Wednesday 21 May 2008

Vocile, vocile!

CNA aude voci. Ieri, a auzit, bineinteles absolut intamplator si fara nici o turnatorie binevoitoare, vocea lui Mile Carpenisan, pe un spot electoral din Lugoj. Cu cateva zile inainte, auzise vocea lui Victor Ciutacu, in emisiuni electorale dezechilibrate, in timp ce omul era fie in concediu, fie in direct cu Grigore Lese, Pavel Lucescu, Dumitru Dragomir sau subsemnata.

Cand omul aude brusc voci, de obicei se cauta. Si CNA-ul s-a cautat. Nu la cladirea cu ambulante multe la poarta, ci in buzunarul cu sanctiuni. Lui Victor i-a ars o somatie, pe care, dupa cum e normal intr-o lume schizofrenica, i-a retras-o a doua zi.

La Mile, se pare ca a fost ceva mai complicat. Cum sa sanctionezi o voce care ii apartine stapanului 24/24 si cand e pe post si cand e in timpul liber, cand in cartile bune scrie ca putem face cam ce dorim cu mintea sau corzile noastre vocale? Cum sa somezi ceea ce nu este o productie tv, ci productia unui laringe? Problem! Si atunci ce poti sa faci? Simplu, ii faci probleme omului care te deranjeaza pe tine, sau pe altii pe care tu nu vrei sa-i deranjezi. Il torni la sefi, sa verifice ei daca nu cumva o data cu cartea de munca l-au preluat pe individ integral pe inventar- cu activ, pasiv, alto-uri si tremolo-uri. Si exact asta a facut si CNA-ul, dupa cum scrie la Mediafax:
Membrii CNA au cerut, printr-o scrisoare, reprezentanţilor Antena 1 să confirme dacă într-adevăr este vorba despre vocea reporterului Mile Cărpenişan, sesizând totodată AJR (din care Mile nu face parte) cu privire la acest subiect.

In tot Absurdistanul asta, raman cateva intrebari, la care va invit pe voi sa raspundeti:
1. Ce treaba are CNA cu felul in care un jurnalist isi foloseste exclusiv vocea? Jurnalistul despre care vorbesc nu l-a recomandat pe candidatul lugojean in nici un fel, a citit doar un text fara sa-si foloseasca nici numele, nici calitatea de reporter.
2. Cate monitorizari ale Ten TV Lugoj (celebra televiziune care a difuzat spotul) exista in acest moment la CNA? Sa fiu eu paranoica daca ma gandesc ca asta e chiar prima si ca au mers la pont?
3. Cum sesizezi despre conduita unui om o organizatie din care acesta NU face parte- vorbesc de AJR?
4. Cand il propune CNA pe Mile pentru premiul Grammy, dat fiind ca oamenii din institutia asta ii recunosc vocea mai ceva decat pe cea a lui Celine Dion?

11 comments:

Unknown said...

Mama imbecililor e mereu gravida. Si inca astept scuzele alea ca mi-ai dezechilibrat politic profund emisiunea deontologica :)

Oana Dobre-Dimofte said...

Nici o scuza nu vezi. Mai bine zi cand mai dezechilibram. :)

Unknown said...

Te bagi saptamana viitoare, pe final, sa inclinam impreuna balanta?

Oana Dobre-Dimofte said...

Inclinam ma noi balanta degeaba, ca scoru adevarat tot la cantarul electronic se da.

Realitatea lui Petria said...

Dar un ziarist nu poate să apară pe un spot? De unde până unde o asemenea imbecilitate?

Oana Dobre-Dimofte said...

Ziaristul nici macar nu apare pe spot. Nici cu numele, nici cu fatza- si nici nu mi s-ar fi parut ok s-o faca. Dar in cazul de fata ziaristului i se aude doar vocea din off.

Anonymous said...

Eu i-am zis lui Mile: dom'le, de acum înainte, când ajungi la gemuleţ la driveinu' hamburgeresc, bagi voce de Barry White. Sau iei hârtie la mână de la cenea. Că nu umblăm aşa brambura cu coarda vocală (sic !) ca mailtu' prin Italia.

Anonymous said...

cna si ajr sunt niste nima-n drum, am mai zis si ma repet, poate cand mai traia Ralu Filip cna mai respira ceva boare, acum, respira aerul planetei de pomana, si consuma bugetul statului aiurea...dar aiurea...
Va sa zica, base, SOV, si trepadusii lor aud voci....pai se impune internarea lor de urgenta, eventual in alta galaxie, ca daca tot nu suporta sa auda voci, si au uitat a mai fi oameni, nu vad sensul existentei lor pe Terra...Doamne iarta-ma, dar zau ca e cum zic nu eu, ci deja milioane de oameni !
Sa te iei tam nesam de Mile Carpeniasn, de Victor Ciutacu, e limpede ca lumina zilei, cauta nod in papura, numai ca sa-i amuteasca si sa-i indeparteze din peisaj, sa-si netezeasca ei calea spre manipularea poporului cu informatii false, sa-si vada de afacerile si nemerniciile subterane, etc, etc... numai ca noi, cei care pretuim, admiram si iubim profesionistii astia, oamenii astia deosebiti, nu dormim, ei nu vor fi singuri niciodata, sa fie clar !
Felicitari Oana Dobre, pentru atitudine si solidaritate cu colegii tai !
respecte,
Sibilla

Anonymous said...

Eu am participat la spot in TM facut de Mile cu Ilie Sarbu. Ce ziaristii sunt functionari publici de n-au voie sa faca nici macar spoturi?. La fel de bine Mile putea sa fie candidat, care-i problema? O imbecilitate mai mare ca asta n-am auzit.

Doru Oprişan said...

Poate vor sa-l oblige moral pe Mile la cateva spoturi gratuite pentru CNA :)

Anonymous said...

Din cauza asta cred ca isi dete demisia Mile Carpenisan !
Am scris si pe blogul meu ( unul dintre ele ) motivele exacte pentru care si-a dat demisia Mile Carpenisan !