Thursday 15 November 2007

Tot ei

Ma uitam azi cu resemnare pe lista cu cei 10 politicieni nominalizati la "10 pentru Romania". 9 dintre cei 10 sunt aceiasi ca si anul trecut. A iesit doar Mona Musca (ea este, insa, pe lista cu parlamentari) si a intrat Cozmin Gusa. Sunt, insa, acolo Vacaroiu, Nastase, Iliescu, Vadim... Adica oameni pe care ii vedem de 10 ani. Care sunt tabaciti de scandaluri si acuzatii. Care au fost criticati, pusi la o mie de stalpi ai infamiei. Pe care insa romanii ii vad inca in elita politicii. Nu zic ca e bine sau rau, insa pun o intrebare: prin ce ar putea sa dezamageasca un politician roman astfel incat sa se descalifice definitiv?

7 comments:

Piticu said...

si eu ma uitam la voi si ziceam tot voi ...


da nu pot comenta mai mult ca deh, conflicte de interese :)

Oana Dobre-Dimofte said...

Piticu: Noi eram acolo in calitate de invitati, nu de alesi. Pe noi nu o sa ne aleaga nimeni, niciodata, poate si pentru ca nu vom candida niciodata. Eu vorbesc aici de politicieni, nu de ziaristi. :)

Anonymous said...

Daca topul asta e chiar pe bune, inseamna ca stim si care vor fi rezultatele la alegeri

Anonymous said...

Imi pare rau dar intrebarea desi este corecta nu poate fi pusa in acest context. Pai ce clasamente pot fi acelea in care apar figuri departe de categoria in care sunt inclusi : A. Nastase la scriitori, Ilie Nastase la oameni de afaceri, etc.

Oana Dobre-Dimofte said...

Constantin: A Nastase nu e la categoria scriitori ci la politicieni. Iar Ilie Nastase ESTE om de afaceri.

Anonymous said...

Domnita Oana,
daca http://realitatea.net/113612_Zece-pentru-Romania--Lansarea-datelor-de-cercetare---etapa-I-.html
dezinformeaza sau cumva A.N. de la sectiunea Scriitori este alt A.N. de la Politicieni atunci eu am gresit.
Cat priveste pe marele tenisman I.N , ESTE si nu prea este om de afaceri. Nu cunosc sa fi facut parte in ultimii ani din TOP 100 sau macar din TOP 300.

Cu stima,

P.S. Nu am mai facut vorbire de D.D., M. Radulescu pusi / alesi in categorii cu totul departe de categoriile adecvate, pentru a nu fi total off topic.

Anonymous said...

In politica,la orice nivel, functioneaza acel principiu cunoscut ca inertie. Si deci, in virtutea acelei inertii, ei se afla acolo. Natiunile care au o traditie democratica ceva mai dezvoltata au si reactii la aceasta forta, mai mult sau mai putin puternice. De obicei mai putin, ca nu doar la noi se afla politicieni ce se comporta penibil. Si deci, cu ei ramanem.