Thursday 15 November 2007

Cel mai tare testimonial...

... pe care l-am citit in presa romana in ultimii ani este cel semnat azi de Claudiu Saftoiu in Jurnalul National. Omul povesteste nici mai mult nici mai putin decat cum si-a dat demisia din functia de director al SIE. Cum ar veni, un fost sef de serviciu secret ridica un colt din perdeaua care acopera culisele puterii.
Probabil ca se va vorbi mult maine despre articolul asta. Se vor face obisnuitele dezbateri, unii vor pleca de la articolul lui Saftoiu si vor ajunge la tot felul de alte subiecte: cum este Basescu, cum a fost Claudiu Saftoiu la sefia SIE, de ce nu da Basescu comunicat, daca da de ce l-a dat, cine minte si cine spune adevarul (stiti voi, cliseele obisnuite). Eu de obicei evit sa-mi dau cu parerea in probleme atat de alunecoase cum sunt serviciile, dar de data asta tind sa cred ca omul spune adevarul. Nu doar pentru ca nu l-am auzit mintind vreodata (asta e doar un argument circumstantial), ci si pentru ca ar risca mult, mult prea mult daca ar minti de data asta.

6 comments:

jurnaldebebe said...

si bineinteles fara legatura cu faptul ca a fost la nunta.

Oana Dobre-Dimofte said...

Absolut fara nici o legatura. Cand Claudiu Saftoiu o va "comite", imi rezerv dreptul de a spune ce cred. Cam asta inseamna libertate, camelia. You should try it sometimes.

Anonymous said...

crezi tu ca citatele sunt exacte? Basescu oricum nu-si aminteste, dar Saftoiu ar trebui sa stie bine. Si, din cate constat, nu stie. :D

Anonymous said...

Eu nu văd nici o noutate în articol.
Cel mult de nuanţă. Parcă asist la o piesă de teatru cu actori foarte proşti şi pe margine un profesor de la IATC care stă într-un con de umbră şi îşi frânge mâinile de disperare.
Repet, unde este noutate, asta se ştia de mult timp.

Oana Dobre-Dimofte said...

Bibliotecarule, daca tu stiai de mult timp cum s-a desfasurat scena demisiei lui Saftoiu, atunci cred ca stiu la ce institutie esti bibliotecar.

http://blog.nmihai.net said...

blibiotecaru e de la servicii :-S ? oricum sper ca domnul Safotiu nu minte, dar suntem in Romania