Friday 25 May 2007

Just asking...

A trecut deja aproape o saptamana de la mitocania prezidentiala cu telefonul. Eu tot mai astept sa puna cineva si intrebarea asta: de ce NICI UNUL dintre ziaristii care au asistat la discutia "dati-mi telefonul/ Du-te la Politie" nu i-a zis lui Basescu un simplu: dati-i, domn'e telefonul fetei, ca e al ei!? Nici unul. Au filmat, au inregistrat pe reportofon, multumiti ca au stire si dupa aia au povestit probabil faza prin redactii. Mie toata povestea asta mi-a adus aminte de troleele din Bucuresti, in care toti vad cum iti taie unul geanta si nimeni nu protesteaza. Te lasa sa cobori ca fraieru' si sa te simti prostu' satului nu doar pt ca ai fost deposedat de bunul tau, dar si pt ca nimeni nu ti-a luat apararea...


As vrea, daca se poate, ca reply-urile la acest post sa se refere la intrebarea mea. Nu mai am nervi sa mai reiau polemica mitocanie/deontologie si pe blogul meu...

25 comments:

Anonymous said...

Lipsă colegialitate / fericirea de a avea o ştire nouă.

Plus şocul. Mulţi dintre jurnaliştii prezenţi fiind probabil pro-Băsescu (există şansa ca până şi Andreea Pană, deşi angajată la Antene, să fi fost fan Băsescu), nu se aşteptau la un asemenea comportament.

Piticu said...

ai uitat sa pui semnu intrebarii acolo undeva. ;)

Cum sa ii ceara sa ii dea telefonul inapoi? Crezi ca cineva de pe aici ii place pe aia de la antena1? Sau ... ei sunt de vina ca nu se fac placuti.

Adica ... incearca sa compari atmosfera de la tine de la munca, cu cea de la Antena1, sa vezi diferente. Imense. De asta n-a intervenit nimeni. Plus ... versiunea ta cu stire gratuita :) [...]

Unknown said...

@piticu: ia spune-ne tu, care le stii atat de bine, care-i atmosfera de lucru la antene

Hurdis said...

Astia-s jurnalistii nostri, Dobrinshtain! La ce naiba sa te astepti? Fii serioasa! Unii habar n-au sa scrie "n-au", scriu fara liniuta, habar n-au sa vorbeasca, habar n-au ce e aia presa, deontologie si tot asa... Eu le zic "jurnalisti de duzina". Asta nu inseamna ca-s toti. Si nu ma refer nici macar la aia care erau acolo, ca nu-i cunosc. Faceam doar un fel de radiografie a presarilor romani. Ca uneori mi-e asila de-a dreptu'. Na, c-am zis-o si pe asta :))

Hurdis said...

a se intelege "sila" :)

Oana Dobre-Dimofte said...

Piticu: pus si semnul de intrebare! :)

Nu inteleg ce legatura are atmosfera de lucru de la Antene (pe care n-o cunosc). La Selgros si langa masina lui Basescu erau ziaristii cam de pe la toti mogulii...

Oana Dobre-Dimofte said...

*ziaristi

Anonymous said...

E una dintre hibele jurnalismului roman. Fiecare e cu trustul/publicatia/organizatia lui si nu intelege de ce ar trebui sa intervina pentru un altul de la alt trust. Ceea ce vine sa sprijine ideea ca toata reactia de dupa, a se vedea CRP si CTP, nu e decat pentru imagine si pentru autopromovare...

Unknown said...

Poate pentru ca exista colegi din presa - multi rau, crede-ma!!! - care, precum fanii lui basescu, spun incantati "foarte bine i/a facut! si-a meritat-o!!!" ???

Unknown said...

@oana: stii ce-au facut "colegii"? si-au predat inregistrarile proprii, constiinciosi, la domnu' sot al sotiei sale, ca sa aiba micutu' ce folosi in emisiune la Turcescu. cat despre atmosfera de lucru de la antena, te asigur ca nu difera de aia de la voi. si cred ca putem conveni ca-s omul care poate face o paralela.

Oana Dobre-Dimofte said...

Asta ziceam si eu, victor. :)

maria said...

Multumesc, Oana, uite o intrebare pe care nimeni nu a adresat-o public pina acum. Multumesc pentru ca intr-adevar ai dreptate. Si pentru ca mi-am adus aminte de cind faceam teren de gasca de "ziaristi" muti, care niciodata nu aveau nicio intrebare. Care asteptau sa intrebi tu si faceau apoi material din stirile tale. Probabil asa a fost si aici. Au stat si au "admirat" curajul presedintelui, fericiti ca ei au stat linistiti in banca lor si nu s-au bagat in probleme. Daca nu se intimpla nimic, probabil ca am fi vazut stiri cu "Presedintele a cumparat cartea "Fie-ne tranzitia usoara", apa minerala, etc, etc". O stire bazata fireste pe ce filmase Andreea.

maria said...

@piticu- apropo de atmosfera de lucru de la Antena, sunt tare curioasă de unde ai atâtea "informaţii". Lucrez aici de aproape nouă ani şi sincer, atmosfera este super ok.

Anonymous said...

Bazata pe ce filmase cu telefonul? E bine ca aveti standarde cu privire la ce dati pe post...

Anonymous said...

pe blogu lui hurdubaie se discuta despre cum sunteti voi ziaristii in general. ca am atatato, ia sa vedem ce puteti. pentru mine sinteti toti o apa si un pamant

monica cercelescu said...

