Friday 2 October 2009

Cea mai mishteaux leapsa...

...tocmai am primit-o de la Victor. Si asta pentru ca sunt absolut dependenta de muzica. Una dintre cele mai vii amintiri de-ale mele este de pe la varsta de 10 ani, cand am bagat o caseta VHS in video-recorderul lui tata si am descoperit Queen. Intr-o saptamana deja le ascultasem cam toata discografia (tata e o enciclopedie de rock vechi), si stiam biografia detaliata a lui Freddie, Brian, Roger si John. Amintirile mele, de fapt, nu au gust sau miros, ci sunet. Pe "So Far so Good" al lui Bryan Adams invatam pentru admiterea la liceu. Beethoven si Mozart inseamna zilele de chiul din liceu, cand ma refugiam in casa cu Dalia si Monica si ascultam muzica titanilor intinse pe covorul din sufragerie. Facultatea inseamna Zemfira (va lamuresc imediat). Inceputul de maturitate inseamna Liube (detaliem intr-o secunda cu exemplu concret). Kosovo= Djordje Balasevic. Georgia= Child in Time. Revenirea dupa primele razboaie, atat profesionale cat si personale= Never Been to Me. Afganistan= Smoke on the Water (am nimerit intr-un bar de langa aeroportul din Kabul exact cand niste soldati belgieni o cantau dumnezeieste). Gaza= Desert Rose. Republica Moldova din aprile= Buna dimineata (Zdub si Zdob). Irak= Born to be Wild. Politica din Romania= Parazitii (mai ales albumul "Slalom printre cretini").
Asadar, nu pot sa mentionez doar o melodie. Va ofer, in schimb, o parte din soundtrack-ul vietii mele.

















Dalia si Monica, aveti legatura!

Later Edit: La final, o melodie de care nu ma leaga de nici o amintire, dar este atat de frumoasa incat atunci cand mi-a trimis-o cineva azi-dimineata, nu am rezistat:

14 comments:

Ionut Cozma said...

Buna :)
Eu am inceput pe la 10 ani cu Iris si Voltaj (piesele vechi din '88 care se gaseau greu, greu de tot: Obsesia, Sambata seara, Timpul pierdut). In foarte scurt timp insa a venit upgrade-ul... Whitesnake (vocea lui David Coverdale ma lovit drept in cuore), Dream Theater, Scorpions, Queen, Deep Purple, Pink Floyd cu David Gilmoure, Thin Lizzy & Gary Moore... Amintiri din diferite perioade ale vietii imi provoaca fiecare piesa a acestor trupe. Spre exemplu, admiterea in liceu se desfasura pe "Send me an angel" (Scorpions), iar intrarea in Poli (ca sa scap de armata :D , deoarece detest din rarunchi maniera de exercitare a serviciului militar din Romanica) a fost marcata de "The spirit carries on" (Dream Theater). Acum le folosesc drept arsenal pentru a ma calma cand ma paste atacu cerebral (cum spune si Mircea), deoarece nu urmaresc emisiunile cu pastorul Luigi Mitoi... :D :D (inca).
Astea fiind scrise, iti marturisesc faptul ca mi-a facut o deosebita placere sa descopar minunata cultura muzicala pe care ai acumulat-o!
Kind regards!
:)

Darael said...

Ce repere frumoase ai ales sa ai in viata ta. Ma gandesc de cate nu ai amintit.... chiar daca sunt acolo.

Admin said...

relax http://www.raspo.ro/aproape-4-minute-de-liniste

irina said...

Foarte frumoasa muzica ruseasca, multumesc.

Lucian - Attila Blaga said...

frumos soundtrack. ai o viata ritmata :)

[D][S][N] said...

Noroc cu leapsa asta..., mai scoate putin blogul din amorteala ! :)
Intr'adevar, formidabili Queen !
http://www.youtube.com/watch?v=zBUJztI884M

Andreyu7000 said...

Queen=the best (parerea mea)

Anonymous said...

