Wednesday 26 November 2008

Departe

Cum am facut, cum am dres, am reusit sa scap aproape total de campania asta. Aproape jumatate din chiraielile electorale s-a desfasurat in timp ce eu eram departe, intr-o tara cu mai multe povesti decat pot fi spuse intr-o viata de ziarist, dar din care voi incerca si eu sa astern cateva pe hartia de ziar- undeva, dupa 15 decembrie.
M-am intors, insa, in Romania asta care pare ca nu stie decat mersul in cerc vicios. Si de cateva zile ma tot intreb cand o sa ma mai suprinda ceva in politica noastra. Mie mi se pare ca totul a devenit un scenariu anti- naratiune, cu multe intrigi si fara nici un punct culminant, cu un ritm plat si fara ruperi, cu multe personaje dar cu putine personalitati. Pe de alta parte, ma intreb daca nu sunt eu cumva prea lovita de blazare sau de tentatia continua a evadarii. Poate ma mananca pe mine prea mult talpile ca sa mai am rabdarea si cumintenia sa privesc si sa inteleg ce ma inconjoara. Asa ca va intreb pe voi: cand v-a surprins ultima data ceva in Romania?

15 comments:

Anonymous said...

draga oana,

sentimentul tau exprimat in ultimul post il traiesc mereu cand ma intorc de prin tari straine in frumoasa noastra tara.
mie unul mi se pare ca pierdem vremea in romania. ne certam, ne balacarim, radem unii de ceilalti si uitam sa realizam ceva. uitam sa muncim cateodata. mereu ne plangem, mereu vrem sa moara capra vecinului, fara sa ne gandim macar 1 minut, cum naibii a facut vecinul ala de are o capra asa frumoasa...?! de ce nu pot si eu sa am una cel putin la fel....?! e mai usor sa distrugi ceva decat sa construiesti...
sincer, sentimentul de semi-sila ma cuprinde inca de la poarta de imbarcare a aeroportului pe care il parasesc, indreptandu-ma catre o Romanie in care domneste prostia si nesimtirea......din pacate o combinatie fatala!

ps. imi placi si te urmaresc de mult timp. tine-o tot asa!

Viorel Iraşcu said...

Pe mine m-a surprins ca ai blog , si ca esti o tipa foarte tinara , plina de nerv . Eu te-am descoperit la Realitatea , intr-o serie de emisiuni despre invatamint , si am ramas surprins ( placut ) , dar nu pentru ca esti blonda , ci pentru ca nu mi-am inchipuit ca cineva tinar mai are preocupari despre sistemul asta bolnav si cangrenat de interese.
Am ajuns la tine prin Mosche$M ( da sunt Creatori si citeste si articolul cu Pygmalion )
Cu respect . Un profesor cu blog
plecatdeacasa.blogspot.com

Anonymous said...

Bine ai revenit, Oana.
Să ştii, mi-ai lipsit!
Oricum, pot spune că n-ai pierdut nimic... (spre deosebire de noi!)

Ne-am enervat, ne-am pierdut răbdarea, ne-am scandalizat, ne-am bătut capul cu ce-or fi vrut să spună candidaţii...nu ne-am făcut speranţe!
Programe anticriză (înainte de criză!) dispute, circ, bătăi (la propriu!) iar circ...
Tu, bine mersi, vii calmată (de alt climat din alte ţinuturi!) şi pui ştampila fără bătaie de cap. Ţi se pare drept?!

Oana Dobre-Dimofte said...

Sukarit: nu pun nici o stampila. Nu votez.

Anonymous said...

mda, e frumos in Cipru...

Anonymous said...

Oana...
No, că nici asta nu-i drept! :P

P.S. Eşti al treilea jurnalist pe care îl "aud" spunând că nu merge... Adică, ne lăsaţi de capu' nostru, să ne-o facem singuri?!
Am fi avut motiv de disculpare "N-am fost numa' io, o fost şi el, o fost şi ea..." ;)

Vampiriac said...

nici eu nu votez. de fapt, daca stau bine sa ma gandesc de cate ori vad fata vreunui diplomat zic tare si grav FFFFFFFFFFFFFFF&*%$^&#%$#&*%$*@#^&$%*#@!!!

nu mai am incredere in statul roman, si nu am de ce sa ma duc si sa contribui la imbogatirea gusatilor astora care plini de nesimtire ne promit marea cu sarea. sunt penibili.

Am vazut la mare un tricou pe care scria "Urasc prostia si manelele". Acum stau si ma gandesc unde ii incadrez pe astia.

P.S. Ati vazut bataia cu apa de la B1TV intre Bideu si Ciocu' Mic?

Anonymous said...

Ferice de tine, Oana. N-ai pierdut nimic cu aceasta campanie electorala.

Lucia Verona said...

Cînd m-a surprins ultima dată ceva în România? Nu ştiu... 1989, decembrie... poate.
Pe de altă parte, faptul că îţi place ciocolata neagră (ai făcut mărturisirea pe blogul lui Ciutacu) m-a surprins foarte plăcut. E un motiv - nu primul, nu singurul - să te mai citesc.

Anonymous said...

Pe mine acu' doi ani. M-a surprins bărba'su când ieşeam din bloc. Da' nu a bănuit nimic. Aşa că totul e în regulă şi azi pot să vot-canciuiesc fără probleme.

Dalia Pușcă Solon said...

hahahahahahahha...cipru...anonimul asta ori stie ceva, ori stie ceva...:))

Dan Gheorghe said...

intrebarea e cum vor arata clasamentele astea peste sase luni. sa vedem atunci cata popularitate vor mai avea partidele care intra acum la guvernare, cate procente va avea partidul ramas in opozitie. dar mai ales cate procente vor avea partidele care n-au intrat acum in parlament. parerea mea e ca anul 2009, cel plin de criza economica, va rasturna ordinea procentelor de acum. ca tot se vorbeste acum de anticipate. si cei din urma s-ar putea sa fie …

Anonymous said...

draga Oana,am citit si eu parerea ta despre aceste alegeri si despre aceasta tara in care traim si cred ca si tu ca si altii nu aveti puterea ori nu vreti sa acceptati niste lucruri normale si firesti,Romania nu putea sa treca peste aceste etape necesare desvoltarii ei pt ca de fiecare data ea s-a aflat in afara oricarui imperiu si asta o simtim din plin toti,ea se va schimba cind v-a intra cu adevarat in imperiul European(vechiul imperiu roman)si sper sa nu se repete istoria si evenimentele de atunci adica ne-a bagat
Traian in imperiu si dupa aceea a cazut imperiul si am ramas iar pe dinafara si de atunci am fost lasati in libetate si de capul nostru si atunci ca si acum ficare a facut cum a vrut si cum a putut.Iti inteleg frustarile dar trebuie sa avem rabdare,poate de data asta timpul si spatiul ne va fi favorabil,cu stima mocanu spiridon.

Anonymous said...

m-am gandit mult si as fi vrut sa scriu ceva ce m-a surpins in mod placut in Romania. Nu vreau sa raspund in cliseu "nu ma surprinde nimic, e totul posibil la noi" etc. asa ca vreau sa inchei optimist cu: Romania are potential de a ne surpinde placut. Sa asteptam si http://www.youtube.com/watch?v=KrV5UuJsOds .. :)

SarDoc said...
This comment has been removed by the author.