Monday 11 June 2007

Silentio stampa


Desi ma abtin cu greu, nu o sa spun nimic despre emisiunea de azi- cea despre presa, la care au fost invitati Cornel Nistorescu, Mircea Toma, Robert Turcescu, Dan Tapalaga, Cristi Sutu, Liviu Iolu si pe telefon Dragos Bucurenci. Ar fi incorect din partea mea sa imi dau cu parerea pe blog despre o emisiune la realizarea careia am contribuit. In schimb, as aprecia daca ati spune voi ce ati inteles din ea (bineinteles, daca ati vazut-o:) ).

21 comments:

ziarist said...

lasa ca am scris eu...e adevarat, n-am urmarit-o pe toata. dar cat m-am uitat, m-am enervat destul...
http://sorinamatei.blogspot.com/2007/06/vedetoii-vs-o-alta-generatie.html

Oana Dobre-Dimofte said...

Am vazut, Sorina. Multumesc.

Comisia ALFA said...

Sper ca cei tineri sa-si renege "parintii" de ocazie.

In fata titanului trebuie sa te resemnezi, chiar si atunci cand are picioarele de lut.

Unknown said...

Oana, nu am inteles de ce aveam eu, telespectator, nevoie de o asemenea emisiune. Ce ar fi trebuit sa inteleg? Ce te astepti sa fac, dupa ceea ce am vazut? Jurnalismul se face, pur si simplu. Daca aveti nevoie de asociatii, daca nu vreti sa mai aveti de-a face cu mai stiu eu ce personaje... cine va opreste? Sincer, de emisiuni in care se aud doar vorbe, fara nici o finalitate practica sunt cam satul. Cu atat mai mult sa vad ceva ce trebuie sa tina de o anume bucatarie interna. De aceea iti spuneam ca si asta ar fi o hiba ( ori de cate ori la vreo emisiune se boceste despre cate probleme au ziaristii, am impresia ca totul seamana cu un fel de greva / timpul unei emisiuni l-am ocupat cu ceea ce ma doare pe mine, fara sa-mi pese de ceea ce te intereseaza pe tine, clientul seviciilor mele ). Ei, lasa ca toate de indreapta. O saptamana excelenta! :)

marius said...

mai multa incisivitate din partea ta nu ar strica, cu atat mai mult cu cat invitatii (Turcescu, Nistorescu) nu au curajul sa spuna lucrurilor pe nume. Divagatii, raspunsuri ocolitoare, pe langa de cele mai multe ori. Musca din ei data viitoare!!!!

soferul said...

Pe scurt, am inteles ca ziaristii (oare doar cei de pe politic?) au multe frustrari. Peste unele nu pot trece ani de zile. Ca par foarte nemultumiti de ce inseamna presa in Romania, dar nu fac nimic sa schimbe ceva (daca ziaristii sunt nemultumiti, iti dai seama ce parere au cititotii...). Ca atunci cand ajungi "un nume" in presa (eventual ai si o emisiune) o iei razna rau, crezand ca esti buricul pamantului, si folosesti argumente false doar-doar ii convingi pe ceilalti ca tu ai dreptate.

maria said...

m-am uitat putin pentru ca m-am enervat repede. m-au enervat "celebrii" prin atitudine. nu am prins inceputul, doar partea cu "eu te-am angajat" si cu "mai usor ca ai un ton nepotrivit". Mi s-a parut jenant ca astea sunt criterii de discutie. Si nu cred ca ar fi trebuit ca tu sa fii mai incisiva. Ar fi parut ca ei au dreptate.

Hurdis said...

Bine ca am avut dracu' de montat, ieri, ca daca apaream si io, ii luam la bataie pe unii de acolo. M-am plictisit de atatea fitze si fitze si aere si aere...

Anonymous said...

pai deja a fost emisiunea asta? nu ai anunta pe blog cand se va difuza deci nu am vazut-o. daca e un transcript pe undeva...
oricum vad ca iar vedete... nimeni de la jurnalul, gazeta prosport, romania libera, gandul sau adevarul, cotidianul. nimeni din presa locala. nici un director executiv. despre contractul de munca semnat recent s-a discutat ceva?

Nicole Florian said...

Eu am inteles ca era o emisiune exclusiv pentru jurnalisti. Ei ar fi putut foarte bine sa se intalneasca la un club, la o asociatie profesionala, la o cafea, oriunde, si sa vorbeasca despre problemele lor, nu era nevoie sa vina la televizor. M-am uitat si eu intre o inghetata si un vopsit de par pentru ca ieseau ceva scantei din batalia orgoliilor, ceea ce si lui Tatulici i-a produs o oarecare satisfactie, considerand ca emisiunea lui era fooooarte reusita.
Care era totusi finalitatea ei? Pe cititor l-ati intrebat ce ar vrea sa citeasca el in ziare? Sau il intreaba doar marketingul?

Anonymous said...

Vio

am vazut emisiunea, m-a enervat atitudinea lui Turcescu, in special, oricum cred ca face intentionat pe suparatul, probabil vrea sa-l imite pe CTP,

mi-a placut interventia ta privind studentii de la jurnalism care habar nu au cine e presedinte la UDMR sau procuror general

am intalnit zeci de astfel de studenti, la practica, prin redactiile in care am activat

succes pe viitor si...mai incisiva si la tv, nu numai in scris

Vio

Anonymous said...

o discutie despre nimic in care singura miza era sa se dea unii excesiv de smecheri. o prosteala plictisitoare la care m-am uitat in total 2 minute in timp ce se schimbau terenurile la roland garros.

CRISTI ROMAN said...

Oana, eu am remarcat dialogul tensionat dintre tine si Robert. Cred ca ai stat prea calma cind te-a cam atras de urechi Turcescu, intr-un mod usor grosier, neasteptat din punctul meu de vedere.

Anonymous said...

Oana, eu sunt in continuare trist dupa aceasta emisiune, din ce in ce mai trist. Dar eu sunt doar publicul...
Ce-am inteles eu din ce nu s-a vorbit(!), poti citi aici:
http://catalinpopovici.blogspot.com/2007/06/politically-correct.html

Numai bine iti doresc!
Multumesc

Anonymous said...

Te-am facut celebra pe blogul mu dupa aceasta emisiune minunata din care am retinut interesant doar ce ai spus tu. Trebuie insa sa citesti "Razboiul din presa" :) .

barflai said...

Turcescu-afectat usor isteric
Nistorescu-afectat usor blazat
Tapalaga-realist cam taliban
Sutu-razboinic tare inhibat
Iolu-ai avut ceva cu producatoru'?
Tatulici-el insusi
Dobre-cum vrei tu, sa trece comentariul

Presa? Isi striveste constiinte.

Anonymous said...

onanism media.

Unknown said...

da' iesi, maica, odata din silenzio

Anonymous said...

Oana...te rog sa iei lepasa de la mine. O leapsa cu jurnalisti reprezentativi. Citeste la mine si poate ma ajuti cu o poza cu paul radu :) .

Anonymous said...

n-am vazut-o. incerc sa-l evit pe tatulici cat pot. imi pare rau.

Adrian Ursu (Skin ) said...

Silentio Stampa? sau Silenzio Stampa?....daca era o ironie cred ca era intarita ulterior in text;)succes