Thursday 31 January 2008

Se desfiinteaza CNSAS? Mie imi da, deocamdata, cu virgula

Hotnews: Curtea Constitutionala a acceptat joi exceptiile de neconstitutionalitate ridicate de Dan Voiculescu la Legea 187. Este vorba de trei de articole care vizeaza existenta institutiei. Avocatul Poporului, Ioan Muraru, a sustinut desfiintarea CNSAS in termeni de " eliminarea acestui venin anticonstitutional". De la publicarea deciziei in Monitorul Oficial, CNSAS isi va inceta activitatea. Votul Curtii a fost in unanimitate pentru acceptarea exceptiilor lui Voiculescu.

Indiferent cate bube a avut (si A AVUT), CNSAS a fost, pana acum, singura gaura in broasca de la usa catre trecut. Poate a facut jocuri (zic "poate" cu amabilitate), poate si-a filtrat verdictele si dosarele, dar pana la urma a fost singura metoda de a afla despre Dana, Felix sau Laurentiu. E drept ca mie mereu mi s-a parut ca ar fi fost ideal ca TOATE dosarele sa fie publicate integral, eventual pe net, pentru ca fiecare sa-si obtina propriul adevar. Si de asta cred ca ar fi mai logic sa se desfiinteze doar Colegiul CNSAS (adica structura care decidea verdictele), nu toata institutia. Pentru ca daca acum dosarele se vor intoarce la SRI cred ca le putem spune bye bye pentru totdeauna.

Later edit: din sesizarea lui Sergiu Andon, coroborata cu comunicatul CC nu reiese clar daca se desfiinteaza CNSAS sau doar Colegiul. Dilema despre care voi vorbi diseara la emisiunea Imparatului, impreuna cu presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. Pe Antena 2, of course, incepand cu ora 21:00.

20 comments:

Unknown said...

Intrebarea mea e daca aceasta Curte Constitutionala este cea apreciata de Basescu pentru ca-i da voie sa numeasca ministri dupa cum are el chef si ale carei decizii le respecta cu sfintenie sau cea formata din dinozaurii lui Iliescu. Multumesc anticipat pentru lamuriri:)

Anonymous said...

salut!
parca era cumva o smecherie, 100.000 de semnaturi din nustiucate judete si pac! propunere legislativa.
nu faceti voi, presa, o campanie pentru punerea tuturor dosarelor pe net?

mitica said...

Propunerea legialativa trebuie sa mai treaca si prin parlament si, pac!, PICA!!!

mitica said...

Si cu asta, adio revolutie... FOSTII nu mai au de ce sa se teama!

Radu Cunnect said...

"TOATE dosarele sa fie publicate integral", eventual pe net, pentru ca fiecare sa-si obtina propriul adevar.Este logic si moral sa existe o institutie pentru elucidarea acestor realitati, integrale si nu ciuntite, sau aceste dosare sperie atat de rau incat se prefera uitate si eventual inchise fara comentarii?!!

Anonymous said...

@mitica: nu stiu ce partid are curajul sa pice in halul asta o initiativa venita de la cetateni. mai ales astea care isi zic 'de dreapta' eu cred ca vor vota (cu inima mica, e adevarat...). cred ca in afara de prm, cine nu voteaza treaba asta cade RAU in sondaje.

Anonymous said...

.....mai astept puncte de vedere!Deocamdata Parvulescu ne cheama la protest in"piata publica",PDL-ul vre refacerea Legii prin parlament..DAR CE FAE DINESCU ca iau fost "luate"treptele de unde dadea verdicte:si cand te gandesti "saracul"ca a pierdut si crama...Astept o dezbatere la Ant.2

Unknown said...

Nu vine Dinescu la A2. L-am invitat si a invocat exclusivitatea cu Realitatea

Anonymous said...

Ce propunere interesanta ti-a facut Bogdan Olteanu. De ce ai refuzat raspunsul? :))

Oana Dobre-Dimofte said...

Ce propunere interesanta mi-a facut? Ca eu n-am auzit nici una.

Fidelio said...

Era vorba de o gluma care se referea la faptul ca Olteanu ti-a propus un schimb de meserii: presedinte Cdp in loc de ziarist.
P.S. In PSD a inceput o noua batalie, de data asta la TSD. De cateva saptamani s-a format o noua structura
numita Pes actists (formata in mare parte din tsd-isti marginalizati)care se vrea a fi o paralela la tsd. Adica tsd-isti care nu raspund Tsd-ului ci Pes activist.

Oana Dobre-Dimofte said...

Fidelio: aia NU e o propunere interesanta pentru mine. :)

Radu Cunnect said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

mai, cred ca a fost chef mare in antene....poate s-a lasat si cu prime...doar a fost spalat motanu, nu? rusinos ce s-a intamplat, cum si-au dat ei asa seama, micutii, ca astia au functionat ilegal timp de 7 ani.

Claudiu said...

Cam cate dosare sunt? Dincolo de faptul ca ar trebui scanate toate, probabil ar trebui filtrate numele si datele cu caracter personal. Dupa ce sunt scanatae, ar trebui procesate, ca degeaba se pun pe net niste poze JPG, prin care nu poti sa dai "Search". Or asta inseamna timp si munca. Nu cred ca vom vedea prea curand pe net dosarele, integral. Dar e un vis frumos.

Anonymous said...

pe langa cei mentionati, cati au scapat cu verdictul "nu au facut politie politica" pentru ca la vot a dat, cum spui tu, cu virgula? Si cate decizii politice, administrative si de bussines nu s-au luat in favoarea celui ce avea dosarul care trebuie, sau butonul care declansa cercetarea de catre CNSAS?

GIGI N. said...

oana, a disparut din arhiva Evz. articolul tau despre Dan Iosif! daca il mai ai....? punel aici pe blog or iti dau adresa de mail.merci! gigi

Radu Cunnect said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Si Cristi Diaconescu de la PSD vad ca are o parere pe tema asta intr-un interviu pe care l-am gasit pe net. Mie mi s-a parut cel mai cu capul pe umeri dintre toti:

http://www.notoriu.ro/node/7848#

Radu Cunnect said...
This comment has been removed by the author.