Wednesday 6 February 2008

Hello from Kosovo

De doua zile sunt in Pristina, de-asta n-am mai scris. N-am net decat in net-cafe-urile in care intru sa transmit, nu am semnal la telefon decat in enclavele sarbesti, si nici habar cat o sa mai stau nu am: sper ca pana isi declara Kosovo independenta. O sa va povestesc mai pe larg ce am vazut pe aici cand o sa ajung acasa. Intre timp, puteti citi despre ce fac aici in Evenimentul zilei. Daca doriti, puteti incepe cu asta.

9 comments:

Radu Cunnect said...

HELLO FROM ROMANIA, asta este viata de ziarist azi in tara maine nu sti cand revi de prin lume, salutarile mele calde si ai grije de tine sa ne aduci scrieri si impresii de acolo, o veste pt tine CNSAS rezista si a ramas in functiune....ciao, te asteptam in tara!

Anonymous said...

super misto...oana, vreau si eu un manual scolar de acolo (contts cost sau contra ciocolata "mocca" bineanteles...am avut ocazia sa vad unul, in care copii erau invatati cum sa monteze mine sau cum sa ucida un albanez...super mersic!!!

GIGI N. said...

buna dimineata! o zi buna Oana! azi de sfantu Valentin sa ai multa bafta si toate lucrurile frumoase sa fie la tine, ciao!

Anonymous said...

Spor la munci! Si bafta multa!
;)

Anonymous said...

Multa lume este convinsa ca americanii sunt
atat de dedicati sa faca bani ca lasa mai jos cultura
si educatia. Asta face ca americanul mediu sa fie
prost si incult dar cu mai multi bani decat un francez
sau un neamt. Eu eram printre cei care nu eram de
acord cu asta. Pana ieri cand guvernul SUA in frunte
cu cel mai cretin conducator care la avut vreodata
a sprijinit Kosovo in declararea independentei. Se
zice ca un om inteligent sau o natiune inteligenta
invata din propiile greseli. Americanii sunt atat de
tampiti si de redusi mintal ca nu au capacitatea sa
invete din propiile lor greseli. Pentru asta este
nevoie de o inteligenta care se formeaza in cateva
secole de educatie si cultura iar la americani nu este
cazul. Pentru ei cultura inseamna Coca-cola si
MacDonald`s.
Concret in anii `80 au creat mujahedinii afghani si pe
Bin-Laden. Rezultatul este cunoscut. Sa zicem ca
atunci au gresit dar este cumplit ca 30 ani mai tarziu
sa repete aceeasi greseala si sa creeze in mijlocul
Europei un sanctuar pentru TERORISTII MUSULMANI. Este
infiorator sa constati ca cea mai mareata natiune a
lumii este doar o adunatura de idioti care nu reusesc
sa vada nici ceea ce este cumplit de evident. Eu unul
sunt trist si dezamagit sa constat ca ceilalti au avut
dreptate: Amercanii sunt cu adevarat doar o adunatura
de inculti si tampiti dar cu bani. Astept sa vad cand
or sa inceapa atentatele comise de Musulmanii din
Kosovo pe care USA ii iubeste atat de mult.

Anonymous said...

Idem Aristu`

Laura said...

Ai grija de tine, Oana! Asteptam sa ne mai scri :)

Someone said...

Hai, Oana, hai, nu mai scrii nimic aci?

Anonymous said...

Bravo Oana, fata desteapta si muncitoare. Dar stai linistita, te dai peste cap si aici altele sar in varf cat ai clipi, totul pe un fond inimaginabil de imoralitate politica. Raluca Turcan este un exponat execrabil al ei, dupa cum spunea cineva de curand. Si asta nu pentru relatia ei necurata cu Stolojan (la urma urmei treaba fiecaruia ce face in particular!, nu vor fi nici primii, nici ultimii), ci pentru ca si-a spurcat familia - sotul nasit si acum copilul botezat de nimeni altul decåt de propriul sau amant. Nu degeaba aveau permanent inchiriate camere alaturate in hotelul sibian Imparatul romanilor. Toti cei care au fost alaturi de ei stiu de relatia ascunsa, dar asa cum spuneam peste asta trecem mai usor. Cred ca si-ar vinde nu numai pielea de pe oase, ci si propriul copil pentru inca un mandat. Gretos, absolut gretos!
Organizarea muncii la romani: carul pus inaintea boilor. Aceeasi Raluca Turcan a gasit util sa aloce din timpul sau de deputat un an de zile pentru a face un master de comunicare la SNSPA in anul 2006, iar in anul 2007 se inscrie la doctorat la Universitatea Transilvania Brasov, ca orice „politician respectabil“. Banii nostri pe spinarea lor ingrosata de nesimtire. Oameni buni, cum vreti sa votam o astfel de persoana? Este un om extrem de periculos prin lipsa sa de minim bun-simt si moralitate. Pe cine reprezinta ea din tara asta? Cum sa ma astept sa-mi reprezinte interesele un astfel de om? Chiar sunt oameni de calitate in Romania complet neglijati, iar voi nu incetati a promova un om atat de gol pe dinautru ca suflet si ca minte. Daca ii urmariti activitatea parlamentara veti intelege repede ca nu vorbesc prostii. Nu are initiative proprii, iar de mamicile oropsite in Romania si-a amintit doar cand ea insasi a ramas insarcinata. Este cu atat mai grav cu cat mai sunt multi oameni ca ea in politica, dar chiar si speranta in tanara generatie de politicieni trebuie sa ni se ia?