Wednesday 19 March 2008

Tourette si Alzheimer

Am avut diverse treburi zilele astea si nu am apucat sa scriu nimic despre faimosul incident "Tonomatele". Si oricum imi e destul de greu sa scriu despre asta, pentru ca ma astept ca o parte dintre voi sa spuna: "Da, sigur, esti prietena cu Ciutacu si de-aia scrii asa". Well, daca asta preferati sa spuneti, n-aveti decat, pentru ca pana la urma imi e egal cum pricepe fiecare adevarul, atata vreme cat eu stiu ca-l spun.
Scurt pe doi, treaba sta cam asa: este pentru prima data in ultimii trei ani cand imi este de-adevaratelea RUSINE ca l-am votat pe Basescu. Nu rusinea aceea care vine dupa ce um om te dezamageste, ci o rusine care pleaca din sentimentul ca ai fost ignorant, ca ai girat un om despre care HABAR N-AVEAI unde poate sa ajunga. Si ca e si vina ta ca el a ajuns acolo.
Am mai avut dubii in legatura cu Traian Basescu si pana acum. Prima data in incidentul "Rapirea din Bagdad", cand am vazut cu cata usurinta ii poate lipi unui ziarist stampila de intoxicator fara sa isi sustina cu nimic afirmatiile. Apoi, mi-am holbat urechile mai bine cand seful statului a vorbit despre "gaozari" si "tiganci imputite". Gesturile lui impotriva presei m-au dezgustat, m-au infuriat si mi-au despartit pentru totdeauna stampila de vot de numele lui Basescu. Traind in aceeasi tara ca mine si voi, ma veti intreba de ce imi este acum pentru prima data RUSINE.
Ei bine, pentru ca pana acum n-am inteles un lucru: ca Traian Basescu n-a vrut sa priceapa pana acum niciodata ca nu conduce un trib in care nu conteaza decat semintia conducatorului, ci o tara. Nu am inteles ca Traian Basescu, dincolo de un anume "tourette" in discurs, s-ar putea sa sufere si de un fel de "alzheimer" in caracter. (Scuzele mele oamenilor suferinzi de aceste boli, dar nu gasesc elemente de comparatie mai puternice).
Alzheimerul de caracter se manifesta atunci cand, in momente convenabile, uiti cine esti (presedintele tarii, nu dom' Costica de la etajul 2), unde esti (in Salonul Oficial de la Otopeni, nu pe bara din fata scarii scuipand seminte), cine sunt oamenii pe care ii scuipi (ziaristi intr-o presa a carei libertate esti obligat prin Constitutie s-o garantezi) si pe cine anume aperi scuipandu-i pe ceilalti (propriul copil care atunci cand si-a asumat cariera de politician ar fi trebuit sa se gandeasca, poate, ca daca scurteaza timpul de rimelat cu 20 de minute poate ii mai ramane vreme de silabisit propriul discurs). Nu vreau sa intru in discutia despre contributia lui Traian Basescu la educarea propriului copil. Dar trebuie sa spun ca poate motivul din care mi-a fost cel mai mult rusine e asta: mi-am dat seama ca presedintele tarii mele, pe care l-am votat si eu, nu intelege nici macar ca, intr-o lume normala, copilul lui este egal cu copiii celorlalti. Cu copiii ziaristilor pe care i-a insultat, de exemplu. Iar el, ca parinte, este egal cu ceilalti parinti din tara asta. Cu parintii ziaristilor pe care i-a insultat. Numai ca toata lumea a auzit, vineri seara, doar Tourette-ul prezidential, nu si tacerea celorlalti. Si pentru asta imi e rusine de rusinea care ar trebui sa-i fie lui.

31 comments:

Anonymous said...

Draga Oana,

Deschid foarte des blogul tau ca sa iti citesc comentariile chiar daca in ultimul timp ti-ai neglijat cititorii.
Felicitari pentru post.
De obicei nu fac comentarii. Iti scriu aceste rinduri pentru ca postul tau m-a determinat sa-i iert pe toti cei care ne-au adus aceasta calamitate in cea mai inalta dregatorie a statului.Iti multumesc pentru ca m-ai eliberat de ura pe care o nutream zilnic fata de toti cei care l-au votat.

