Saturday 23 August 2008

These are a few of my favourite things

M-am obisnuit cumva sa spun mai ales ce nu imi place, sa insist pe ce ma revolta si ma supara. Exista, totusi, zile ca asta, cand muzica pe care o ascult din copilarie si lumina calda filtrata de perdele trimit carcoteala fix pe apa Sambetei. Iar atunci nu ma pot gandi decat la ce imi place mie mult de tot pe lumea asta. Va fac si voua o lista sumara:
1. Muzica. Aproape oricand, oricum. Rock vechi, punk vechi, balade, ruseasca, sarbeasca, chiar si romante romanesti vechi, Concertul pentru vioara al lui Paganini, valsurile lui Strauss. Sunt absolut dependenta de muzica si de de i-pod, sunt in stare sa plec de acasa fara portofel, dar fara i-pod niciodata. Cand sunt in avion, abia astept sa ajunga la altitudinea de croaziera pentru a putea sa ascult muzica la 10.000 m inaltime.
2. Tacerile confortabile. Sunt extrem de putini oameni impreuna cu care pot, pur si simplu, sa tac impreuna si sa ne gandim fiecare la ale noastre fara a ne simti instrainati sau plictisiti.
3. Senzatia aproape fizica de mancarime in talpi cand apare un subiect care ma cheama. Senzatia de libertate absoluta si de inceput pe care o am cand ajung acolo.
4. Sa rog soferul de taxi sau de la serviciu sa mearga mai incet, cat se poate de incet atunci cand am terminat subiectul. Bucuria intoarcerii- neaparat insotita de muzica.
5. O baie in mare dupa 60 de ore de calatorie continua cu masina- una dintre cele mai misto experiente recente.
6. Moda anilor '40-'50. "New look"-ul lui Dior, smokingul de dama al lui YSL. Hepburn (amandoua- si Audrey si Katherine). Garbo. Deneuve. Grace Kelly.
7. Oamenii care sunt dispusi sa plateasca orice pret pentru libertate si fericire si care continua sa vrea sa plateasca si cand toate semnele arata ca nu au nici o sansa de a le obtine. Exemplu: Nicolae Steinhardt.
8. Agatha Christie si Hercule Poirot. Am aproape toate cartile doamnei Christie si strang si ecranizarile de pe unde le pot gasi. Ce pot sa spun, I'm a fan of "the little man with the egg-shaped head", care mizeaza totul pe "the little grey cells".

OK, inapoi la carcotit acum! :)

13 comments:

Anonymous said...

Ati uitat sa mentionati obsesia pt basescu.

Oana Dobre-Dimofte said...

Megadeth: nu vrei tu sa cauti obsesii pe alte bloguri?

Anonymous said...

Dupa prezenta in studiou la Antena 3 in timpul conferintei de presa a Monei Musca ai reusit sa ma inciti pentru a iesi mai repede decat doream in spatiul public cu o opinie personala. Daca o sa ne cunoastem vei intelege ce vreau sa spun. Am lucrat ceva timp cu presa ca si PR si pentru ca apreciez calitatile de jurnalist pe care le ai am decis sa-ti scriu acest comentariu. Am 42 de ani si nu am semnat nici o colaborare cu securitatea in afara documentelor specifice pe care trebuie sa le intocmeasca orice ofiter al Ministerului Apararii. Ideea este ca am trait in acele vremuri si poate odata am sa-ti povestesc lucruri interesante, ori poate o sa-mi gasesc timp sa le scriu. Asta pentru ca sunt ofiter activ al Armatei din 1987 si macar nu poate sa ma vanda sau sa ma cumpere nimeni ... sa stii ca e mare lucru sa intelegi si oricat de destept ai fi, numai din ce citesti daca nu esti putin orientat de catre cineva

Anonymous said...

... So. Nu pot sa cred ca nu intelegeti ce se intampla, e foarte usor daca din intamplare ati incerca sa va puneti inlocul omului pe care-l analizati. Macar o clipa, ... iar legat de detaliile pe care vrei sa le afli, eu chiar daca nu o cunosc pe Mona Musca sunt sigur ca le vei afla. Sunteti foarte mult tineri inteligenti in care noi care suntem cu ceva mai in fata speram, pentru ca cineva trebuie sa lucreze si pentru noi, macar sa ne plateasca pensiile, insa sunteti disperant de superficiali. ID-ul meu de mess este mirceaa007 , te astept sa povestim.

Anonymous said...

