Sunday 16 December 2007

Papa si-a tras stilist. Hot or Not?

Hotnews:
Vestitul regizor italian Franco Zeffirelli s-a oferit sa devina consilierul de imagine al Papei Benedict al XVI-lea, scrie cotidianul "La Stampa", citat de AFP. Zeffirelli ar vrea sa creeze o noua imagine pentru Vatican, considerand ca actuala imagine a bisericii este dezastruoasa.
Vestimentatia actualului papa este "prea fastuoasa si stridenta pentru vremurile in care traim", iar exprimarea lui Benedict al XVI -lea este "mult prea rece", crede regizorul, care a anuntat ca se pune la dispozitia Vaticanului pentru a imbunatati toate aceste aspecte.


In urma cu un an, Wall Street Journal scria ca Papa Benedict (poreclit si Papa Ratzi) are i-Pod nano. Alte ziare afirmau ca pantofii rosii ai Suveranului pontif ar fi fost facuti de Prada, iar ochelarii sai au eticheta Gucci.
Va dati seama ca daca eram in Evul mediu indulgentele s-ar fi platit in curele D&G si robe Chanel? :)

Iata si celebrii pantofi rosii de la Prada:

10 comments:

Amahya said...

Perceptia pe care noi mundanii o avem despre clerici circula in jurul ascetismului profund pe care astia in mod normal trebuie sa-l detina la purtator...

Daca ne gandim bine indulgentele erau date taman' din principiul suverantitatii pontifului...Bine, erau alte marci distinctive ale epocii, nu Chanel, Prada, D&G etc..
si inainte de 1054 papa emana opulenta si lux... numa' ascetism NU. Asa ca nu-i de mirare ca Benedict se vrea o marca inregistrata a zidului catolic.

Anonymous said...

Eu inca mai astept momentul in care biserica ortodoxa se va preocupa de imagine. Daca biserica catolica este opulenta, atunci biserica ortodoxa cum e?
Si oricum, mie mi se pare complet neigienic ca in secolul 21 sa mai vedem popi cu barbi din alea flocoase in vant, si sa mai foloseasca obiecte precum cadelnita pentru tamaiat.Sincer, biserica ortodoxa nu are nevoie de trust media, ci de putin simt al realitatii daca vrea sa isi imaginea. Bine, ca din punctul meu de vedere ar putea sa dispara cu totii, ca eu una nu le-as simti lipsa.

Constantin said...

@iulia
Sunt de acord cu primul paragraf.
Prima parte a parg. 2 partial.
Ultima parte a parg.2 total in dezacord. Pt. faptul ca institutia bisericii este - macar - cea a moralei ( atata cat este ) , superioara multora ( scoala, familie, etc. ).

Amahya said...

@iulia: ascetismul nu este echivalent cu barba gretoasa.

Anonymous said...

Cine a vorbit de ascetism? eu am vorbit de imagine. Eu vad barba flocoasa in vant, patrafire brodate, cadelnite ca fiind din alt secol. Pe de alta parte inteleg ca imaginea asta e doar o legitimare pentru preoti. ca cine i-ar baga in seama daca ar fi imbracati in trening de plastic. Dar e momentul ca acesti preoti sa fie mai mult decat acea imagine, sau sa nu mai fie deloc.

Anonymous said...

oana, chiar au anuntat acum cateva zile ca vor oferi indulgente turistilor care vor merge in nu stiu ce loc sfant al lor pe parcursul anului 2008.
stirea aici: http://www.freenews.ro/_public/ro/stire/39074-papa%20benedict%20al%20xvi-lea%20va%20oferi%20indulgente%20tuturor%20celor%20care%20vor%20face%20pelerinajul%20la%20notre%20dame%20de%20lourdes
pe de alta parte, nici cu biserica noastra ortodoxa nu-mi e rusine. catedrala mantuirii neamului costa 'numai' 400 de milioane de euro, iar daniel, intrebat de ziaristi daca nu e cam mult, a raspuns sec ca aeroportul din iasi costa si mai mult.
nu stiu cum e la catolici, dar la bor treburile astea se intampla din banii statului roman...

Desene Animate said...

@ Iulia
Stai linistita, marii preoti la ei acasa sunt foarte classy si stylish..si asta fiindc-si permit. Insa in public n=o sa vezi ever un popa scump imbrcat.Fiindca imaginea bor nu include bogatia, desi e mai tare ca un corporate.Si tocmai aceasta imagine a austeritatii a dus-o pe culmi financiare.E ca in bancul " un evreu si un ortodox cereseau in fata unei biserici ortodoxe.fireste toata lumea ii dadea bani ortodoxului.la un moment dat, un binevoitor ii spune evreului:nu mai sta aici, nu vezi ca nimeni nu-ti da bani, mergi la sinagoga si cu siguranta ai sa faci multi bani acolo.binevoitorul pleaca, iar evreul i se adreseaza ortodoxului: iaute itic, ne invata astia cum sa facem bani :)))" Cam asa e si cu bor.se da saraca in conditiile in care catolici n-o fac.disimularea asta aduce bani frumosi.

Unknown said...

Ma intreb daca ii recomanda chilotii CK ...

Anonymous said...

Al doilea razboi mondial. Germania invadeaza Polonia. La periferia unui oras, un neamt alearga un polonez sa il impuste cu mitraliera.

La un moment dat il prinde la colt, ridica arma spre el si cand sa traga, se aude o voce divina din ceruri:

- ARUNCA ARMA, acest om urmeaza sa fie Papă la Vatican.

- Serios??? Şi eu????

- Şi tu !

Oana Dobre-Dimofte said...

Groparu: ROFL!!! Clar ar trebui sa nu mai citesc bancuri in timp ce beau cafea!