Monday 9 July 2007

Online/offline

Pe langa facilitati de comunicare si informare, internetul a mai inventat ceva: sentimente noi. De pilda, senzatia pe care o ai cand te intalnesti prima data la o bere/suc/cafea cu cineva pe care l-ai cunoscut pe www. Nu vorbesc de matrimoniale, ci pur si simplu de un amic virtual, care are si potential de amic in "viata reala". Intalnirea este decisiva, pentru ca este un test. Prin minte iti curg ca pe un crawl tv ganduri si indoieli: oare n-o sa fie dezamagit/a de mine? Oare nu sunt mai cool pe net decat aievea? Oare el/ea nu are dubla personalitate si, daca are, cum pot sa ma retrag? Oricum lucrurile nu vor mai fi niciodata asa cum erau in spatiul virtual...
De ce aberez pe tema asta? Pentru ca azi am avut o astfel de intalnire. Cu o fata din Brasov pe care am cunoscut-o pe net. Pana sa ma intalnesc cu ea, cautam solutii de spart bariera catre "real life". Partea cea mai misto e ca n-a fost nevoie. Si iata ca, uneori, internetul nu este ceea ce ma temeam ca ar fi: o lume paralela cu lumea mea concreta. De data asta, a fost un punct de plecare catre o intalnire la o cafea cat se poate de reala, de calda si de placuta. Si cafeaua, si intalnirea. :)

10 comments:

sulc.us said...

Unii folosesc internetul ca o cale de informare si comunicare. Absolut normal. Altii il folosesc pentru distractie si pentru asi crea dublele personalitati de care ziceai tu. Depinde de fiecare persoana daca lumea virtuala este oblica, orizontala, verticala, paralela sau perpendiculara cu cea reala. :)

PS off-topic: Ai un mail sau o alta forma de contact prin care sa te intreb un lucru in legatura cu o intamplare cat se poate de locala? :)

Unknown said...

Haoleu, blondo, te bagasi la blind date?
:))))))))))))))

Oana Dobre-Dimofte said...

@Adorian: oana.dobre@gmail.com
@Victor: mda, dar numai cu doamne. :)

Unknown said...

Esti din ce in ce mai suspecta:)

Anonymous said...

Mna, bine, doamna, aflu si eu de pre Internet, de pe plaja salii de net din strainataturi ca ai nu-sh emisiune, zice lumea-n targ, iar precum mi-este lene sa dau scroll sa vaz dac-ai zis tu asa ceva p-acilea, voi scrie subt ast articoal ca ma vei distra cu detaliile deasupra unei portii de ciorba si orez cu snitel la bufetu' Scanteii.

Oana Dobre-Dimofte said...

@Darius: Ca de obicei, ai fost corect informat. Si daca nu intervine Sanepidu', facem si ciorba aia. :)

Anonymous said...

Exista un domeniu al fizicii numit spectroscopie. Una din aplicatiile sale din astronomie isi propune sa identifice compusii chimici ( din coada unei comete spre exemplu ), dupa frecventa spectrala rezultata. Este cunoscut faptul ca fiecarui element chimic are frecventa sa proprie. Acelasi lucru e valabil si in cazul a 2 oameni, unde compatibilitatea este data de raportarea lor fata de un domeniu similar frecventelor. Daca stau mai mult impreuna, cei 2 isi pot analiza comportamentul. Daca nu, oricum trebuie sa sti ca independent ca au auzit unul de altul sau nu, vor avea preocupari similare, gusturi, parfumuri si culori comune, acelas gen de muzica sau formatii preferate. Gindul, cuvintul, privirea sunt antenele prin care fiecare individ vibreaza, fiecare pe frecventa sa. Toata viata sa individul, nu face decit sa alearge in cautarea celor apropiati lor ca frecventa. cvasiloxodroma001

http://www.youtube.com/watch?v=5jPUsAD_bz0

Anonymous said...

totusi cred ca site-urile de comunitati care includ si tineri sub 18 ani trebuie sa indice clar care sunt riscurile unor intalniri in viata reala pornind de la net... sunt tot soiul de dubiosi (de ex. pedofilii) care isi gasesc victimele de pe site-uri.

Cred ca si bloggerii sau internautii in general care au sub 18 ani trebuie sa fie constienti de riscuri.

Unknown said...

blondo, doua puncte pe ordinea de zi:
a) ti-a cerut prietenia?
b) aveai camera ascunsa la tine?

Anonymous said...

Cel mai bun e www-ul la cafele. :)