Anonymous said...

"[...]esti prietena cu Ciutacu si de-aia scrii asa". Ca si cum prietenia ar fi ajuns un lucru de rusine! Mai degraba bravo la tine ca-i esti prietena si-i sari in ajutor (de parca ar avea nevoie!) Asta pe de o parte.

Pe de alta parte, musiu Basescu este dupa mine expresia extrema a "sindromului Mesia" la romani. Avem prostul obicei sa ne atarnam, ca popor, de poala cate unui Atoatefacator, in speranta ca El ne va duce catre bine. Mie imi pute tare a complex de inferioritate la nivel de natiune, impreuna cu sindromul "mai catolic decat Papa" (vezi "implementarea" acquis-ului european in varianta mioritica) si alte manifestari de imbecilitate nationala. Imi iubesc Romania, nu fac parte dintre cei care stramba din nas la ea; dar ma straduiesc sa o iubesc obiectiv, nu orbeste.

In ceea ce-l priveste pe Mesia Jucatorul nostru, ghinionul lui e ca nu s-a nascut intr-un -stan de prin Asia Centrala. Acolo ar fi putut sa-si exprime plenar dorinta de a face bine (binele *lui*) intregului "bobor". Si eu l-am votat si iti impartasesc sentimentul de rusine.

Ramane intrebarea: daca nu El, cine? Falitii (la nivel neuronal) care incearca sa ma convinga ca "din moment ce altul mai bun nu exista, e suficient de bun in continuare" ma enerveaza la culme. E ca si cum o fatuca ar zice "stiu ca e urat, betiv, afemeiat si ma bate, da' altul nu ma mai ia". Nu zau!?!

Mie imi plac Cristian Diaconescu si Crin Antonescu. Estimez (din pacate) sansele lor la sub 2%. Asadar intrebarea ramane: cine? Ca el, NU.

Anonymous said...

da, oana dobre, si eu iau ca pe un esec personal situatia ca dupa ce am trait pina la 33 de ani sub dictatura unora cu o educatie si o cultura mult prea sumare pentru cele mai importante pozitii in stat, promovati pe "biografii sanatoase" plus pe un anume "tourette ideologic", am ajuns la 5o de ani in, iata, zona crepusculara a unui "deja vu"

Oana Dobre-Dimofte said...

Cottonbud: de obicei, merg pe principiul "Mi-e prieten Platon, dar mai prieten mi-e adevarul". De data asta, insa, chiar le dau dreptate prietenilor mei si sunt alaturi de ei. Daca as fi crezut ca ei sunt cei care gresesc, le-as fi spus-o.

Anonymous said...

Domnisoara, aberatiile dlui Basescu (nu base, basecu, sau Basescu, ca e presedintele Romaniei, cu un electorat in spate mai real decat cel al lui, in ordine : Dej, Ceausescu, Iliescu, Constantinescu), care dealtfel nu fac deservicii Romaniei (Romania reala functioneaza paralel cu politicienii, din pacate, si nu are tangenta cu acestia decat accidental - la 4 ani), ci doar propriei persoane politice (ceea ce iarasi e treaba domniei sale) - deci, in sfarsit, aberatiie sale dau de mancare domnilor care-au-ceva-cu-base - si nu de ieri de azi.
Domnii mentionati de presedinte au blogurile pline de base, ca si aparatorii acestuia din urma. E o relatie de simbioza, caracteristica unei bresle srace material, si nu foarte originala, dealtfel - si prin tarile care au depasit foamea de cascaval si passat (recte Occident) au avut loc astfel de faze (acu,ce-i drept, 100 ani).
Cat despre emisiunea Sinteza Zilei (singura la care m-a rabdat stomacul sa ma uit cat de cat regulat), reaua credinta a domnilor de acolo a depasit de mult limita deontologica, intrand, zic eu, in zona de atentie CNA (impreuna cu OTV). Pretentia celor de acolo, de obiectivitate, INSULTA orice inteligenta de roman mediu (sarac si cinstit), daramite pe cei cu statut suficient de relaxat cat sa nu intre in targetul Sintezei Zilei sau OTVului.
Eu va urez succes profesional, iar in ceea ce priveste camaraderia/necamaraderia cu dl Ciutacu, nu vad relevanta aici.

