Tuesday 3 July 2007

...And Justice for All

Insomniaca asa cum ma stiti, ma opresc cu zappingul tv pe CNN.Stiri sportive, ceva despre Sharapova, nimic interesant pt mine. Cand apasasem deja pe jumatate butonul care mi-ar fi facut trecerea spre BBC, observ un dreptunghi galben pe care scrie "Breaking". Langa el, un alt dreptunghi alb, pe care scrie: "Libby sentenced to 2 year prison." Da, auzisem ca instanta suprema a respins apelul si l-a condamnat pe Scooter Libby- fost consilier la Casa Alba, pe care l-a luat gura pe dinainte acu' vreo doi ani si a deconspirat niste agenti CIA. Dupa care s-a incurcat in minciuni la proces, ceea ce i-a adus pe cap si o acuzatie de sperjur. Cu un zambet cretin pe fata, ma gandeam ca asta e, domn'e, diferenta dintre "noi" si "ei": la ei legea e lege si sentinta sentinta, indiferent omu' cui esti si in ce mandat. Inca o data ma grabisem. Dreptunghiul alb se schimba si apare fraza care ma aduce cu picioarele pe pamant: President Bush has commuted the prison term of former White House aide I. Lewis "Scooter" Libby. A dat-o la pace cu doi ani cu suspendare si 250.000 de dolari amenda. Dar ce mai conteaza un incident ca asta cand ai un Hollywood intreg care sa vorbeasca despre "the great american system"? Sau sa i se fi tras lui Bush de la vreun homar rusesc adus de Putin? :)

4 comments:

Anonymous said...

gestul lui bush nu e ilegal e doar imoral.el e pragmatic, atata tot. si eu mi-as fi salvat prietenul care m-a ajutat atata timp si nu mai face pe nevinovata pentru ca sunt convinsa ca ai fi procedat la fel. si mai esti si antiamericana pe deasupra. si ce daca au blocat kisselef? daca blocau o strada in new york pe 1 decembrie aplaudai nu mai comentai. asta e. mentalitate de balcanic complexat.

Oana Dobre-Dimofte said...

Anonimule, cum le stii tu pe toate... Ca un om mare! :))))

Oana Dobre-Dimofte said...

P.S. Inainte sa scriu asta am pus pariu cu cineva ca primul comentariu cretin in care voi fi acuzata ca-s anti- americana va fi de la un anonim. :)

Anonymous said...

Pai Bush a facut un serviciu contribuabilului ... ca doar Scooter micutzu' trebuia tzinut in aripa "no special treatment" a penitenciarului. Si se stie ca acolo costurile per capita sunt ceva mai ridicate. Cu alte cuvinte e ca si cum ar fi redus impozitele.