Wednesday 5 September 2007

Surorilor, am invins!!!




Ca sa incep cu o formula inteligenta: Deci, DA! Sursa (una singura, da buna!) din apropierea faptelor imi confirma ce se auzea de mult, dar parea prea frumos sa fie adevarat: H&M ajunge in Romania. Intr-un mall care se va deschide peste doar cateva luni in Bucuresti. Pentru domni si oamenii zdraveni la cap care nu-mi inteleg entuziasmul: H&M este un lant international de tzoale, mumoase, destul de originale ca design, din materiale de calitate si ieftine ca braga in strainatate. Am o colectie intreaga de tricouri luate cu 7 euro, genti cu 16 euro, pulovere cu 10 euro, rochite cu 15 euro.
Asa nepretentios la pretul de retail cum este, H&M a scos colectii memorabile in colaborare cu nume precum Karl Lagerfeld sau Viktor&Rolf. La preturi de nivelul H&M- am fost cat pe aici sa-mi cumpar o rochita H&M + Viktor & Rolf din Helsinki. Era doar 60 de euro, dar nu aveau marimea mea. Mai trag o data la Bucuresti!
Acum, nu-mi ramane decat sa sper ca si in Romania preturile vor ramane la acelasi nivel, in ciuda antecedentelor nefericite: alte branduri oarecum similare au pus pe etichetele de la noi preturi insolent de mari in comparatie cu cele din Vest.

57 comments:

Anonymous said...

wow!!! asta da veste buna! tot ce sper e sa nu ne zgariem pe ochi cand vom face diferenta pret H&M Bucuresti - H&M (hai nu zic Stockholm ca acolo e la ei acasa) wherever in Spania.
Ca asa m-am bucurat si la Mango si s-a dovedit ca o pereche de pantofi costa doar cu 20-30 euro in plus.
Dar lasa ca avem si noi brandurile noastre si probabil toata Europa suspina dupa Tina R, Mario, Madame si Sarierri si noi le avem aici la preturi de nimic (ya right!)

Anonymous said...

poti sa te relaxezi si sa respiri adanc. preturile vor fi cel putin duble de ce? pentru ca managerii vor fi romani.
"cum, 7 euro un tricou? pai eu sunt director sau ce? 30, ca suntem marca!"

Anonymous said...

de ce nu si "Fratilor, am invins!!!"... suferim impreuna momentan...

Oana Dobre-Dimofte said...

Amdraci: n-am auzit prea multi barbati plangandu-se de absenta H&M. S-ar putea sa fie, totusi, o lacuna de-a mea, si daca este asa prezint cuvenitele scuze. Hai solidaritate! :)

Anonymous said...

crede-ma, suntem multi si de partea astalalta a baricadei! ;) great news! vvvveeery!

Anonymous said...

Wow!E si asta ceva. Deabea astept , pe bune!Chair sunt haine bune si frumoase. I'm happy;) doar ca sa traiesc sa vad ca preturile vor fi la fel ca alea din strainatate.

maria said...

mie mi se pare stirea anului

Anonymous said...

Oana, habar n-ai ce inseamna pentru un barbat venirea H&M in Bucuresti. In sfarsit, toale casual ieftine si frumoase!

Stefan said...

multumesc

Anonymous said...

Oana, calitatea lucrurilor H&M este proasta. In Germania se fac deja glume pe seama hainelor H&M, recte Divided, LOGG si celalalte sub-marci ale lantului H&M.

Daca un tricou costa in inima München-ului 9 euro, iar acest pret contine TVA, transport, etc, haide sa ne imaginam cat costa productia acestuia. Crezi ca poate fi vorba de calitate in acest caz?

Hainele lor sunt produse in India, Pakistan, Romania sau Bulgaria, motiv pentru care-si permit sa aiba preturi mici. Un detaliu nerelevant pentru unii, sunt de acord.

Sunt foarte curios ce preturi vor practica in Romania.