Oana, piesa semnata Charlene e impresionanta, textul in special. Felicitari pentru preferintele muzicale. Chiar daca amicul nostru comun, Mile, e mai mult plecat din oras, cand ajungi la Timisoara da un semn si poate te invit la emisiune la radio. Sa vorbim despre muzica si nu despre politica.

George said...

Eu iti recomand sa asculti Chris de burg -The lady in red .Michael Bolton-When a man loves a woman.U2-One.Abba-One of us.etc

Anonymous said...

ac dc rules.
din 1978 , cand am auzit pentru prima data "" if you want blood"" am devenit fan. aveam 10 ani, si dintr-o data , formatii ca who, eagles, beatles, care se ascultau la noi in casa mi s-au parut insipide , incolore . omuletul mic, imbracat in uniforma scolara, cu sepcuta cu cornite in cap a devenit idolul meu. in 1979, a murit bon scott si am crezut ca totul s-a terminat. a venit insa 1980 si o data cu el ''back in black''. de atunci.....totul e altfel. in fine.... la ora actuala sunt pe locul 3 in lume ca vanzari la categoria grupuri, si pe locul 5in topul general al vanzarilor.
i-am vazut de vreo 2 ori in concerte. ultimul fiind pe data de 25 mai anul asta la wienna. show. in cel mai pur sens al cuvantului.lumini, muzica live, scena. mai ales SCENA. insist pe chestia asta deoarece era dupa rahaturile organizate de madam rizdipizdi de ziua tineretului cand a vrut sa scoata tinerii din casa. madam ministru, va spun eu, la wienna au venit tineri de peste tot din europa si au si platit cca 85 eur pe bilet. dar a meritat toti banii. la noi nu.iar ce face acum actuala ministresa madam baclava e o continuare la rahatul inceput de madama anterioara. cat despre turism.....nu ma pronunt ca e blonda si nu vreau sa va jignesc comunitatea. ca sa revenim a nos moutons servesc si acum iron maiden, judas priest, queen,motorhead , metallica,si cam atat. astia ai nostri, iris si holograf mi se par cam molatici.cand aud melodia celor de la holograf - si baietii plang cateodata- instant are loc moartea pasiunii. baieti, aloooo, va reamintesc ca media de varsta a celor de la acdc este de 48, 51, 53, 55, 61.61 are vocalul.ce spui dle bitmann? te bagi?
va las. va urez auditie placuta si va dedic o melodie. BEFORE THE DAWN- JUDAS PRIEST.este pe you tube si ascultati versurile....

va imbratisez,
harley davidson.

PS. tatal DVS merita toate berile din lume pentru educatia muzicala data. oferti-i una macar din partea unui rocker adevarat.

diana_parvan said...

Hi hi, Liube si Zemfira ascultam si eu pe vremea cand eram copchil:D Banuiesc ca ai avut colege moldovence:P

Nicolae said...

You are as charming as so clever, nothing more to say.

Farouche said...

M-ai surprins cu Любэ și Balašević. Te rog mai încearcă și Сплин dacă nu cumva știi deja.
E păcat că în România nu e cunoscută muzica ce nu are textele în engleză deși adesea au mult mai mult conținut, de exemplu: Сплин - Бог устал нас любить http://www.youtube.com/watch?v=9yo8V75UO6E&feature=related și cu traducere în engleză :-)

God got tired of loving us

We overdosed a bit
Remembered all that we wanted to forget
Or layed down on the rails too late

God got tired of loving us
God got tired of loving us
God just got tired of loving us
God simply got tired

There it is, cartridge-case from the bullet that stroke through
The card that you cannot beat
We're left alone in this world

God got tired of loving us
God got tired of loving us
God just got tired of loving us
God simply got tired

I would tell all that I know
Only it's forbidden to talk about that
This fresh fallen snow will never melt

God got tired of loving us
God got tired of loving us
God just got tired of loving us
God simply got tired

Markovits said...

"TOOL" e cea mai tare muzica/trupa,care a existat vreodata...Cand descoperi "TOOL" tot restul trupelor par amatoare.

O zi buna