Wednesday 10 June 2009

Imnul politicii made in Ro

Vad ca se inghesuie in inboxul meu tot mai multe mesaje legate de politicieni, presa si emisiuni tv. De doi ani de zile, incerc sa-mi tin blogul cat mai departe de noxe, dar ma vad nevoita sa accept ca nu va pot ignora, totusi, interesul. De aceea, asta e postul in care va puteti exprima pe temele enumerate mai sus. Cu niste conditii, insa (my house, my rules:) ): fara ”anonime”, fara insulte si fara calomnii. Cat despre mine, cel mai bun soundtrack pentru filmul politic care ruleaza zilele astea mi se pare asta:

53 comments:

Petru Avram said...

Postu acesta e replay @Mircea Badea?
Mie-mi place prestaţia dvs. în "lupta" cu politicienii (nu ştiu dacă ghilimelele sunt adecvate dar le-am pus oricum). Şi vă felicit pentru asta dar vă spun o concluzie de-a mea: n-o să-i doară. Niciodată. Asta pentru că suferim de pudibonderie imbecilă.

Al dumneavoastră fidel, Anonymous. (sper să gustaţi gluma)

Oana Dobre-Dimofte said...

Petru Avram: Nu, nu e un reply catre nimeni.

[D][S][N] said...

Stomac admirabil, rezistent la atitudinea lu' pitzi ! :)

vago a. sorin said...

- apreciez și chiar urmărec(în limita timpului disponibil) emisiunile în care se dezbat subiecte la greu despre politicul și nu numai ... din țară.
- poate pe cei care ne reperzintă și au grijă ca noi să avem un "trai decent" nu-i doare nici în cot de noi.
- dar pe mine mă doare și parcă persistă durerea când văd ce e în jurul meu și am parte de multe "succesuri la prural"
- să rămânem optimiști că poate ne vom ridica din mocirla în care au grijă alții să ne afunde.

Unknown said...

Tot respectul pentru prestatia de aseara de la Sinteza Zilei, totusi m-a deranjat un pic atitudinea lui hrebe fata de dumneavoastra si modul in care va vorbea. Mi-a placut faptul ca ne-ati umilit-o pe ridzy.
Pe cand o revolutie ?

Jenika said...

Si crezi ca o sa ii doara???
:)
Iar daca am sta sa analizam "politica romaneasca"...ne-ar trebui multi ani, foarte multi, pentru a intelege de ce nu ii doare.
:)

Complex de Contradictii said...

nu va este teama ca unii politicieni s-ar putea folosi de legaturile pe care le iau sa va faca rau?

Anonymous said...

M-am gandit ceva pana m-am hotarat sa-ti scriu. Si stii de ce? Pentru ca am trecut de la a nu te suporta in anumite prestatii de la emisiuni Realitatea Tv-mai vechi si pe care oricum mai mult le "frunzaream" decat le urmaream, dar cred ca pe vremea aceea nu-i vazusesi adevarata fata a lui Basescu-la a depune efort sa-mi schimb parerea despre tine, ca prietena a lui Ciutacu, pentru ca, in final, sa ajung sa te apreciez ca jurnalist.

Cred, deci, ca esti printre cei mai buni jurnalisti de la noi, iar la Sinteza de aseara ai stralucit. Chiar daca unii, desigur, interesati, afirma altceva.

Toate cele bune iti doresc si semnez cu nickul pe care il folosesc de obicei, "violet".

violet said...

Hai ca ascultai si piesa propusa: continui sa-i prefer pe Puya si pe George Hora, care se poate asculta si de fata cu copilul. :)

violet said...

Ups! Ma gandeam ca PIESA lor SE POATE ASCULTA ...Ca ei sunt mai multi, iar eu stiu sa fac acordul subiectului cu predicatul. :)

Dezinteres said...