E o intrebare perfect legitima. Si faptul ca a fost pusa abia acum de cineva da si un raspuns la intrebarea ta. Eu cred ca ziaristii prezenti isi imaginau deja ce stire bomba o sa iasa din situatia asta si chestia asta le-a cam luat uzul ratiunii.

Anonymous said...

RASPUNS "SCURT" SI LA SUBIECT(parerea mea):


In presa romaneasca nu exista colegialitate...Aici,CONCURENTA se confunda cu CANIBALISMUL PUPINCURISTO-FINANCIAR!!!
Poate ca cineva imi va contra-argumenta cu "Pai si ce a facut CRP cum se numeste"? Raspuns: Se numeste folosirea CRP(in acest context mitocanesc) de catre un individ anume(caramida din varful unghiului CRP) in vederea reglarilor unor conturi bazate pe frustrari orgolioso-frustranto-omenesti ...ale unui oarecare CTP cu trairi MANIOASE.
Darrrr,revin...Este doar o parere(subiectiva)!!!!!

Anonymous said...

Legat strict de intrebarea ta, Oana:

1. Ziarista presupun (si cred puternic acest lucru) sicana sustinut / enerva controlat si intentionat "tinta"

2. Ziarista nu a fost agresata fizic ci i-a fost luat TEMPORAR telefonul mobil. Cand un om important iti ia telefonul mobil stii ca ti-l vei vedea inapoi. Cand un tigan imputit (da, ati citit bine) iti ia telefonul din mana in Obor / Unirii / Universitate si fuge cu el stii ca NU il vei mai vedea inapoi. Deci nu inteleg "problema" ei ca "vai am ramas fara bunul meu".

3. Fiind de la Antena 1 - trustul lui Voiculescu - adversar politic declarat al lui Basescu este evident ca ea nu a actionat de capul ei ci avea ordine precise referitor la ce sa faca. Nu mai este o simpla cetateana implicata intr-o problema ci este o "soldata" intr-un razboi.. si stiti cum e cu regulile in razboi.

ender said...

@ Andrei R. said...

1. Ziarista presupun (si cred puternic acest lucru) sicana sustinut / enerva controlat si intentionat "tinta"

Uiti care fusese intrebarea ingrozitoare dinaintea luarii telefonului: "Ce cifre credeti ca veti obtine la sfirsitul referendumului".

Anonymous said...

Intr-un supermarket nu ai voie sa intri cu camere de filmat sau aparate de fotografiat(trebuie sa faci o cerere initiala...bla bla)

De aceea majoritatea reporterilor(cu excceptia doamnei/domnisoarei Andreea Pana) se aflau afara ...
Numai dansa fiind mai cu motz s-a dus tzup tzup cu telefonul,smechereste....dupa domnul Traian Basescu....(ASTA SPUNE MULTE)
.


ASta explica intr-o oarecare masura si neimplicarea colegilor de breasla (probabil in semn de "Ai cautat-o,ai meritat-o") !!!!


A nu se intelege ca apar gestul necugetat al domnului presedinte. 90% dintre noi probabil am fi reactionat identic domnului Basescu(mai ales sub impactul acelor momente) dar totusi EU NU SUNT PRESEDINTELE ROMANILOR!!!Dansul era...Ar fi trebuit sa cugete o clipa si sa realizeze capcana ce il pandea!!!

Anonymous said...

Nu ştiu cum fac colegii de pe politic şi ce relaţii au între ei pe teren, dar reporterii de eveniment îşi păzesc spatele.
Să încerce vreunul dintre ăştia să se ia de noi.
Chiar, ar fi o idee să trecem vreo săptămînă pe politic, poate chiar reuşim să schimbăm ţara...

Anonymous said...

Raspunsul e simplu. Pentru ca se aflau in prezenta alesului lui Dumnezeu, daca este sa ne luam dupa declaratiile de azi de la Sibiu. Ca buni crestini au gasit aidoma lui Gigi(care a gasit legatura dintre fotbal si credinta) explicatie pentru gestul celui care se crede intaiul pirat al Domnului-a luat de la bogati ca sa dea la saraci.....Mai exact, la saracii aia de SPP-isti care nu stiu sa dileasca nici macar ce e pe un mobil...

Diablero said...

Din acelaşi motiv pentru care nimeni nu se opreşte pe stradă atunci când, din întâmplare, vede o altă persoană împleticindu-se şi aşezându-se pe jos. De cele mai multe ori, este confundată cu cineva în stare de ebrietate. Sau de ce nu intervine nimeni, când o persoană, de cele mai multe ori neajutorată, este hărţuită. Ceea ce nu ştie lumea este că, dacă dorim ajutor pe stradă, trebuie să-l cerem. Trebuie să nominalizăm:"Domnul cu cămaşă roşie, vă rog, sunaţi la Salvare... sau la Poliţie, etc." Întrebări se pot pune multe, Oana. Şi, de acord cu tine, o bună întrebare poate să ne ajute, după cum spune şi legenda, la descoperirea Graalului. Numai că, mi se pare o pierdere de timp a ne pune întrebări pentru ceea ce deja există răspunsuri.

Anonymous said...

un raspuns la intrebarea ta ar fi: asa-i romanul. in general. e un fel de lasitate. sa stai deoparte si, mai mult, dup'aia sa te dai cocos: ce-ai mai fi facut tu daca...
ca o paranteza, chiar si faptul de a nu merge la vot tot cam asta e. si aici nu ma refer la tine ;)

Anonymous said...

buna rau blonda asta cu mocca