Nu vreau sa fiu rautacios, te rog sa ma crezi. Tot ceea ce-mi doresc este ca noi, romanii, sa nu ne mai entuziasmam atat de repede si de intens datorita unor lucruri si/sau evenimente usor banale, pe care in Vest lumea nu da doi lei.

O zi frumoasa!

Oana Dobre-Dimofte said...

Kolonelule, nu stiu ce glume se fac in Germania, dar eu nu am avut niciodata probleme cu tzoalele de la H&M. Am niste "piese" de vreo 3-4 ani si arata as good as new. :)

Anonymous said...

cine vorbeste despre calitate si H&M in aceeasi fraza?! pleaseeeee H&M este by definition un brand fast-fashion. Sezonul asta se poarta si sezonul urmator e deja vintage. that's why we love it!

Oana Dobre-Dimofte said...

Iulia: ceea ce spui tu este doar partial adevarat: pe langa liniile "fast fashion", H&M are si o multime de haine "basic", care se comporta foarte bine: tricouri simple, fuste clasice, camasi asemenea.

Anonymous said...

tanti oana,nu ai idee cit de mult ma bucur si eu,la rindu-mi!daca ai avea idee,ai ramine pe ginduri...deci mor de nerabdare si ma incerc sa ma abtin de la emotii!

cu aceeasi sincera pretuire ca intotdeauna,
cap de leustean
:)
c.

Anonymous said...

mie imi pare bine ca ai reaparut.doar atit!cum ar veni...nu mai sintem suparici... ;)
tacerea ta mi-a spus multe!

cu stima,
viaţa ca o Prada

Anonymous said...

precizare:
simultan cu preturile din garderoba Dv, ati mai scazut citiva centrimetri in ochii mei de om simplu (banal de simplu;daca preferati...omul simplu de pe strada);
si daca socotim si talentul de a va lauda, mai dispar alti citiva cm.

sper ca sinteti pe deplin multumita ca ati mai pierdut un telespectator fidel.va doresc sa purtati in continuare cu placere H&M.asta in timp ce va inconjoara atitea si atitea drame sociale.
va intreb: cum puteti sa va suportati?! CUM?!

va multumesc antecipat,
portarul de la Apaca

Unknown said...

H&M au deja frabrica in Romania.... eu mi-am laut haine din fabrica..

Anonymous said...

Daca intreb ce este H&M... se cheama ca sunt ignorant? :)

Unknown said...

eu as zice doar ca esti barbat. nici eu nu am auzit de aceasta super firma dar lucrul asta ma lasa sa dorm noaptea.

Monica said...

vai, ai uitat de colectia Madonna pt HM!
Monica(fata care are rochie V&R:))

Arsenya said...

frumoasa veste...dar partea cu preturile iti dai seama ca este vis! ca la romani!

Constantin said...

Sunt convins de ani buni ca la noi toate preturile isi au cumparatori. Snobi sau nu !

c said...

ieri am vazut si io un magazin d-asta,n-am fost curios despre el.dar imi pare rau ca n-am avut totusi vreme sa ma uit dupa ciocolata d-aia de-a ta...pe bune,sorry!data viitoare, promit cross my heart!

Anonymous said...

Cine isi lua pana acum din Obor o sa isi ia de acum incolo de la H&M.
Nuantele difera un pic.....

trainspot said...

pai ceva e dubios, ca cica H&M are fabrica in romania (defapt sigur are fabirca in romania). si cica e politica sa nu deschida magazin intr-o tara in care au si fabrica. in alta ordine de idei unul din designerii H&M e Lagerfeld. ;)

Anonymous said...

ok, am inteles, parerile sunt impartite, ma rog...so, unde in romania se fabrica aceste minunate tzoale, stie careva?

Anonymous said...

Buna fetelor,

Eu locuiesc in Olanda unde deasemenea si H&M ( Hennes si Mauritz )are filiale in toate orasele mari. Mai intotdeauna imi cumpar haine de la H&M si Lady Sting (un alt lant de magazine). Cele 2 se apropie cel mai mult de gustul meu.