Oana Dobre-Dimofte said...

Cezar Jipa: intr-o lume normala, daca o televiziune doreste sa bage pe post 24 de ore pe zi dezbateri despre presedinte, e libera sa faca asta. Daca un ziarist doreste sa fie atent in primul rand la conduita sefului statului, e liber sa faca asta.

Anonymous said...

People demand freedom of speech, as a compensation for the freedom of thought-which they seldom use :). O zice bine Kierkegaard asta, l-o fi copiat pe Base...

Anonymous said...

exact

Radu Cunnect said...

"copilul lui este egal cu copiii celorlalti. Cu copiii ziaristilor pe care i-a insultat, de exemplu. Iar el, ca parinte, este egal cu ceilalti parinti din tara asta. Cu parintii ziaristilor pe care i-a insultat.", sunt deacord cu tine si chiar sustin ca nu prin mitocanie, nesimtire si alura de sef de "trib" care o afiseaza PRESEDINTELE este civilizat jignit orice fiu sau fica orcui ,portretul ficei sale nu avea ce cauta in "politichie" tinand cont de faptul nu ca este "cruda" in ale politicii ci faptul ca NU STIE PE CE LUME TRAIESTE, nu stie si nu e vina ei, e vina parintilor, nu in haine de lux sau in cercuri inalte te poti integra daca nu esti azvarlit, de data asta de tata, care din iubire fata de fica ataca ca fiara pe cei ce nu merita. NU STIE REALITATEA vietii in romania, unde in loc sa ne indreptam ne cocosam si ne ingenunchem, unde predictile sunt catastrofale pentru noi popor adusi din comunism printr-un final neelucidat si aruncati in bratele altor comunisti " VOALATI " si "CATIFELATI" , chipurile CONDUCATORI SI PATRONI, ce nu le ajungi la nas si uita sau habar nu au PE CE LEME SUNT.D-ra Basescu a tinut un discurs de PIONIERA ii trebuia cravata rosie si ma simteam ca pe vremuri, garantat nu este vina ei. Fica Ioana a gandit si s-a retras undeva la tara ,cinste ei, nu e o rusine chiar se poate, ea acum intra in contact cu adevarurile tarii asteia daca chiar se implica (nu stiu in totalitate). Pe scurt nu avea ce cauta d-ra Basescu in politica si nu are ce cauta in POLITICA.

Anonymous said...

Bv Oana, din ce in ce mai bine.
"cine sunt oamenii pe care ii scuipi (ziaristi intr-o presa a carei libertate esti obligat prin Constitutie s-o garantezi)"
No shit, aia sunt ziaristi... ciutacu (dati pe google Lingaul) si dementu cu laptop, angajati la stalpul democratiei, sunt intradevar niste jurnalisti adevarati. excelent.
Acu ceva vreme, 1-2 ani, un prieten din guvern (fan tariceanu la greu) imi zicea: ma frate, nu e posibil ca aia in fiecare seara fara exceptie sa dea in basescu, non stop, non stop".
Deci ziaristii au voie sa te agaseze cand esti pe targa spre ambulanta ca sa iti ia o declaratie la "cald", au voie sa te arda in gura zi si noapte ca asa sunt ordinele, ca deh... presa poate sa scrie ce vrea, conteaza suma, ziaristii pot orice nu?
Intai invatati sa fiti jurnalisti cu adevarat, impartiali si obiectivi, respectati bunul simt si dupa aia faceti pe victimele. Pana atunci, ramaneti in aceeasi mocirla ca si dragii nostri politicieni. Watch dogs my ass...