"Vad ca se inghesuie in inboxul meu tot mai multe mesaje legate de politicieni, presa si emisiuni tv. De doi ani de zile, incerc sa-mi tin blogul cat mai departe de noxe, dar ma vad nevoita sa accept ca nu va pot ignora, totusi, interesul. De aceea, asta e postul in care va puteti exprima pe temele enumerate mai sus. Cu niste conditii, insa (my house, my rules:) ): fara ”anonime”, fara insulte si fara calomnii. Cat despre mine, cel mai bun soundtrack pentru filmul politic care ruleaza zilele astea mi se pare asta:"

In conditiile date nu se poate raspunde pe masura ;)

Anonymous said...

pe politicienii din Romania o sa ii intereseze doar buzunarele lor si ale familiei.aseara la sinteza zilei ai fost super,sa fii invitata mai des si mult mai dura cu politicieni.

Anonymous said...

Oana, esti un om patimas si, in egala masura, un jurnalist profesionist si cu atitudine. Iti simt revolta si iti simt pulsul cum creste ori de cate ori un dobitoc ne sfideaza inteligenta. Atat timp cat oameni ca tine au posibilitatea sa se exprime in fata publicului larg, mai avem o sansa. Te admir si te respect. Iti multumesc.
Mihai, 33 de ani, Pitesti.
(Iarta-ma daca prezentarea suna ca la matrimoniale)

Anonymous said...

"Mi-a placut faptul ca ne-ati umilit-o pe ridzy" ce vorba de matache... nu cred ca trebuia umilit nimeni si chiar nu am inteles treaba cu intrebarile in ritm de mitraliera. la un moment dat era normal ca femeia aia sa arunce cu posete prin studiou. mai mult tact pliiz. ca altfel iese pe dos.

Petru Avram said...

@Oana Dobre
Mă bucur că sunteţi atentă dar am funcţie de spell checking inclusă în browser pentru limba engleză deci nu a fost o scăpare ce ar trebui corectată (replay poate fi sinonim pentru "do over" adică a relua o acţiune de la capăt). Nici semnul "@" nu înseamnă "către" ci identifică un alter ego al unei persoane pe net (o convenţie - ce-i drept - nescrisă a "generaţiei twitter"). Nu vreau să mă vând ca fiind un mare vorbitor de engleză şi poate m-am exprimat greşit în context dar nu aceea era intenţia. Fără resentimente, doar că asta era intenţia expresiei şi nu cea pe care aţi identificat-o. Poate greşesc eu aici (fie şi prin ambiguizare) dar doresc să mă fac înţeles. Mă refeream la preluarea unei teme [de discuţie] şi reluarea ei. Îmi cer scuze pentru paranteza asta, şi mulţumesc pentru atenţie.

Oana Dobre-Dimofte said...

Petru Avram: e vina mea, nu stiu toate subtilitatile de limbaj cyber-english :). Ma gandeam la ”reply”, in sensul de ”replica”. Acum ca ne-am lamurit, raspunsul e cam acelasi: nu, nici asta nu este. :)

Zad said...

calomnia si jicnirea fac parte din egoul meu(daca am asa ceva)... acum sunt suparat deoarece EU ACCEPT MITA, DAR NU-MI OFERA NIMENI! si ma intreb de ce?

apropo, cum am putea face abstractie de persoana publica Oana Dobre?... nu suntem aristrocrati cu sange albastru si nici asasini cu sange rece(cel putin eu)...doar niste oameni cu idei...de obicei idioate

Ally said...

ca sa citez clasici in viata "SUNT INOFENSIV DAR GANDUL MEU E CRIMINAL"...

piticugras said...

domnule petru avram, termenii aia complicati nu au legatura cu generatia lu internet ci cu serviciile postale. de aia se folosesc in serviciile de e-mail. adica postale. si tot de aia nu e bine sa folosiiiim spell checking. pentru ca e un robot. si greseste. pam pam.

Dezinteres said...

Tudor Gheorghe - Criza

FuXi said...

De ce esti atat de nervoasa in emisiunile TV? Revolta e buna, insa emotia ei trebuie transmutata prin filtrul ratiunii. Abia atunci drumul spre iad nu mai este pavat cu bunele intentii.

achilianu said...

se vede ca va place ceea ce faceti si de aceea este o placere sa va urmaresc...Vreti sa facem schimb de link-uri?Cititi www.achilianu.eublog.ro si daca da,lasati-mi un comment...sanatate...

Razvan said...