@mircea romocia
Domnule draga, am fost ofiter activ al Armatei si "am trait in acele vremuri" asa cum bine spuneti. Pot deci afirma in cunostinta de cauza ca "... nu am semnat nici o colaborare cu securitatea in afara documentelor specifice pe care trebuie sa le intocmeasca orice ofiter al Ministerului Apararii..." este nu numai o iformatie falsa, dar si manipulatorie. "In acele vrevremuri" ofiterii Armatei nu erau obligati sa semneze in totalitatea lor cu securitatea niciun fel de documente "specifice", asa cum incercati sa induceti prin formularea "orice ofiter".
Sa auzim si de bine, draga domnule!

Oana Dobre-Dimofte said...

Va suparati daca va rog sa ramanem ontopic?

Mircea Aurel ROMOCIA said...

e k Anonimus, daca as vrea sa manipulez ramaneam si eu Anonim, ... nu am incercat sa spun ca as fi semnat angajamente cu Securitatea sau cu CI ... ca ppoate stii ce inseamna asta ... chiar nu am semnat de nici un fel, insa in ceea ce inseamna specificitatea muncii cu documente se stie ca trebuie sa semnezi un angajament ca nu vei divulga secrete ... sa nu confundam lucrurile, eu la asta m-am referit ... ai reusit doar sa deturnezi intentia mea de a semnala ca e necesar sa fim mai profunzi in analize si atenti la afirmatii ... PROFESIONALISM

Mircea Aurel ROMOCIA said...

oana ... astept sa chetuim pe tema asta daca ai timp, sunt multe de spus si nu vreau sa fiu gresit inteles tunchind in felul asta ... chiar admir modul in care incerci sa faci treaba, ... este o singura problema, atunci cand esti bun la toate de fapt nu esti bun la nimic, sunt jurnalisti si analisti care dezbat orice subiect, se pricep la toate si mai mult de atat nu se consulat cu nimeni si imediat ce au ocazia isi dau cu parerea ... astfel reusesc sa MANIPULEZE CU PROSTIA ... inceraca sa te tii departe de stilul asta in voga la Bucuresti

Amalia said...

Şi mie îmi place Agatha Christie. După ce am strâns cam toate cărţile, cum spui şi tu, tot mai mergeam la librărie şi mă plimbam printre rafturi ca pisica prin magazinul de lactate. Speram să mai apară cumva o carte nouă (!!)iar când aproape mă convingeam că nu mai sânt altele noi îmi venea să le mai cumpăr încă o dată pe cele pe care le am.

Doru Oprişan said...

Mi-a placut partea cu tacerile confortabile ! Same here ! :)

Anonymous said...

Buna, iti citesc de ceva vreme blogul...si imi place!
Nu ti/am comentat nimik pana acum, nu pentru ca nu aveam ce...insa de data asta trebuia sa o fac. Mi/am adus si eu aminte de lucrurile pe care imi placea odata sa le fac...merci!

cezar jipa said...

Ce magar megadeth ala :))
Cat despre ramanerea on-topic, e imposibil, avem de recuperat tacerile jenate din ultimii '50 de ani' :))

1. Personal nu pot asculta muzica decat in masina sau acasa. Ipodul iese din discutie, muzica digitala cere amplif. si difuzoare dedicate. Prefer sa fluier fals decat sa ascult ceva la casti anemice.
2. Cu varsta oamenii aia se imputineaza din ce in ce.
3. Ce inseamna sa nu muncesti doar pentru mia aia de euro.
4. Unii prefera o baie din aia de 2 ore, 2 tigari de foi si un coniac.
6. Oamenii aia relaxati de dupa razboi se credeau liberi, si nu se simteau vinovati nici de producerea incalzirii globale sau risipei de curent electric. Pe vremea aceea pina si after shavurile contineau esenta de mosc prelevata de la animalul cu acelasi nume, nu chestiile sintetice de azi. Intre timp a devenit imoral sa omori animale pentru a te simti relaxat.
7. Dupa standardul profitului minim de 10 la suta de azi, Steinhardt a fost un fraier. Chiar a fost. Noroc ca a disparut la vreme, inainte sa-i spunem in fata lucrul asta, precum a patit Seniorul dupa Revolutie.
8. Imi plac Moarte pe Nil etc ecranizate, nu cartile. In versiunea scrisa, Chandler ramane the best. Chiar daca a scris mult mai putin de 10 romane.

Destul de on-topic ?!

ruxa said...

citeste si autobiografia agathei, o sa'ti placa si mai mult cum scrie :)