Preturile nu sunt intotdeauna mici si hainele nu sunt intotdeauna de calitate. De multe ori s-a intamplat sa cumpar ceva care a fost produs in Romania (bluza din bumbac pt. €35 - nu e ieftin, nu?).

Ceea ce imi place e croiala hainelor de la H&M si faptul ca se gasesc si marimi mai mici ca pt. romance (dar asta probabil difera in functie de tara in care are loc vanzarea).

Da, e adevarat ca si Madonna a avut o creatie pt. H&M. Le-am vazut dar nu mi-a placut nimic. Calitate deosebita dar modelul lasa de asteptat.

La materiale sa va asteptati in principal la bumbac,tricot si sintetic.

La H&M se gaseste aproape orice o femeie are nevoie: lenjerie, basic, costume. Doar incaltaminte nu....

Cu toate astea de cate ori vin in Romania imi completez colectia de haine, deoarece ceva din piele de calitate, matase sau un model deosebit sa nu cautati la H&M.

Gentile la €16 de care pomenea cineva sunt din musama.....

Daca nu ai ceva mai bun alegi H&M!

Anonymous said...

prea tare faza cu H&M ...de cand astept momentul asta...de fiecare data cand pleaca cate un amic sau amica de-a mea in strainatate mereu ii stressez cu faze de genul:i-ami si mie geva de la H&M etc....abia astept momentul....si PS chiar sunt f multi barbati care asteapta asa ceva aici..in Bucharest:P

LadyBlu said...

veste buna,veste buna, dar...unde e magazinul?

Anonymous said...

Se pare ca locatia este Baneasa Shopping City,mai precis mall-ul la care se munceste din greu. Cat despre H&M, sunt convinsa ca vor avea preturi mai mari decat in restul Europei. Pentru ca romanii sunt snobi si daca e ieftin nu cumpara "pt ca nu e de calitate". Va mai trece ceva vreme pana vom putea face diferenta intre brand-urile de masa si brand-urile exclusiviste.

Anonymous said...

eu sper macar sa aiba preturile si calitatea din strainatate...

Anonymous said...

H&M are genul de piese cu care iti competezi un outfit, nu din care il compui complet, si asta poate fi distractiv la hainele sau accesoriile lor. Iar cine are experienta magazinelor H&M din afara va sti aici daca merita sa cumpere sau nu, depinzand de pret, diversitate, material si culori. Important la H&M este linia de baza dupa model scandinav, ca influentele unui designer sunt slabe (in functie de cati banuti s-au bagat in colectie!) P.S.: este foarte bun pentru ca are colectii de accesorii mult m-ai potolite decat ce gasim la noi prin Meli Melo sau Accessorize si noul deschis Moa.

Anonymous said...

Pai, ca sa completez informatiile tale, pot sa iti spun ca au scos colectii si cu Madonna si recent cu Roberto Cavali. Asa ca sa nu mai generalizam spunand ca barbatii nu stiu ce inseamna H&M. H&M rules!

Anonymous said...

N-as vrea sa va dezamagesc, dar pe site la baneasa shopping city nu apare nici un H&M. Mi-ar placea sa aflu o informatie pertinenta in legatura cu venirea lor in Rom. si nu zvonuri.

Anonymous said...

H&M vine cu siguranta anul acesta pentru ca si-au postat anunt de angajare pe e-jobs:


http://www.ejobs.ro/user/locuri-de-munca/code-of-conduct-auditor-social-conditions-not-financial/115532

Dana

Anonymous said...

Romania Libera confirma deschiderea primului magazin H&M in baneasa shopping city!

http://www.romanialibera.ro/a110329/h-m-in-romania-abia-in-2008.html

Anonymous said...

Da, in sfarsit H&M si in Romania.
Voiam sa intreb daca este franchiza sau chiar H&M dechide magazinul?
Sper sa fie preturile asemanatoare dar, daca luam ca exemplu Zara sau Jennifer ma indoiesc. Nu de alta, dar la noi se intra cu preturi mici si peste 6 luni sunt cresteri de 30-40%...ca nah, s-a obisnuit romanul cu ideea, se vinde, de ce nu?
God i hate romania sometimes!