Foarte buni baietii de la Parazitii. mai au cateva melodii bune cu mesaj politic.

"La limita penibilului" e scurta si la obiect ;)

Mihaela Chelaru said...

Prin urmare, cei de la Parazitii spun adevarul din adancul sufletului lor :). Si ca un off-topic: am fost la un concert de-al lor si mi-am dat seama ca locul meu este acasa, sa-i ascult in winamp si atat :).

Sorin said...

Nu-si au locul Paraztitii pe aici. Ei sunt tot un fel de politicieni. Au profitat de incultura romanului si au ajuns staruri vorbind ca vecinii mei din spatele blocului sau ca forumistii. Cum sa-ti placa "muzica" unora care nici macar nu canta , doar isi baga si-si scot cate ceva?
Pe de alta parte, versurile sunt prea ingaduitoare cu ( politica ?! ahahahaha , asta e politica ?!) de pe la noi.

Singura mea placere, de fapt interes, cand vine vorba de notiunea de "politic" este urmarirea aproape seara de seara ( cand nu`mi clatesc ochii la tvrhd ) a Sintezei Zilei. Sper sa revii cat mai curand pe-acolo, stimata Oana.

Codrin Scutaru, Blog de analiza politica si personala said...

Pana la urma o sa ti se ia de politica, draga Oana...
Cu ce-am ramas dupa alegeri? Am ramas fara nici o tema europeana discutata. Fara nici un castigator real. Fara o directie.
Cu politicianisme. Cu demagogisme.
Cu Becali si EBA.
Pacat...

13-14 said...

Bun soundtrack. Mai pot fi multe altele, la fel de dure, pentru ca mirlania romineasca trebuie sanctionata, macar "liric".
Cit despre, dumneavostra, fiti la fel de agresiva, daca tot asta e atitudinea care vi se imputa in ultima vreme; ne reprezentati eroic in acest razboi impotriva politicianului mizer, a kitsch-ului si a monotoniei paroxistice.

Celestin said...

Ma tem ca ramanem cu imnul si atat .. nesimtirea a ajuns la cote atat de inalte, incepand cu mareata familie prezidentiala si terminand cu tipa aia de la BEC care face orice vrea ca deh, e timpul ei liber incat nu vad, (eu unul) nicio iesire.
Au trecut 20 de ani si inca nu exista nimeni in clasa politica din tarisoara asta amarata, care sa se preocupe de binele altora si nu de cel propriu.

A. Petran (pseudo) said...

Ma intreb cand am depasit acea limita de bun simt, sau n-am avut-o niciodata?! Ma refer la evidenta evidentei care in Romania e calcata in picioare. Ex: ce daca ccaineva spune succesuri? Ce daca este oameni care nu vrea sa vorbesc cu tine? Ce daca tinara generatie e un rezervor(pur si simplu!)? Ce daca s-au tiparit 22 mil buletine de vot? Ce daca?...Ce daca? Am impresia ca Romania e o tara aiuritoare! Parca ne-ar mai trebui inca o data o dictatura adevarata(nu stiu de ce, Ceausescu mi s-a parut caricatural), sa vedem cum reactionam! Cica somnul natiunii, bla, bla, bla... Ar trebui inventate noi proverbe: capul plecat sabia il taie! de exemplu. In loc sa ne amagim prin atitudini contemplative, indreptatite, ca ce tara avem, ca poporul nostru scoate nu stiu ce olimpici pe banda rulanta, ca vindem proiecte la NASA, ar trebui sa tacem mai mult decat facem!

Anonymous said...

