Wednesday 11 November 2009

Bun venit in viata! Pregateste-te pentru primul pumn!

E simplu, ca intr-un grafic matematic: traiectoria fiecarei vieti e o rezultanta a lucrurilor pe care le alegem si a celor care sunt alese pentru noi. Mintile luminate (multe dintre ele cu lanterna) au decis ca de la 14 ani avem discernamant, deci responsabilitatea alegerilor noastre. Nimeni nu ne-a dat, insa, un manual de instructiuni ca sa putem gestiona ceea ce nu putem alege- de exemplu, parintii. Eu ma numar printre norocosii care simt nevoia sa faca o plecaciune atunci cand ii vad pe ai mei. Nu sunt perfecti, dar cand am plecat de acasa, la 18 ani, imi pusesera in bagaj cam tot ce imi trebuia pentru a face alegeri corecte. Exista, insa, oameni ar fi avut nevoie de acel manual de instructiuni pentru parinti chiar din prima zi de viata. Le puteti vedea povestile aici:
http://yourwebsitestory.wordpress.com/

Apoi, va puteti aminti ce v-au pus voua in "valiza" parintii. V-a folosit la ceva sau a fost doar o povara in plus de carat prin viata?

16 comments:

Anonymous said...

Povestilor respective imi spun ca prostia nu tine cont de varsta. Poti fi cretin si la 17 ani si la 20... Nu e nevoie sa imbatranesti!!!

rochii de mireasa said...

Bagajul meu de la parinti se mareste in fiecare zi...chiar daca am depasit de mult varsta de 18 ani...si nu ma supar deloc...

Anonymous said...

daca victor ciutacu sau aia de la kanalD o sa-l mai aiba invitat pe vadim,sunt curios cum o sa-l abordezi,ca SLAVA DOMNULUI,de-a lungul timpului l-ai intepat.WARNING:vadim pamfleteaza!!!

Anonymous said...

'Pregateste-te pentru primul pumn !' nu sunt de acord cu asta, viata poate lovi atit de puternic incit te pune la pamint cu tot cu pregatirea aferenta, in plus are si obiceiuri proaste, da serii de lovituri doar sa-ti demonstreze ca ea poate.

CE FACI ?? NU !!

Bravo Einstein, ce ai facut ?! ai 17 ani, te-ai saturat sa incasezi, ai inchis ochii si-ai dat si tu un pumn, curajos dar ai lovit prost, ai lovit in parinti in prienteni.
Lovesti degeaba, nu se puncteaza in viata se puncteaza doar daca incasezi si ai puterea sa mergi mai departe.
Cu timpu ai sa inveti sa faci citeva eschive si daca ei in serios gluma asta numita viata poate chiar ai sa poti sa ripostezi cum trebue si impotriva cui trebuie, sunt parinti care nu-si intleg copii dar si copii tampiti (inscindu-ma cu brio in a-2 categorie) , si nicodata nu e vinovata doar o singura parte !
Nu asi invinovati nici societatea pentru ca mie imi 'place' Romania pacat ca-i locuita altfel ar fi perfecta, dar intre Abu Dhabi si Baghdad sunt 1100 de Km cit are si tara noastra, dar nu cred ca tineri din cele 2 orase pornesc cu sanse egale in viata !
Ups, risc sa ajung pe campii, AUCI! (m-am impiedicat de brazda)

P.S. Carlito's Way - ti-l recomad desi este foarte posibil sa-l stii !

Anonymous said...

ce buna esti:X.. foarte frumoasa piesa de la Chris Rea - Blue Cafe

Esti pre finuta:) te pup o zi frumoasa si sa faci emisiuni in continuare frumoase ca si tine

Dan patrascu said...

Eu cred ca tot ceea ce mi-au pus in valiza mi-a fost de folos.

Camelia said...

Cei 7 ani de-acasa. E destul... si cumulat cu experienta ce-o asimilam pe parcurs putem face fata "pumnilor" ce ne rezerva viata.

Anonymous said...

buna blondo!
se spune in general ca un om se cunoaste dupa cei 7 ani de acasa. eu,in clasa a 8a, am fost dat afara de diriginta mea pentru ca la afirmatia ei ca nu am cei 7 ani de acasa, eu i-am raspuns ca nu am cum sa ii am, fiind dat la scoala la 6 ani jumate. maica-mea s-a chinuit mult sa ma creasca ok, taica-meu a murit cand aveam 4 ani si nu l-am cunoscut, frate-meu mai mare avea 19 ani si alte prioritati la data aceea. banuiesc ca mamei nu i-a fost usor deloc. nu cred ca varsta are mare importanta cand vrei sa iei o decizie. ideea e sa fii om mereu, sa faci ce iti place,sa lasi ceva in urma ta,si cand te duci zornaind din oase la AL de SUS sa te treaca la categoria ASA DA. iar fazele astea nu tin neaparat de parinti. unii chiar au ce da, altii nu. unii baga mai mult in valiza, altii deloc. ii poti condamna pe vreunii? nu cred.
sa ai un weekend minunat blondo!
respect imens,
harley davidson

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=pOEH2qg7HYk

Anonymous said...

http://sfinx777.wordpress.com/2009/11/14/fariseul-basescu-cine-altul/
De la părinţi... păi eu luai ce-i mai * rău * şi de la sârbi şi de la olteni ;) :) Da văd că, rezist la pumni :))

Anonymous said...

...ma intreb ce simt personajele acestea dupa o saptamana sau doua de la postare. Cat de prost trebuie sa se simta pentru simplul fapt ca au vorbit cand trebuia sa taca. Ca Basescu si misoginismul!

Ionut Cozma said...

La 19 ani cand am plecat de acasa pe un drum lung aveam un geamantan burdusit cu experientele altora, dar si invataturile mamei. Mi-a placut intotdeauna sa imi insusesc greselile altora si sa invat din ele. Acum, dupa 5 ani, nu regret... Sunt inca la inceput! Mai am multe de invatat...
Kind regards,
:)

Un cetatean said...

Pot spune ca am inghesuit suficient de multe in "valiza" incat sa am simtul penibilului, am suficient de multe in "valiza" incat sa pastrez intacta integritatea morala a oamenilor simpli pe care ii reprezinta parintii mei si, desi sunt tanar (nu am cunoscut comunismul), am suficient de multe necazuri la activ, care sa imi adauge in "valiza" elementele esentiale pentru a valorifica tot continutul acesteia: coerenta si certitudinea incertitudinii.
SARUT MANA MAMA! SARUT MANA TATA!

otrava said...

eu aveam cei 7 ani de acasa, plus bunul simt, plus credinta si speranta

Unknown said...

@Oana
Media "copiilor" care primesc "documentatia" traiului corect(!?), si pe care o poarta pana la sfarsitul vietii, este sub media celor care nu primesc instructiunile nimanui, dar se adapteaza, si convietuiesc armonios in societate. Nu-i asa?

Anonymous said...

Parintii nu mi-au dat decat mizerie, sansa la umilinta si valori false. Sunt rezultatul unui viol autoimpus de dragul considerentelor sociale si presiunii unei familii disfunctionale si cu grave tare comportamentale, pe de o parte, si al unui calcul rece in vederea parvenirii, pe de alta parte. Nu-i respect absolut deloc, uneori mi-e mila de unul dintre ei.

Singurul lucru pe care-l poti invata de la un sclav e viclenia - daca n-o avea, nu supravietuia, asta fiind ultima lui arma.