Oana Dobre-Dimofte said...

Loop: ca iti vine sau nu sa crezi, libertatea de exprimare inseamna, cum zicea amicu'de la Hustler, "nu libertatea gandului pe care il iubesti, ci a celui pe care il urasti cel mai mult." In momentul in care un lider politic incearca sa sanctioneze gandurile exprimate la adresa lui in alt fel decat printr-un drept la replica sau, eventual actiuni in justitie, poti sa-ti pui linistit intrebarea daca omul ala mai doreste un sistem democratic.

Cat despre calitatile noastre profesionale, esti liber sa crezi ce vrei. Iti recomand, insa, sa inveti sa cauti pe google si altceva decat porecle stupide.

PAPICHULLOOO said...

Este deontologic sa toci o persoana non-stop pe televiziunea ta? Este deontologic sa nu ai drept la replica? Este deontologic sa lucrezi pentru un turnator dovedit?

Anonymous said...

Stai linistita, ma descurc eu pe google. porecla aia "stupida" e rezultatul unei campanii de indexare (ca si in cazul prostanacului), cu aportul colegului tau zoso, si el un mare fan al ciutacului. asta apropo de "cunostintele" mele.

Revenind la subiect, n-am contestat niciodata libertatea de exprimare, dupa cum vezi, chiar scriind randurile astea ma bucur de ea. Insa, nu reusesc sa vad, in cazul de fata, altceva decat "drept la replica sau, eventual actiuni in justitie". Are cumva ciutacu dosar la dna? A fost bruscat? Nu.
Adica omu iese si zice tonomate si toti sari pe el, dar nebunu cu laptopu poate sa il faca dobitoc, nebun, etc 24/7 si totul e ok. E, mie, un oarecare din multime, fara partizanate puternice, nu mi se pare normal.
Pacat ca voi, care ar trebui sa fiti 100% impartiali, etichetati situatia ca normalitate.
Vrem reportaje si emisiuni corecte ca sa stim pe cine sa votam, pe bune.

Oare de ce CTP a ajuns cel mai apreciat jurnalist? Pentru ca dadea impresia de impartialitate, se lua de toti si de toate, Felix, Basescu, Tariceanu. Chiar daca era doar de fatada, macar ii injura pe toti.

Inca o data, n-am nimic cu libertatea de exprimare, nu-mi plac marlanii si nesimtitii pt care deontologia e doar un alt cuvant fara continut.

P.S. Si pe TRU tot tonomat il consider, aici sunt de acord cu andronic.

oarecum offtopic - @cottonbud:
Crin e un baiat foarte destept, insa o mare javra, nu produce nimic, doar controverse. Decat unul ca el, prefer pe cineva mai putin genial, insa muncitor si corect.
Diaconescu, da, si mie imi place.

Oana Dobre-Dimofte said...

Bogdan: cata vreme iti faci meseria, da, este deontologic. Apropo, ai grija ca patronul la care lucrezi tu sa nu-si strice cumva aripile de serafim.

GIGI N. said...

Oana iesti putin nervoasa!!!! sant curios ce vei zice atunci cand iti vei schimba iar locul de munca? iar dupa cum se vede acum e posibil ca T.B sa castige si al doilea mandat,cat despre amicul tau Ciutacu totusi e cam dusmanos! pe link-ul de la Evz. a disparut articolul tau despre Dan Iosif te rog daca il mai ai trimitel si mie. merci! o zi buna gigi

Anonymous said...

Atacul lui Basescu e nejustificat in primul rand pentru ca cei de la Antena nu sunt jurnalisti. Gadea e un pseudo-moderator cu o atitudine putin spus partinitoare, Stan e incalificabil si de nevindecat, Cristoiu e o portavoce stricata, iar Ciutacu un inginer reconvertit la jurnalism. Rezultatul il stim cu totii. Ma bucur insa ca vad ziaristi de la EvZ care au coloana vertebrala si parerea lor. Numai bine.