De fapt de ce ne amaram? Se pare ca asta e tendinta mondiala in politica, vezi Sarkozy, Bush, Obama, Bin Laden...In zilele noastre conducatorii unei tari ajung in aceasta postura cu mesajele groase, rudimentare pentru ca am devenit prea sofisticati. Ca sa bata dincolo de sticla ei trebuie s-o sparga prin porceala, altfel nu se mai poate. Nu uitati, va rog nicio clipa ca nu degeaba au urcat telenovelele si manelele la rang de "cultura" cotidiana: ele sunt cerute de marea masa pentru ca "cultura oficiala"- de orice fel ( literatura, film, pictura, chiar si media!) i-a uitat/abandonat in drumul ei catre propria cautare de sine.
( Despre asta se poate scrie un tratat asa ca n-o lungesc mai mult, aici).
Problema reala in Romania e lipsa unei adevarate preocupari pentru tara si popor. Mi-e rusine s-o spun dar ultimii presedinti care au fost preocupati de popor atat cat le-a permis sufletelul lor au fost Iliescu si Constantinescu. Singurul reper de moralitate din acesti 20 de ani a murit- vorbesc de Coposu, evident.
Alegem niste strambaturi dpdv psihologic, oameni care au candidat din ambitie personala, manati de ura, de necesitatea de implinire personala. Ajunsi sus isi urmaresc aceleasi scopuri meschine, de 2 bani ( vechi).
Basescu are un singur merit, a scos limba de lemn din comunicarea "alesilor" catre popor. Da, poti fi sigur ca nu adormi la discursurile lui asa cum dormeai la cele ale lui Ilici si C-tinescu.
Doar ca, odata deschisa aceasta cale au aparut idiotii astia care vazand ca se poate vorbi "liber, natural" la teveu au avut curajul/ nesimtirea sa iasa in fata unui popor pe care-l cred mult mai tampit decat este ca sa-i ceara votul si sa-l si obtina!

Suna ( si mai ) stupid ce urmeaza? Bucurati-va atat cat se mai poate ca datorita lor vedem politica asa cum este, in toata abjectia ei splendida! Sunt o etapa necesara, e o febra diareica prin care trece acest popor ca sa se purifice.
Cat o sa dureze si ce vina avem noi?
Asta-i o alta discutie...

Achtungbaby!

Vampiriac said...

Interesele lor oricum sunt mai presus decat ale noastre, asa ca ... nu imi mai pasa niciun pic. Unu la mana. Doi la mana, observ cu surprindere ca astia sunt din ce in ce mai prosti si nu reusesc nicicum sa se mai ascunda pe ei sau interesele lor, si asta ma surprinde cu atat mai mult, cu cat vad ca, chiar si asa, noi tot ii votam. God damn it!

Celestin said...

cat o sa dureze? prea mult ...

ma gandeam acum, la simulacrul asta de alegeri, ca o sa tremure ceva in ei cand vor vedea ca 80% nu i-au bagat in seama, pentru ca la procentul asta sunt si multi din zonele rurale care in alte conditii ar fi votat aiurea (*) dar nuuuu, relaxarea era maxima.

Nu m-am mai mirat cand am auzit de faza cu 22mil de buletine, ba chiar m-am linistit :D, partidul (x oarecare) voteaza si pentru mine.

Nu, nu e nimic de facut, pana nu dispar toti astia, deodata .. ori asta e imposibil asa ca ...

(*) la alegerile trecute, in Oltenita, nu stiu care partid a nu mi-am batut capul sa retin, s-au dus in modul clasic pe la oameni, cu cadouri. Soacra-mea, femeie batrana, a primit 2 gaini. (Am aflat asta, undeva intre scrutinuri, cand o luasem pe la mine, in Buc.).
Cand s-a apropiat al doilea tur, disperare mare sa plece acasa sa voteze la care eu, mirat, cer lamuriri, aflu povestea precum si motivatia grabei:
"Mama, ne-au dat 2 gaini pentru ambele tururi. Daca nu ma duc, te pomeni ca vin astia sa imi ceara a doua gaina inapoi si eu am mancat-o".

Cam asta e nivelul .. in rest, magarii, nesimtire, interese proprii, sosele suspendate, 40km de autostrada in 20 de ani, pamanturi, averi, fitze, o lipsa flagranta de cultura la toate nivelurile precum si tupeu de a spune celuilalt in fata, ca nu ai tu habar, ca nu ai auzit bine (Oana stie :D )sau pur si simplu suntem luati de prosti.

Si se mai mira unii si altii ca dreapta este in ascensiune si pe la noi si in Europa.

Faninho said...

Si poate sa intre aici si Maximilian - "Vorbesti de parca ai sti" si multe alte piese. :D

ioneltorac said...