In fine weekendul asta sa inteleg ca o sa cumparam H&M din Bucuresti...

verde ursuz said...

Postez dupa 10 ani lumina, dar e mai bine mai tarziu decat niciodata. Am auzit si eu vestea, dar nu ma entuziasmez prea tare. Sunt convinsa ca preturile vor fi mult mai mari decat in alte tari si ca abia la reduceri vor avea preturile reale. Cauza? Snobismul care la noi e in floare. Desi cand vine vorba de H&M nu ar trebui sa aduc asta in discutie, dar stiu cum se intampla cu alte firme si stiti si voi cat de multi sunt cei care cumpara doar pentru ca ceva e scump. Oricum, exista un magazin de desfacere al fabricii H&M din Romania. Yes, dears, in caz ca nu stiati. :) Avem fabrica, dar nu si magazine. Trist, nu? Pe etichete gasiti made in Romania, Bangladesh or China. :) Pentru impatimiti, recomand Viena with Maria Hilfer street. Gasiti acolo 2 H&M-uri mari de unde va puteti aproviziona ca la carte.

Anonymous said...

Nici macar unul dintre voi nu zice de haine H&M luate cu 1 leu. Noi, cei din Brasov, avem placerea deosebita .... dar pentru ca sunteti asa de imaptimiti va lasam pe voi sa descoperiti sursa :))

lauratronica said...

hello, poti sa mi zici si mie unde este fabrica h&m din romania?
si ink ceva: vrei sa facem schimb de blogroll? poate iti place blogul meu:
http://ginabubulinavintage.blogspot.com/
:)

Anonymous said...

de pe net?

Anonymous said...

Well, eu inca astept H&M! :D

Anonymous said...

unde e fabrica H&M din Romania?? ...plss

Daniel said...

da sunt si eu entuziasmat de zvonul acesta cu toate ca nu stiu daca sa-l mai cred sau nu ca deja de 2 ani se promite. Oricum preturile o sa fie ca la fel pentru ca isi respecta profilul firmei. Hainele arata de cele mai multe ori bihne iar calitatea mi se pare medie. Raportul calitate pret mi se pare buna. merita;)

Anonymous said...

hey... unde dumnezeului este acest h&m in romania? magazin , fabrica, whatever.. Intr-adevar..preturile nu vor fi aceleasi ca in viena, pe "maria hilfer strasse",unde sunt 2 mari H&M uri, [ca deh-romanii] insa daca este aceeasi calitate... ar fi ok... am haine de la mango, de la motivi, de la zara, si imi par toate la fel(calitativ)... Iar in austria si germania, H&M chiar e mama lor...

Anonymous said...

PUTETI SA IMI TAIATI LIMBA DACA SPUN PROSTII, DAR H&M NU O SA AIBE PRETURI NORMALE LA NOI. PERIOD
vezi ZARA..

paty said...

eu nu-s din bucuresti, dar as vrea sa stiu daca a aparut h&m in vreun mall. baneasa shopping city maybe? :D
mersi mult.

Anonymous said...

Yeah right..
M'as bucura sa stiu unde este fabrica H&M in Romania, magazine vad ca de doi ani tot nu apar..:|
Unde ziceti ca se deschide in Baneasa Shopping City, nu stiu, ca nu este niciun H&M acolo..

Raluca said...

sunt sigur cel mai reprezentativ cumparator din targetul lor.... de fiecare data cand am ajuns in Viena m-am incarcat de haine. ba chiar le-am scris pe site ca sunt nemultumita ca n-au ajuns in Romania, asta acum vreo 3 ani. Mi-ai dat o veste foarte buna. Pacat ca locuiesc in Cluj.

verde ursuz said...

Din câte ştiu eu, fabrica se află undeva prin Bucureştii Noi şi tot acolo ar avea şi magazin de desfacere. O să încerc să aflu mai multe detalii şi revin cu informaţiile obţinute.

verde ursuz said...

