Monday 3 May 2010

Restante

A trecut luna si ceva de cand n-am mai scris nimic pe aici. "Hello, miss Obvious!", as merita sa-mi spuneti. Explicatia e simpla: am avut niste saptamani atat de misto, atat de pline cu tot ce mi-a lipsit pana acum si nici macar nu stiam ca-mi lipseste, incat n-am avut pic de stare sa scriu pe aici. Nisipul asta fin, care mi-a umplut borcanul cu pietre dinauntru, asa cum zicea o parabola evreiasca, este, insa numai al meu. Pentru voi, insa, am alte vesti. Culmea, numai bune:
1. Sanda Nicola, singurul ziarist roman care m-a facut sa plang prin expresivitatea cu care transmitea stiri, si-a facut site. De data asta, nu m-a mai facut sa plang, ci sa ma gandesc. Dupa ce am citit, de exemplu, articolul asta.
2. Dan Chisu, omul pe care trebuie sa-l cauti cand vrei sa stai la povesti savuroase, isi lanseaza pe 13 mai filmul WebSiteStory. Eu l-am vazut si, la final, m-am pomenit intrebandu-ma uimita cum se face ca trairile unei generatii pot fi intelese abia de cineva care se afla la un salt de timp in fata ei. Mergeti si vedeti-l. E fresh, e alert si e "povestit" minunat. Pana ajungeti la cinema, check this out!

In sfarsit, o observatie, sa nu cumva sa va treaca prin cap ca n-as mai fi "bitch" :). De 1 Mai, am vazut tricolorul fluturand de pe o multime de stalpi din Bucuresti. Ca si cum ar fi fost o sarbatoare nationala. Intrebare: care vi se pare ca ar fi legatura dintre Ziua Muncii si Romania?

14 comments:

speedy gonzales said...

Legatura intre tricolor si "1 mai muncitoresc?" It's obvious: legatura dintre manifestatiile muncitorilor din Chicago din sec. XIX si gratarul sfaraind plin de mici inpreunat cu burtile ragaitoare, pline de bere.

Inca ceva. M-a sunat ieri un amic sa-mi ureze "La Multi Ani!" de ziua tineretului. L-am intrebat: care tineret?
In Romania 2 mai era sarbatorit ca ziua UTC-ului. Se sarbatorea (pe vremea ciuruitului) infiintarea Uniunii Tineretului Comunist din Romania.
Asa ca spune-i "La Multi Ani!" Oanei Mizil, sau altora din tagma ei...

cosmin1306 said...

imi place site-ul sandei nicola...imi place si de ea ca jurnalist...pacat ca nu prea o vad mai des pe la tv

Unknown said...

Ar trebui să se arboreze steagul cu zvastica, pentru ca Hitler a "înfiinţat" Ziua Muncii. Dar, na, să ne dăm şi noi mai catolici decât Fuhrerul şi mai nazişti decât papa. Sau invers, că mereu îi confund.

Bogdanel Sim said...

Doamne de cand asteptam noul post. Am intrat pe blogul tau zilnic de o luna si jumatate sperand la ceva nou. Fuckin' fan boy :D ... Ma bucur din tot sufletul ca si-a reluat spiritul blog-ul tau. Asteptam cu super mult interes posturi noi. Te pup oana, esti mare (imi intreb de cateva luni colegii de la facultate daca imi mai pot numi o alta tipa sub 30 de ani care apare pe la tv si scrie prin gazete si nu vorbeste nimic)...

Lipo said...

Ziua muncii si Romania? Munca in Romania? Hahaha asta-i bancul zilei :)))))
Trist.

Sergiu said...

Bine ai revenit, deci esti indragostita:)! e cel mai frumos sentiment, meriti esti simpatica.

Anonymous said...