Foarte buna piesa celor de la Parazitii. Foarte reala. Asta simt cei care nu au mers la vot. Felicitari pentru prestatiile de la TV.

Anonymous said...

Dupa 20 de ani, sa ne fie limpede: Romania nu se va schimba niciodata in bine. Doar ambalajul mai capata culoare, forma va ramane vesnic fara continut. Care aveti posibilitatea, luati-va, degraba, picioarele-n spinare si gasiti-va o tzara normala la cap! Daca nu esti indiferent, daca te doare si daca iti pasa, aici nu mai este de trait. Indiferenta si frica cetateanului de rand, pupincurismul generalizat, caricatura de clasa politica pe care ne-o meritam cu varf si indesat, spaga ca mod de viatza, birocratzia sufocanta, fariseismul, ipocrizia, prostia, manelizarea, coruptia, toate si multe altele sunt motive consistente care sa te determini sa pleci. Chiar acum ascult Om Bun. Sfinx. Care om bun in Romania? Omul nou! Asa-zisul capitalism postdecembrist a finalizat proiectul lui Ceausescu: omul nou. Suntem o gramada, o adunatura, o populatie, iar nu o natiune. Multumesc.
Mihai, 33 de ani, Pitesti

ktalinoo said...

e bun imunul ales .bravo Oana!esti o persoana deosebita!imi place "gasca" voastra de la Siteza Zilei:) una din putinele emisini la care chiar merita sa te uiti...

violet said...

Oana, ma uit la Sinteza. Si-mi place! :)

cheeprian said...

Fascinant!
Da! Asta mi-as fi dorit sa fi spus si eu in urma vizionarii reportajului! Toti politicienii sunt de vina, cei vechi, cei noi........toti!
Te iubeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesc! Iti iubesc curajul!
Nicio sinteza nu a fost mai frumosasa decat acesta din 14 Iunie 2009! BRAVO! BRAVO!!! BRAVOOOO!!!

vali7397 said...

hai ca se poate , alaturi de ciutacu de acum cateva zile , tu devii pentru mine un om care vad ca are un pic de curaj in fata celor ce cred ca au puterea , chiar si atunci cand sunt in opozitie .Dar mai trebuie mai multa incisivitate ca prea si-au luat-o in cap , prea cred ca sunt intangibili , prea siguri de ei , nu se vede cat de putin ca ar avea intentia de a fi corecti cu semenii lor macar de frica , frica de mase la ea ma refer .Voi puteti macar sa le aduce-ti aminte ca mai existam si noi , cei care avem cantitate la o adica .

Si in alta ordine de idei(sau tot aceasi poate fi , ideea de a creea masa critica) , Oana imi dai voie sa adaug blogul tau la toolbar-ul pe care l-am facut cu tema "antena3" ? Ca sa iti faci o parere il poti descarca de aici :
http://antena3.media-toolbar.com/

cheeprian said...

Nu ma pot abtine sa nu comentez!
Daca ai timp urmareste te rog sinteza de azi pe net! Trebuie sa ii vezi fata lui adita; nu din profil sau semiprofil, ci din fata, da ce fata!!! Deci( nu pun pun ghilimele pentru ca nu retin exact "sintaxa" ), politicienii sunt de vina, nu doar cei prezenti acum la guvernare ci si....... Si de aici incepe totul!!!

Nu cred in spiritul mioritic prost inteles de majoritatea romanilor, asadar AVEM NEVOIE DE A PATRA PUTERE IN STAT. Atata timp cat nu vei ierta nimic si pe nimeni iti multumesc frumos!( stiu ca e greu )

Dezinteres said...

Bv Oana !!!
@Oana ...Apropo de sport .. fata mea este Campioana Nationala si Municipala la atletism.F frumos pana aici.. cu o singura "idiotenie" si anume: Participarea la concursuri se plateste ( 5 ron ) deoarece ministerul nu are bani :)))

Mugurel Tudor said...

Deci nu doar eu încep să mă radicalizez în ultima vreme... Asta mă linişte, într-un fel, şi mă îngrijorează, în alt fel.

Anonymous said...

