singur de revelion ca la asa program se arunca pe gean?:-/

Oana Branda said...

Sunt de acord....e una din cele mai stupide intrebari..de parca toata viata ta s-ar invarti in jurul acestui Revelion.

Mie-mi place sa fac revelionul acasa, alaturi de cei dragi, ma imbrac "frumos", doar ca sa fiu sigura ca si anul care vine o sa-mi mearga bine si dupa 12 deja is intr-un stadiu de plictiseala incat m-as culca imediat, insa aleg sa ma uit la cate un film doua...Pana la urma, fac parte din categoria celor pentru care singura sarbatoare impoortanta din an este Craciunul, restul is prea triste( Pastele), ori nesemnificative(Revelionul).

La multi ani , Oana! Sa ai parte de un an minunat, cu multe reportaje interesante si tot ce mai vrei tu !

sorin bele said...

Te urmaresc cu placere.Intru-totul de acord cu tine.LA Multi Ani.

cuvintre said...

Am intrat intimplator aici si nu ma pot abtine sa nu ma mir cit de asemanator este acest articol cu gindurile mele exprimate intr-un post asemanator, in urma cu mai bine de doua saptamini...La multi ani! http://cuvintre.wordpress.com/2009/12/15/ce-faci-de-revelion/

spartanic said...

Printre focuri de artificii, efecte de laser si petarde, am fost fizic singur.

Mental, i-am avut langa mine pe toti cei care i-as fi dorit sa fie acolo. Am avut langa mine acelasi spirit ce vegheaza in fiecare barbat, intr-o masura mai mica sau mai mare. Prea putina emotie si prea multa ambitie.

Nesiguranta m-a parasit intr-un efec de artificiu, facand un salt mare catre cer unde s-a spart in mii de bucati, cazand insa pe cei din jurul meu.

Ma intrebam daca are rost sa stau acasa si sa asist la dezvoltarea in mai multe stagii a efectului alcoolului asupra tatalui, sau sa fiu singur si linistit in Piata Constitutiei.
Bruma de prieteni, a fost suflata care incotro, prin tara si in afara ei, asadar toti cei din piata prezenti la ora aia, au fost prietenii mei.

M-am retras dupa o ora de telefoane si sms-uri din piata, si am condus cateva ore bune prin Bucuresti.

A fost un revelion special. Pentru planurile pe 2010, imi permit sa te invit pe blog-ul meu.

Multumesc si un 2010 iti doresc.

timi said...

place :)

Anonymous said...

anul nou l-am petrecut cu tiganii

Anonymous said...

La multi ani! Sunteti o ziarista admirabila.
Heavy metal or no metal at all!

Mariana said...

Toata admiratia mea pentru tine!

La multi ani!si toate cele bune in 2o1o.

Ela said...

Mai tari decat cei care te anunta unde isi fac Revelionul sunt cei care te suna DOAR de Revelion si de ziua ta si desi stiu ca tu stii ca nu te suporta, te tin 30 min la tel ca sa iti ureze sanatate, fericire, un an nou minunat, lumina in suflet, succes, bunastare, bunavoie, iubire, noroc, sanatate, fericire.........
Hahahahaha