Thursday 17 May 2007

Vacaroiu- turmentarea finala




De pe hotnews:

Presedintele interimar al Romaniei, Nicolae Vacaroiu, a semnat joi Decretul privind promulgarea Legii pentru respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.48/2006 privind comercializarea marfurilor in regim duty-free si duty-paid. Altfel spus magazinele duty-free de la granitele terestre si navale s-ar putea redeschide.

Ordonanta de urgenta 48/2006, care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2007, interzice functionarea magazinelor duty-free la frontierele terestre si navale ale Romaniei. Aceste magazine puteau sa isi desfasoare activitatea in aeroporturi pe fluxurile de plecari externe si la bordul aeronavelor care au ca destinatie directa state terte.


N-o sa fac poanta aia previzibila cu uischeanu' mai ieftin care l-ar fi motivat pe Vacaroiu. Nu o sa mai fac nici o poanta. Pentru ca m-am enervat. Astia sunt cu capu'!!!! Nicaieri, dar nicaieri UE nu-s duty-free-uri terestre. De ce? Pentru ca sunt focare de contrabanda. La noi de ce sunt? Pentru ca noi ii avem pe Dobronauteanu. Si pe Petrovici. Si pe Diaconu. Si mai ales pe Rusanu. Daca numele astea nu va spun nimic, aruncati un ochi aici.


P.S. Sursa pozei este site-ul Timpolis.

8 comments:

Anonymous said...

Hehehe
Grecia are duty-freeuri terestre(de altfel, are de toate neamurile).... oare de ce?
Or avea si ei vreun Rusanu, vreun Petrovici, vreun Diaconu... :))))

Oana Dobre-Dimofte said...

Grecia e o exceptie in UE si a fost criticata pt asta. Norma comunicara nu recomanda duty-free-urile terestre.

Anonymous said...

Ce m-a mirat la ei a fost ca si in aeroporturi, la cursele interne, sunt duty-freeuri la discretie...
Ceea ce este, intr-adevar, ciudat si nu tocmai legal...
Insa, si aici nu stiu daca gresesc, parca nu mai au asa preturi mici(deci asa "lipsite" de taxe"....

Oana Dobre-Dimofte said...

Bre, nu stiu, ca atunci cand am ajuns ina eroportul din Atena era vreo 4 dimineata si mai aveam vreo 10 euro. :) Iar la alea terestre n-am fost.

Oana Dobre-Dimofte said...

Edit pt primul reply al meu: "norma comunitara", nu "comunicara", of course! :)

Anonymous said...

Din punctul meu de vedre,al muritorului de rand, acela terestru e mereu binevenit caci are parfumuri la preturi prietenoase...:-)
Zuzu

Oana Dobre-Dimofte said...

Da, mai zuzu, dar printre parfumurile alea miroase a bani. Multi. Si murdari.

Anonymous said...

si de ce ne mai miram? cred ca m-as fi mirat sa aud ca nu gasesc avocatii inventivi + politicienii burlesti -- asta asa ca sa nu arunc cu vorbe grele ;)metode de pastrare a duty freeurilor; pai ce? sa sece izvorul de castiguri?! se poate??