Ar fi frumos sa ai o emisiune de autor pe antena ;esti si frumoasa si inteligenta (asta-i ordinea care cred eu ca ar face audienta)si daca o intreci pe gabi firea (cu siguranta)promit ca iti gasesc toate tipurile de ciocolata mocca

mihai 4 said...

http://www.youtube.com/watch?v=lO8n4f2cBzM

ocserver said...

oana draga, tu vezi ca pana si parazitii s-au saturat sa-i injure pe nesimtitii astia? pe principiul it takes two, injuri daca ai un oarecare feedback, pe cand, dinspre clasa politici vine nimic, so, la ce bun sa irosim energie? e cumva contemplativa piesa... frate, cine stinge lumina? robotu' pe care-l propuneai in postu' anterior? :)

heavy heavy fueell said...

Avem jurnalisti misto si politicieni de mare amploare.
Lehamitea e poleita de un bronz cafeniu si genomul Hrebenciuc pare aatat de firesc, de firesc, de firesc.... E naturelu generalizat, ce mai !

liviu220 said...

esti simpatica! chiar si r-ul e intr un mare fel.

Anonymous said...

http://casastirilor.wordpress.com/______ION CRISTOIU, TOANTA SI-O GURA DE AER... "Ca sa tot dai pe goarna de ce te-ai exprimat definitiv pentru un (o) nimeni si-apoi sa faci pe filosoful vinovat de dreptate, este precum te-ai instala in fata platoului cu mici – clar vinovat de foame acra si-n loc sa musti cinstit ca sa te saturi, tu, mic pervers, iti susuri limboasa printre bunatati, le sugi, le lingi, ca mai apoi sa lasi scarbos bucatele la loc, doar ca sa razi de prostii care vin sa le manance. Cam asta a facut onor Cristoiu, pupand urmele domnisoarei personalitate care e-adevarat ca fost facuta toanta… dar nu de presa ci de natura."

radu said...

Buna seara, stimata doamna.
La sinteza Zilei unde ati participat cu d-l Nastase Adrian ati discutat la un moment dat despre ...frica. Revazand scenaritele basaseciene de duminica si de anul trecut, tind sa va dau dreptate. d-l Basescu se foloseste de frica pentru a-si mentine electoratul si lacheii in frau si chiar de a recastiga din votanti.
Parca l-am vazut pe Don Corleone din "The Godfather":"Fear...is necesary;fear keeps people loyal". Si cum intreaga famile si clica se si comporta exact ca un clan sicilian, tacamul e complet.
Bineinteles, nu d-l Boc este "il Consigliere"; asta e un post mult prea subtil pentru el...
Si, exact ca la sicilieni, poporul tace si accepta mafia.
Mare dreptat avea d-l Solomon, primarul de viitoare trista amintire al Craiovei(gura nebunului adevar dixit!): numai Constitutia sta intre "don Corleone" si titlul de "capo di tutti capi" pe viata.
Sa speram ca nu prindem Venezuela din urma...
Cu stima, Radu.

Andy Găină said...

Oana, esti adorabila!

Anonymous said...

Acum derbedeii incearca sa-l compromita si pe domnul Alistar. Este o tactica mizerabila pe care, nu am nicio indoiala, o vor folosi, in urmatoarele luni, si impotriva altor lideri de opinie, reprezentanti ai societatii civile si jurnalisti. Oana, pregatiti-va pentru un razboi dur, al naibii de dur, cu "baietzii" presedintelui. Stati de veghe pentru ca derbedeii isi fac deja de cap. Daca Basescu mai obtine un mandat, va fi de rau.
Mihai, Pitesti.

beatris said...

Bravo Oana.....da da.....de ziua lor !!!

ana said...

Melodia de la Parazitii pe care ai ales'o se potriveste la fix :)).Ar mai fi si alte melodii ( de fapt pasaje de versuri din melodii) de la Parazitii , dar asta ne caracterizeaza cel mai bine .
bravo oana!:*
Frumoasa, inteligenta si blonda :D [ si eu sunt blonda , si zau de nu sunt mandra ca mai sunt si blonde cu adevarat inteligente , care se fac remarcate prin lucrul asta nu prin alte tampenii :)]