Friday 26 June 2009

RIP, Michael!



Breaking News pe CNN: A murit Michael Jackson. Wolf Blitzer, vedeta consacrata mai ales de talk-show-urile politice, face acum o editie speciala pentru Michael, inclusiv cu fragmente de videoclipuri. Pentru cateva ore, CNN ii lasa deoparte pe Obama, pe Ahmadinejad sau criza si nu se ocupa decat de disparitia lui Michael. Iar eu cred ca starul merita asta: nu sunt mare fan al lui Michael, dar in fata unui fenomen nu poti decat sa-ti ridici palaria.

10 comments:

Micul mason said...

Nepoata mea, despre moartea lui Michael (are doar 8 ani).
http://nikitacornea.wordpress.com/2009/06/26/dezastrul-lumii-moartea-lui-michael-jackson/

Darael said...

Ce nu face ratingul.
Imi aduc aminte ca acelasi post celebru improsca cu noroi in Michael acum cativa ani. Si nu numai ei....

Traiasca ipocrizia !

Mihaela Chelaru said...

E o veste cu totul incredibila...inca nu-mi vine sa cred...

Anonymous said...

Cetateanul Michael Jackson a murit

Bizar. Dar unii nu separa invelisul de carne de spirit. Omul de artistul genial. Sa fim clar intelesi. A murit cetateanul Michael Jackson. Legenda artistului Michael Jackson abia acum se naste. Mitul abia acum ia forma si prinde continut. Am fost uimita sa-l aud pe Lucian Mandruta ca la ai lui 41 de ani simte nevoia sa-si arunce privirea indarat si nu inainte. O fi, pensionarule! Prin prisma lui de mos atins de ramolire, Michael era deja batran si obosit si ar fi trebuit sa aiba o singura grija – cautarea unui loc linistit, cu multa verdeata si cantec de pasarici. Si mai aiuristica mi s-a parut peroratia aceluiasi Mandruta despre derapajele din viata de om a starului, concluzionata (culmea stupizeniei!) cu morala – “nu faceti ca el!” Ca esti fan sau nu, tu, epigonule, trebuie sa recunosti cu franchete ca Michael Jackson si-a adjudecat felia lui de nemurire. Dincolo de intentiile voastre, ale chibitarilor din jurul mortilor celebre, de a-i infige un ac in spate si de a-l pune intr-un insectar. De a-i scormoni greselile sub lupa.

Dintre multele banalitati difuzate de posturile TV mi-a atras atentia un singur amanunt. Michael isi dorea sa revina pe scena. Si atunci mi-a trecut prin minte ca megastarul contestat, controversat, judecat, pus la colt, infierat, tarat prin mizerii si izbavit prin muzica chiar a revenit! O revenirea mai spectaculoasa era greu de inscenat de o minte umana, oricat de geniala ar fi. Michael a revenit pe scena lumii! In fiecare colt al scenei se aude cate o melodie de-a lui…

reginadegheata.wordpress.com

Anonymous said...

A murit omul. Legenda continuă
750 de milioane de albume vândute în întreaga lume. 13 premii Grammy. 13 single-uri number one în cariera solo. A avut cel mai bine vândut album de pe mapamond, „Thriller”. A patentat noi tehnici de dans. A revoluţionat spectacolul scenic. Muzica lui este colosală şi irepetabilă. După ani lungi de pauză, urma ca în iulie să revină pe scenă, într-un turneu care se anunţa istoric. Nu a mai revenit. Dumnezeu a vrut altfel.

Michael Jackson se număra printre puţinii oamenii ai acestei planete care au provocat emoţie în orice colţ al lumii. Rari ne sunt semenii care să aibă o atât de mare notorietate şi popularitate. Sunt Aleşii, cei cu harul de a înnobila sufletele a sute şi a sute de milioane de anonimi. Au trăit mai mult pentru noi şi mai puţin pentru ei. Poate şi de aceea, în cazul multora, viaţa lor personală a fost, mai degrabă, un dezastru.

