Sunday 9 December 2007

Blondisme cu happy-end

Nu stiu ce mi-au bagat ai mei parinti in cap, dar inca din copilarie mi-e frica de necunoscutii care suna la usa. Daca sunt singura acasa, nu deschid nici daca zice ca-i de la Politie. Daca in urma cu o luna au fost niste furturi din apartamente in vecinataturi, nu deschid nici daca suna la interfon. Asa ca e oarecum de inteles de ce ieri dimineata i-am susurat batoasa un "imi pare rau, nu deschid" cetateanului care mi-a sunat la interfon prezentandu-se scurt "de la RDS". Dupa cateva ore, o voce asemanatoare mi-a recitat aceeasi carte de vizita si din spatele usii. Deja mi se parea dubios.

Pe la 5 dupa-amiaza eram pe mess cu prietenul Mile. Suna din nou interfonul. Din nou placa "de la RDS". Ii zic lui Mile, ingrijorata: "Mai, tot suna unii si zic ca sunt de la RDS. Mi-e cam frica". Zice: "deschide, ca-s chiar de la RDS. Au fost si la mine si mi-au dat un mobil gratis". Bineinteles, instantaneu am simtit nevoia sa fac pe desteapta care nu musca din momeala, tinand cont ca mi-am mai "furat-o" de cateva ori de la cetateanul Carpenisan, care stie sa-mi speculeze momentele "blonde". E drept ca el si Ramo sunt singurele fiinte care au reusit sa gaseasca ciocolata Mocca si filmul Live from Baghdad pe Terra. Zic: "Hai, ma, faci misto de mine. De ce naiba sa-mi dea mie telefon unu' de la RDS cand eu sunt la UPC?!" Probabil exasperat, ma suna: "Deschide, blondo, ca stau cu tine pe telefon si daca e ceva rezolvam noi". Incurajata si de prietena Ramo, (care nu se joaca cu nervii la blonde), deschid. Mai in amonte pe coridor, un cetatean cu un sac de Mos Craciun si cu doua cutiute in mana. Zic : "De la RDS sunteti"? Zice : "Da, de ce n-ati deschis?!" Zic, mult mai putin batoasa decat in spatele usii: "Stiti, mi-a fost frica..."

Una peste alta, omu' mi-a dat telefon mobil gratis. Si cu ocazia asta mi-am schimbat si abonamentul de net, pe care dadeam cam 150 RON. Acum, pentru 65 de RON, am net, abonament la mobil (cu o groaza de minute incluse), telefon fix si cablu cu hashbeo. Si, of course, un mobil nou. Cu 3G. Dar mai am si o dilema: va dati seama ca acu' chiar n-o sa mai stiu cand Mile o sa glumeasca si cand nu?! Si ca primul impuls va fi sa cred si daca o sa-mi spuna ca porcusorii de Guinea au inceput sa zboare?

9 comments:

Carina said...

Cum e telefonul? Eu n-am auzit de bine despre el :)

Oana Dobre-Dimofte said...

Carina: habar n-am cum o sa se comporte pe termen lung, dar so far, so good...

che said...

don'soara doamna blonda, mi-am schimbat parerea despre tine. stai linistita, nu am vazut nici o poza cu tine fara machiaj si ca sa fiu cinstit o sa-ti zic ca am o parere mai buna decat aveam. nu poate fi adevarat, te consideram o femeie super desteapta, acuma ai devenit o fetita. pana la urma am fost cinstit.

Unknown said...

Deci, in sfarsit, ai telefon:)

Adriana said...

Deci cine n-are Mile pe mess, să şi-l adauge rapid!!!! :))))

Zuzu said...

Hahaha, ce tare!!! Si tie ti-au bagat ai tai in cap ce mi-au bagat si mie ai mei! :)))))))
Ca nici eu nu deschid daca sunt singura, spre exasperarea multor prieteni care nu inteleg "apucatura"...
Nu mai zic de vecinii mei care deschid oricui oricand si apoi fuguta pe casa scarii sa vada cine e si ce vrea...

Oana Dobre-Dimofte said...

Che: Majoritatea dintre noi suntem "fetite" cateodata. Indiferent de sex.
Victor: deocamdata e codat in reteaua RDS, dar sper sa rezolv si asta in curand...

Anonymous said...

@Che
Ceea ce a facut Oana este absolut firesc.Daca reactia ei te face pe tine sa o numesti "fetita" dupa ce o vedeai "o femeie super desteapta",problema e la tine.
Dar intr-un fel e de inteles reactia ta.Toti trecem pe la 16 , 17 ani prin ce treci tu acum.Suntem tari,smecheri,insensibili cu gagicile,independenti fata de parinti,chiar unii am visat sa fim ca si Che.Cu timpul o sa vezi ca multe se schimba.Nu doresc sa ti se intample, dar as fi curios ce ne vei spune peste vreo 10 ani cand mandra ta te va suna sa-ti spuna ca e un dubios insistent pe la usa ei.
Te vei gandi ce ar fi facut Che,sau ce ai face tu?Sau pur si simplu ai spune "Descurca-te,nu fi fetita!"

Anonymous said...

Si eu am fost invatata la fel si nu raspund deloc la usa sau interfon cand sunt singura..
cat despre telefon..sper sa vina si la mine in bloc...