I've also found this: Oraşul minunilor, Caracal, a devenit una dintre destinaţiile preferate ale împă timitelor de shopping din sudul ţării. Locul care atrage iubitoarele de modă este o încăpere micuţă, devenită magazin de desfacere al produselor H&M şi Next, confecţionate chiar la Caracal, în fabrica de confecţii Romaniţa. Oraşul din judeţul Olt, aflat la numai 50 de kilometri de Craiova, atrage cumpărătoarele de toate vârstele. Fie că se deplasează până acolo cu maşina personală, microbuzul sau trenul, adolescentele şi doamnele se înghesuie într-o încăpere mică de la parterul fabricii Romaniţa unde probează de zor produsele H&M „made in Romania“.

„Ne atrag în special preţurile, care sunt mult mai reduse decât cele din magazinele din Europa. Ca să nu mai vorbim de calitate. Parcă avem şi mai multă încredere când ştim că sunt făcute în România. Oricum, pe toate produsele comercializate pe la noi, indiferent de firmă, scrie «Made in China» sau «Bangladesh». Aşa că nu mă deranjează ca o dată la două luni să străbat cei 50 km până la Caracal să-mi reînnoiesc garderoba“, spune craioveanca Maria Procopie. Femeia ştie micul secret al preţurilor reduse, la fel ca toate clientele de la Romaniţa: în magazinul de desfacere se comercializează rebuturi, adică produsele care au mici defecte care nu le permit exportul către lanţurile de magazine din afară. Aşa se face că bluzele ajung la 20 de lei, tricourile la 10-18 lei şi rochiile la 40-50 de lei. (Gabriela Zanfir)
Sursa: http://www.anuntgratis.ro/articole/index.php?newsid=6324&newscategoryid=8&search=&act=&page=1

Catalina said...

Eu m-as bucura tare mult sa vad h&m in Romania dar la aceleasi preturi si reduceri ca in Suedia, pentru ca din pacate Zara are preturi mai mari la noi decat in Stockholm si marfa care acolo deja este redusa la pret , in tara la noi o cumperi la pret neredus, in aceeiasi perioda .In rest sunt multumita de lucrurile cumparate de la H&M cu exceptia unora, cum ar fi:pijamale care le-a sarit sclipiciul de pe ele si incaltaminte in general. Se stie ca la incaltaminte sunt italienii cei mai tari.

Anonymous said...

Fratilor...unde vine H&M? ca eu una nu l-am vazut in noul Mall...eu cred ca e o mare teapa!! le faceti reclama...nu cred ca vor veni pe piata noastra atat timp cat ne folosesc mana de lucru ieftina si fabrica in loan hainutzele!!!

Anonymous said...

H&M daca te uiti pe eticheta vine de la hennes & mauritz.

Daca ati auzit ceva, cas-a deschis in Buc dati-mi si mie un Buzz pe messs Id Mihai.Serester

Va pup

(eu numai de acolo imi iau hainutze) iar la fete RUP, fac legea , ma uit cu drag mereu si va invidiez !

Pup

Anonymous said...

Buna! eu zic sa nu mai asteptati sa vina cei de la h&m sa vina in romania, eu mi-am luat deja gandul de la asta, iar pana la viena ma duc destul de rar :( asa ca am cautat pe net si am gasit un tip care aduce de pe site-ul de Suedia hainele/incaltamintea/accesoriile care va plac.
Da-ti search pe google ''comenzi hm'' si il gasiti :D
Eu mi-am facut deja 2 comenzi pana acum si mi-am luat o pereche de opincute , o esarfa, un cardigan Sonia Rykiel, si o gentuta si sunt foarte incantata de calitate, iar pretul este foarte ok.
Spor la shopping, ana

Anonymous said...

acum chair vin nu? ca daca scrie si pe site nu e doar treaba de presa

Anonymous said...

@ Verde Ursuz:
In Viena sunt 3 sau 4 magazine,nu 2,pe Maria Hilfer Strasse.