Wednesday 24 September 2008

Buna ziua mi-ai dat, belea ti-ai capatat!

In urma cu vreo opt ani, Florin Negrutiu a fost primul ziarist care mi-a deschis usa unei redactii. Se intampla la Curentul, unde eu ma infiintasem din pamant, din iarba verde, stiind una si buna: ca vreau sa vad daca sunt in stare sa fiu ziarist. Am batut la usa, am cerut sa vorbesc cu cineva de la "Politica interna" si a aparut Negrutiu- bland, pasnic, ardelean. M-a intrebat despre scopul vizitei si m-a condus in sectie, unde sef de pagina in ziua aia era Marian Sultanoiu: si mai bland, si mai pasnic, absolut deloc ardelean. L-am rugat sa ma lase sa incerc sa scriu. M-a lasat, fara ca nici unul dintre noi sa stie ca aveam sa ma mai despart de Curentul abia peste patru ani- ei au facut-o ceva mai devreme.
Astazi, Florin Negrutiu este dezamagit si aproape ca striga asta in editorialul din Gandul. Ii dau dreptate, dar dincolo de toata amaraciunea din vorbele lui, ma bucur ca inca mai e ziarist. Si ca lucrurile astea sunt spuse.

12 comments:

Anonymous said...

sincer, acum e destul de greu(aproape imposibil) sa te angajezi in presa fara relatii. din pacate.

Anonymous said...

Florin Negrutiu stie ce este INTEGRITATEA in presa. am vazut si eu unii "jurnalisti" care-i tineau apararea "jurnalistului". Dezamagitor. Daca vrei sa urci in trafic.ro cu orice pret, atunci pune-ti niste semne de intrebare. Am mai spus-o: presa , odata cu acest scandal foarte urat si injositor, este alta, este o presa care s-a imbogatit cu arma santajului. Presa a decazut si nu faptiutoarea. In ochii mei de telespectator acesti oameni nu mai exista, sunt nuli, sunt nimeni. As vrea sa-i vad pe acei "jurnalisti" cum relateaza "de la fata locului" cum niste elevi au filmat o partida de sex din sala de sport.

Anonymous said...

Din pacate presa este confundata cu televiziunile unde sunt angajate toata titi-bucutele !

Ioana said...

Poate o sa mai vina vremuri din alea. Sau ziaristi.

Anonymous said...

oana, dragă, pune link pe editorial; eu una m-aş lipsi de confirmarea subiectivă cum căci "textul e mişto, trebuie văzut" :P

Oana Dobre-Dimofte said...

Mirmen: sarumana. Nici nu vazusem ca din greseala pusesem alt link.

Anonymous said...

Are dreptate Florin, dar cam greu sa reformezi massmedia din interior, asa ca ori te cari ori devii haimana de presa. Mai bine va apucati de altceva ca ati ajuns marionetele unor jeguri.

Scoobytza said...

NU este adevarat ca iti trebuie relatii ca sa lucrezi in presa. In urma cu un an, am mers pentru prima data la redactia Ziua de Cluj cu un cv in mana. Nu cunoasteam pe nimeni, insa cei de acolo au acceptat sa lucrez o luna de zile in perioada de proba. Si, dupa acea perioada, am inceput sa lucrez in presa. Sincer, eu nu cred ca iti trebuie pile, cunostinte sau relatii(renumitul PCR :)), ci mai degraba un strop de curaj.

Anonymous said...

Da. îţi trebuie un strop de curaj, alt strop de noroc .... şi da oameni ca Mile Cărpenişan de exemplu, lasă un gol de neînlocuit la o adică ...
Felicitări pentru solidaritate, obiectivitate şi atitudine, Oana Dobre !
Ai pus degetul pe rană !
numai bine,
Sibilla

Anonymous said...

Tocmai am facut o gramda de glume cu blonde...
Si, ce-mi vad ochii, cineva care se declara direct, blonda...
Iata-ma-s.
Pentru observatie directa...
Salutare, la toata lumea... :-?

Anonymous said...

Da. Te-am vazut. Esti frumoasa. Succes.

Anonymous said...

ehh, mai greu