Le-a dăruit celorlalţi bucurie fără ca el să fi fost împlinit în dorinţele sale intime. A făcut opţiuni greşite în viaţa lui privată, opţiuni care i-au compromis o carieră dumnezeiască. Repetatele operaţii estetice, care l-au transformat, din punct de vedere fizic, într-o ciudăţenie şi acuzaţiile de pedofilie l-au pus între paranteze. Vestea întoarcerii sale pe scenă a semănat speranţă. Fanii lui au trăit cu iluzia că Regele va fi iarăşi ce-a fost. O iluzie spulberată. Brutal.

A concertat de două ori în România. Prima dată în 1992, pe vremea când puţini muzicieni străini de valoare se încumetau să vină să cânte în ţara noastră. Nu a considerat România un mizilic pe care nu merită să-l bagi în seamă. Din contră. Concertul lui de la Bucureşti a fost monumental, iar românii i-au mulţumit pentru onoarea de a-l fi ascultat live şi de a-l fi văzut în carne şi oase.

50 de ani nu este o vârstă să mori. Istoria umanităţii înseamnă şi muzică, iar Michael Jackson a intrat, definitiv, în istoria lumii. Oamenii care l-au iubit îl plâng astăzi. Pe străzile marilor oraşe din America, din Europa, din Asia şi de aiurea, îi fredonează melodiile. Lumea conştientizează ce a pierdut. Conştientizează că o parte din ea a murit odată cu el. A murit omul, dar legenda continuă. O legendă care va trăi mulţi ani de acum înainte.

Lumea îi mulţumeşte pentru muzica lui. Îi mulţumeşte pentru actele de caritate. Îi mulţumeşte şi pentru mesajul muzicii sale, mesaj împotriva rasismului şi pentru înţelegere între oameni. A fost un fenomen. Ca Elvis Presley, ca Jim Morrison, ca Freddie Mercury sau ca Beatles. Indiferent de culoarea pielii, de continent sau de condiţia socială, săraci sau bogaţi, i-au ascultat şi îi vor asculta muzica, cel mai de preţ cadou pe care Michael Jackson l-a dăruit lumii întregi. A murit omul. Legenda continuă.
Mihai, Pitesti.

buggy said...

iti recomand sa vezi BET Awards (black entertainement) ,show-ul a fost minunat ,aproape 3 ore in memoria lui Michael ,impresionant faptul ca orice artist a adoptat coreografia pe stilul lui M. sau pur si simplu doar prin a purta celebra manusa ,ghete rosii etc. INSA...daca stii ceea ce facea M. show-ul tzi s-ar fi parut bizar! daca nu s-ar fi pus problema ca totzi artistii faceau miscarile lui M. in memoria acestuia absolut tot ce au incercat sa incerce sa faca ei parea penibil .A murit un om al carui talent nu poate fi egalat ,mai mor oameni insa carora talentul macar le poate fi copiat ...doar ca o chestie simpla ...a murit omul care a inventat The Moon Walk...NIMENI nu e in stare sa faca asa ceva cum facea Michael! p final iti spun ca esti formidabila ,complimente pentru de cat de bine pregatita te prezinti la Sinteza zilei intotdeauna !numai succes !

Anonymous said...

oana vezi ca ai antivirusul expirat

Unknown said...

http://www.youtube.com/watch?v=ZRJ6ImfK1IA&feature=related

Am ramas fara cuvinte.Sper sa fiti de aceasi parere.
Cornel

The Fly said...

Buna Oana si felicitari pt. atitudinea ta (te urmaresc mereu la Antene ;)
Despre Michael am scris si eu una alta:
http://www.theflyonawall.com/2009/06/gone-too-soon.html
Cel mai frumos omagiu pe care l-am vazut in saptamanile astea vine, in opinia mea, de la Beyonce, care intr-un concert ii dedica un snippet din hitul ei Halo.

Anonymous said...

MARVIN,ELVIS,LENNON,FREDDY,SINATRA,
RAY CHARLES,MICHAEL sapte nume si
sapte indivizi care au influentat
enorm muzica si dansul ultimilor
zeci de ani.Au avut vieti tumultoa
se si decese misterioase.ARTA cono
teaza grandoarea,excelenta si calitatea fiind o predestinare,o
vocatie,un apostolat si nu in ultim
ul rand o virtute ce uneste in sufl
etele noastre sensibilitate cu
ratiunea.mugur de fluier