Friday 7 December 2007

Sariti cu idei!

Idei de filme bune de vazut intr-un week-end in care nu prea stii ce sa faci cu tine. In care n-ai chef de Basescu, Tariceanu, aglomeratia din mall-uri, stirile despre vreme (jurnalele de stiri au ajuns un fel de buletine meteo extinse), reviste pentru femei, barfe la telefon...In schimb ai chef de mancare comandata acasa, popcorn la microunde, cafea la ibric si filme. Pe cale de consecinta, va rog, recomandati-mi filme- despre jurnalism sau moda, preferabil. :) La schimb, va fac si eu o recomandare: Broadcast News- super film despre viata intr-o televiziune.

14 comments:

sulc.us said...

The Flying Scotsman

Eu zic ca merita filmul, desi ca nu are efecte, desi ca nu a castigat miliarde de premii si nu a avut buget de sute de milioane de dolari. :)

Un scotian (Graeme Obree) care a doborat niste recorduri mondiale si a devenit campion mondial la ciclism cu o bicicleta facuta si din parti dintr-o masina de spalat si impotriva federatie intrenationale de ciclism... Te ambitioneaza intr-un fel filmu`. :)

Depinde cat de mult esti prinsa de filmele astea "spectaculoase" de la Hoolywood, ca atunci s`ar putea sa nu te atraga prea mult filmu` asta. :p

maria said...

becoming jane

Marius Cioane said...

Talk to me - e un super film despre Ralph "Petey" Greene, un Radio DJ din Washington-ul aniilor '60, care devine o personalitate a comunitatii in care traieste prin felul sau de a fi foarte sincer in direct. Filmul e inspirat dintr-o poveste reala.
Private Parts - asta e un film ceva mai vechi (1997) despre viata si cariera lui Howard Stern - cel mai de succes om de radio din SUA.

Unknown said...

broadcast news e vechi.. as incerca "studio 60" - serial. eventual un film bun gen Croupier :)

Anonymous said...

http://www.imdb.com/title/tt0107798/

filmul este vechi si m aindoiesc ca nu l-ai vazut.dar merita revazut.sau mai cauta si tu pe acolo ca sunt gramezi de filme.

< M > said...

Hai sa bag si eu niste recomandari :

1.Letters from Iwo Jima - 9.5/10

Un film destul de marcant, dupa parerea mea. Clint Eastwood subliniaza durerea provocata de ororile razboiului, concentrandu-se pe batalia dintre japonezi si americani. Desi japonezii sunt cei pe care se axeaza filmul (care este vorbit numai in japoneza, cu sub. in engleza), nimeni nu tine partea nimanui. S-a riscat foarte mult cu axarea pe poporul japonez, deoarece Japonia a fost de partea cealalta a baricadei, in gloata lui Hitler & co. , dar si soldatii japonezi erau la fel de speriati si confuzi, propria armata injectandu-le o supradoza de patriotism.

2.HITMAN

Tocmai am terminat de vazut "Hitman". Si tre sa scriu cate ceva despre filmul asta. In primul rand , daca v-au placut " joacele ", filmul asta e un "must see" .Sincer , aveam mari dubii in legatura cu acest film. In primul rand pt ca e o ecranizare dupa un joc...iar majoritatea filmelor facute dupa joace sau comicuri au fost de tot kktu`.{ a se vedea seria spiderman , alone in the dark , etc. } O alta chestie care m-a secat a fost distributia pt rolul principal. Initial se vehiculase aparitia lui Vin Diezel. Si slava domnului nu a fost el ales. Altfel filmul s-ar fi numit "HitGorilla".Al doilea nume care circula pa net era cel al lui Jason Statham.No, mie sincer imi place actoru` , si in plus nu are decat un singur film de 3 lei. { a se vedea crank }Dar spre surpriza mea placuta , Timothy Olyphant este un hitman aproape perfect.Modul in care reda msicarile , personalitatea si aura lui agent 47 e geniala. In unele momente puteam sa jur ca privesc nu un film, ci trailerul la un alt joc HITMAN.
Hitman , the movie are cam tot ce ii trebuie unui film de gen. Un personaj principal bine structurat , o dududie "buna" si aproape goala , un story decent si actiune antrenanta.
Singurul defect al acestui film e ca e parca prea scurt.Nu simti trecerea timpului vizionandu-l. Tot ce pot face este sa sper ca 20th century va mai produce inca un film hitman poate mai bun..sau macar la fel de bun ca acesta.
nota : 9/10
plusuri :
- actiune antrenanta
- un actor bun in rolul principal
- story decent
- fidelitate seriei de jocuri
minusuri :
- prea scurt
- storyul putea fi putin mai lucrat

meplusmyself said...

Buna Oana!
Iti recomand "The Insider" cu Al Pacino si Russell Crowe. Bazat pe o poveste reala. Al Pacino joaca rolul producatorului emisiunii 60 Minutes-CBS.Nu iti spun mai multe, insa chiar merita :)

Oana Dobre-Dimofte said...

Multumesc frumos pentru mobilizare si pentru efortul de a scrie recomandari atat de detaliate! Mi-a facut mare placere sa le citesc!

Anonymous said...

Poti viziona doua filme documentar foarte interesante, care merita vazute si "rumegate" pe `ndelete:

"Weapons of Mass Deception"
" Darwin`s Nightmare"

Ambele le vei gasi (full) pe Google Video.

soferul said...

Lions for Lambs

Anonymous said...

subscriu la sofer. Lions for Lambs, al lui Robert Redford. Nu te du la Hitman (asta daca ai vazut trilogia Bourne; daca nu ai vazut triloga Bourne, poti sa te duci la Hitman, dar iti recomand trilogia...)

Anonymous said...

Nu rata "Legenda pianistului, zis 1900"!!!!

Anonymous said...

as zice
the bothersome man
http://www.imdb.com/title/tt0808185/
sau
http://movies.nytimes.com/2007/08/24/movies/24roun1-003.html

daca nu cumva l-ai vazut
e peste tot ce s-a spus in ultimul timp

leo said...

All the President's Men, Wag the Dog, Lions for Lambs, Nothing but the Truth