Pai 1 mai este singura zi in care romanii mai muncesc si ei ceva :P

Ovidiu

Anonymous said...

a dat dumnezeu si ai revenit...vaz ca esti si vesela pe deasupra...asta e bine! aseara la emisie nu prea ai fost bitch....

te imbratisez.
HD

PS. ai citit emailul de pe gmail? de curiozitate....

Andrei R Pop said...

Sarbatoarea asta justifica coportamentul put(e/o)rii care de obicei se simte bine si nu face nimic.

Anonymous said...

Tricolorul era pus dublu pe stalpi - al Romaniei şi al Moldovei - astfel incat orice prost sa vada ca e identic. Era pus pt vizita si nu avea nici o legatura cu 1 Mai.

ADRIAN COSMESCU said...

e bine ca mai sunt romani fericiti...chiar daca numai cu un gratar cu mici si bere...o fericire de cateva ore....de 1 mai....hai sa le luam gatul ca manaca mici si beau bere...iar de 2 mai...pe vremuri ,asa este,era ziua UTC,oficial, dar sa fim seriosi,tinerii erau bucurosi ca sunt liberi si trageau chiolhanuri, chefuri,paranghelii,petreceri care numai uteciste nu erau.
Nimeni nu sarbatorea 1 mai"muncitoresc" si 2 mai "utecist".
Dar sa revenim in ziua de azi,cand nu mai sunt nici comunistii de atunci(poate cativa octogenari)dar sunt noii capitalistii de dreapta gen basescu ,udrea,blaga,videanu,berceanu,vladescu,si,ultimul,...boc4.
Ce urmeaza?
ULTIMA ETAPA
CAT MAI MULTI ROMANI LA GROAPA!

Anonymous said...

Hai sa-ti spun ce-am patit zilele astea ca sa-mi reinoiesc pasaportul la CONSULATUL Roman de la MILANO:
Am fost luni la consulat sa-mi schimb pasaportul (eu sunt rezident/locuiesc in Genova ), m-am prezentat la ghiseu unde era unu' asa arogant , flegmatic si idiot - orice il intrebam el imi bora o mimica, d'abia deschidea gura sa zica DA-NU( de parca eu eram cersetor in fata lui). Ii prezint pasaportul vechi+cartea de identitate rom + cea italiana + banii. Acolo imi cere si un certificat de la primarie cum ca locuiesc la adresa din buletin.
Pe site-ul consulatului nu e trecut acest document ca urmare m-am intors la Genova sa iau acel certificat de la primarie.
Azi sun la consulat sa intreb ce documente imi trebuiesc(...), imi raspunde o "doamna" care tipa la mine si ma dojeneste pt ca eu nu stiu ce acte imi trebuie si-mi permit sa o itrerup din activitatea.. ei. Ea tipa la mine mustrandu-ma ca nu-mi trebuie acel certificat de la primarie. Apoi m-a pus pe asteptare ca sa-l intrebe sanki pe boul de la ghiseu daca ma stie pe mine /nestiindu-mi numele (acolo venind zilnic cateva zeci de persoane).Am inchis si maine trebuie sa-i suport iar platindu-le 110 euro taxa consulara. IMI e SILA de gunoaiele astea. Stim cu totii cum au ajuns boraturile astea acolo.
Felicitari pt ceea ce faci ca ziarista!

Dan Boerescu said...

Sper sa te iau prin surprindere si sa te provoc la o mica dezbatere. Draga Oana, tu ... gatesti? Daca nu, "criza" varstei de 30 de ani te-ar putea determina sa o faci. Poate e o idee tampita, poate te va face sa te gandesti un pic la ea, mai mult sau mai putin amuzata. Oricum, te astept pe www.bucatarescu.ro, unde - intr-o bucatarie nu neaparat imaginara - eu imi consum "crizele" altei varste.Crize de creatie, desigur... Cu prietenie (desi nu ne cunoastem), Dan Boerescu

M.A said...

draga oana,ce parerea ai despre interpretarea rolului FICAT,Din websitestory??de sigur actorul e oreste!!