Wednesday, 13 June 2007

Verdictul care n-a mai venit niciodata


Cineva mi-a adresat la o cafea o intrebare desteapta: cum naiba dupa 17 ani nu avem nici un verdict pentru vreun politician in dosarul mineriadelor? Vorba lui: a trecut o intreaga epoca istorica, 17 ANI si NIMIC!!! Eu i-am raspuns asa: pentru ca un verdict complet in cazul asta ar fi aproape echivalent cu legea lustratiei. I-ar face "over and out" pe muuuulti dintre cei care au fost, de fapt, valizele pe care le-am carat din comunism in... ce-om fi acum, incepand cu Iliescu si Basescu. Explicatia voastra care e?

14 comments:

Anonymous said...

pai cum sa fie gasiti vinovati?
adica iliescu pentru ca i-a chemat si basescu pentru ca le-a dat trenurile cu care sa vina?
ar insemna sa accepti ca trei mandate si jumatate de presedinte al romaniei au fost ocupate de doi infractori
toata lumea stie oricum asta
dar e greu de acceptat oficial si juridic

Unknown said...

Indiferent cine-i vinovat, a-i duce pe manifestantii anti la Iliescu ACASA e o magarie fara precedent

Oana Dobre-Dimofte said...

@Victor: absolut de acord.

Anonymous said...

perfect de acord si eu cu victor
una e actul de justitie si alta e golanismul
de fapt golanismul nu are varsta si nici epoca

Anonymous said...

Presedintii ca presedintii... Da' ce ne facem cu jurnalistii care cereau intr-una "liniste" prin paginile Adevarului, pana au venit minerii si au facut liniste de tot ? Ma refer la Corina Dragotescu, Cristian Tudor Popescu... Ei pot fi "lustrati" ?

Unknown said...

Mai Oana, ce discutii porti si tu la cafea... Cafeaua este ceva sacru!;-)In fine, revenind, un verdict / nu neaparat cel corect / va fi dat atunci cand cineva va avea de castigat de pe urma lui. Din punctul meu de vedere, vinovatul a platit, intr-un fel sau altul - ma refer la Miron Cozma. Ma ingrozeste altceva: la atatia ani dupa, inca n-am iesit din mlastina asta in care cautam vinovati pentru prostiile din trecut, uitand de prezent si de ceea ce avem ca prioritati viitoare. Toata lumea stie cu cine are de-a face. Nu este nevoie de nu stiu ce lege; problema este ca nu stii in cine sa mai ai incredere. Politicieni de marca nu ajung sa umple degetele unei maini; presa are o predilectie pentru a cauta si gasi vinovati - folosind exact mijloacele pe care le combate la subiectii sai - iar lumea este prea preocupata de traiul cotidian pentru a se mai intreba cu responsabilitate civica daca cineva merita sau nu sa conduca tara asta.

Oana Dobre-Dimofte said...

Franz K: amesteci mere cu pere.

Unknown said...

A, m-am prins la ce va refereati, privind manifestantii anti Iliescu; pai, blestemul Nibelungilor este valabil oriunde: cine ridica sabia, de sabie va pieri... Cat despre Iliescu, hai sa o lasam balta. Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti.

Oana Dobre-Dimofte said...

Lucian: teoria ta e valabila daca doresti sa traiesti intr-un no man's land al isteriei. Daca proiectul tau e o tara civilizata, atunci teoria ta nu mai merge.

Unknown said...

Esti prea dura, iar asta se datoreaza si faptului ca discutam cu notiuni care au semnificatii diferite pentru fiecare. Cateva randuri sunt prea putin pentru a descrie o teorie. Mai exact, la ce anume te refereai? Am avut 2 postari...

Unknown said...

Vezi Oana, de aceea te rugasem sa-mi dai un id de pe mess, un mail. Pentru a clarifica notiuni de acest fel, nu pentru a ne pierde amandoi timpul...

Oana Dobre-Dimofte said...

Lucian: mailul meu este oana.dobre@gmail.com. Ai dreptate cu asta, am vrut sa-ti raspund, dar am uitat. Scuze. :)
2. Ma refeream la manifestantii care s-au dus la Iliescu acasa. Asta nu e "justitia poetica" pe care ai descris-o tu prin zicala cu sabia. Mie mi se pare pur si simplu o mitocanie care nu are nici o justificare dupa 17 ani. Credeam ca ne-am mai maturizat intte timp :)...

Unknown said...

Oana, in 1990 am fost scos in strada, am manifestat in fata Guvernului si chiar am dormit o noapte in statia de metrou de la Victoriei, pe cand copii strazii nici nu visau asta... Pe scurt, stiu cum este sa fii manipulat. Stiu ca o asemenea miscare se face la comanda. Acum hai sa recunoastem faptul ca cineva are interesul ca lumea sa nu uite ca, desi PSD-ul controleaza Parlamentul, are un exponent care a adus deservicii tarii si imaginii ei. Deja zilele aste incep sa intre in calendar, cu pretentia de a fi celebrate inca 100 de ani de aici incolo. Daca dam un verdict s-a terminat. Ce facem apoi??? De cine ne mai luam? Daca am facut acea paralela poetica, asa cum ai descris-o tu, am dorit sa spun ca Iliescu are ceea ce merita. Si, daca ma gandesc bine, chiar ne-am civilizat, putea sa i se intample si mai rau. Iar daca este vorba despre multimi - indiferent ca sunt formate din intelectuali, muncitori sau amestec - acestea sunt numai si numai isterice. Aici chiar n-avem ce face. :-))

marius said...

oana...si daca sa presupunem ca am avea un verdict in legatura cu vreun politician...ce s-ar intampla? s-au mai bine spus, s-a intamplat ceva cu vreun politician (din pdv al justitiei)din 90 incoace? cam nu...