Tuesday 24 June 2008

Un tutorial mic la blonda, va rog!

Cum telefonul meu vechi, care a supravietuit unei scufundari in apa acum 2 ani, a cedat definitiv pe cimentul de la antena 2, trebuie musai sa il inlocuiesc. Nu despre noul aparat vreau sa va intreb, ci despre altceva: cum fac eu sa transfer numerele din agenda defunctului in a astuia nou, fara sa ma apuc sa le transcriu babeste cu foaie si pix? Nu, nu am cablu de date. Nu, nici bluetooth. Am vreo speranta sau e cazul sa ma apuc de cautat plaivaz?

17 comments:

Anonymous said...

Daca se deschide defunctul si merge sa accesezi agenda atunci te duci la Contacts - Copy - From phone to SIM card - All. Asta daca e Nokia. Altfel cauti comenzi asemanatoare. Sau te duci cu el la Germanos sa le transfere ei. :)

Anonymous said...

1. numerele salvate in cartela se duc fara probleme oriunde (fireste, daca este valida cartela...). Iei aparatul vecinului,oricare ar fi el, pui cartela ta supravietuitoare si vei vedea agenda ta...
2. "defunct" inseamna "noapte" total? Daca da, pa! Daca nu, deci mai misca ceva din el, salveaza adresele din agenda aparatului in agenda cartelei SIM. Despre cum faci asta, si altele, in partea a doua a tutoriatului...

Anonymous said...

Telefonul vechi s-ar putea sa aiba o optiune de copiat pe sim. Daca are ai scapat (relativ). Copiezi numerele pe sim si pe cel nou le copiezi inapoi in agenda. Problema cu metoda asta este ca sim-ul are o limitare la numarul de caractere asociat unei intrari. Adica daca ai in telefon un nume de genul "Micul mare numar de telefon" cel mai probabil dupa copierea pe sim ramane ceva de genul "Micul mare"

Unknown said...

Daca ala nou va fi tot Nokia, atunci va avea si cablu. Si daca are, si daca nu are, vii cu el la orezarie la mogulu' Felix si ma ocup eu de toate. Si poate-ti dau si cutia aia de bomboane belgioase. Sau iti transfer, odata cu agenda, poza ei:)

Anonymous said...

Depinde unde au fost salvate. Dacă sunt pe cartela SIM, nicio problemă! Se afişează automat pe noul telefon. Dacă sunt în memoria telefonului, poţi încerca la Germanos, au posibilitatea de a face transferul. Mai multe nu ştiu. Dar de asta e bine să-ţi salvezi agenda de pe telefon pe calculator. Altminteri, plaivazul şi butonatul!

Oana Dobre-Dimofte said...

Pentru ideea de a transfera numerele pe sim, aveti cu totii recunostinta eterna a blondei.
Victor: tu ai un bonus de recunostinta pentru bomboanele belgioase! :)

Unknown said...

Am serioase dubii ca sim-ul tau poate inghiti un numar egal de contacte cu telefonul recent rapus. Deci tot la mine vii sa rezolvam cazul:)

Oana Dobre-Dimofte said...

Daca nu merge divaisu', cu siguranta calc mosia mogulului! Sarna! :)

c said...

io cred ca intentionat ai stricat teleonu, sa vezi daca poti sa recuperezi agenda...

Anonymous said...

Daca telefonul tau se poate conecta la net si are functie de sincronizare a contactelor si calendarului, poti folosi cu incredere serviciile zyb.com (recent cumparat de Vodafone).

dacu said...

du-te la victor...

Anonymous said...

La Orange Shop au aparate care iti copie automat numerele de pe o cartela SIM pe alta.

Presupun ca esti pe Vodafone, pentru ca in Bucuresti rulzz. Ar trebui sa aibe si ei aparate de genul asta.

Oana Dobre-Dimofte said...

Gata. Am infrant. Le-am copiat pe cartela SIM si a mers. Va multumesc mult tuturor inca o data.

Unknown said...

Emoticon de scos limba

Anonymous said...

Ma bucur ca ai rezolvat problema !

c said...

ma bucur.
nu puteam sa-mi dorm viata de grija asta >:)

Anonymous said...

Dute la Germanos,au un program special de transfer a agendei.
Pana nu demult aveau reclame cu acest serviciu.
Te costa 20 de ron