PAPICHULLOOO said...

Apropo de deontologie, de faza cu Elena Basescu care a primit casa de la primarie ce zici? Este corect felul in care a fost facuta stirea la celebrul trust de presa?

Anonymous said...

@loop (dar nu numai)

- si, Oana, stiu ca pare putin offtopic, dar poate ca nu chiar -

"libertatea de expresie" nu prea accepta, dupa mine, grade de comparatie (libertate, dar cu restrictii - vezi obiectivitate, impartialitate etc). Ori e, ori nu e. Asa ca, pentru mine, ziaristii au voie sa faca multe lucruri pe care alti cetateni, cu statut oficial, nu au voie tocmai in virtutea statutului lor oficial (dispun de puterea de a influenta viata intregii tari si de acces la banii comuni, platiti de fiecare dintre noi). Libertatea lor de expresie este contrabalansata de libertatea noastra de alegere - daca nu-mi place un ziarist nu-i "consum" produsul. Economia este cel mai puternic si sensibil mecanism de reglare pe care il cunosc eu.

Din aceste cauze mi se pare inutil sa reprosezi unui ziarist o pozitie partizana - "obiectivitatea" este un ideal utopic. Fiecare om are o pozitie, iar jurnalistii nu fac exceptie. Daca nu-ti place, ai telecomanda.

Intentia de a impune pozitia proprie celorlalti (jurnalistilor care au alte pareri, de exemplu) aduce un pic a talibanism intelectual. Si ca sa nu zici ca predic fara sa aplic, uite: din 2004 am urmarit Realitatea si m-am ferit de Antena 3, tocmai din cauza pozitiei lor politice. Turcescu m-a dezamagit profund la faza cu Orban si l-am parasit. Nu cred ca un mesaj de la mine l-ar fi facut sa-si schimbe pozitia. Nici Valerian Stan si nici Mihai Gadea nu ma dau pe spate (A3 e un soi de "faute de mieux", ca sa zic asa), dar sunt mai aproape de pozitia mea decat altii, pentru moment.

Cand Oana Dobre, Victor Ciutacu et al vor gresi impardonabil in ochii mei le voi aplica aceeasi pedeapsa: voi inceta sa ii mai privesc. Iar ratingul va fi cel care ii va determina, poate, sa-si modifice abordarea. Nu eu.

Anonymous said...

Pana la urma toata "comunitatea" jurnalistica din Romania si-a facut-o cu propria mana. Si cum e obiceiul prost la romani, libertatea e prost inteleasa. In sensul unanim acceptat de libertate ideala, esti liber sa faci ceea ce vrei atata timp cat nu incalci libertatea celorlalti. Acum, si presedintele, ca orice om are drept de replica, si cum Ciutacu, omu cu laptopul si Gadea sunt liberi seara de seara sa verse laturi, asa e liber si presedintele sa se ia de ei. Atata timp cat nu a interzis vre-un ziar sau alte chestii de genul asta eu nu vad nimic deplasat.
Pe de alta parte Basescu e si un om destul de inteligent si abil politic. El si-a dat seama ca intreaga societate romaneasca a devenit din ce in ce mai scarbita de ziaristi si jurnalisti de ocazie , si de mass-media in general (a cui o fi vina oare?) si a speculat acest aspect. Si ca parca ca sa dovedeasca ca Basescu are dreptate, JN mai publica si articolul cu Titlul mare "Elena basescu a primit casa de la primaru Basescu" (sau asa ceva) si in articol sa se specifice undeva ca ei nu sunt siguri ca e chiar vorba de fiica lui Basescu.
Asa ca voi jurnalisti puteti sa plangeti cat vreti ca sunteti nedreptatiti, Basescu va mai trage niste voturi pe spinarea voastra, iar tirajele, audientele etc. se vor mai duce mai in jos.

Anonymous said...

Sper ca-ti vei critica colegii tot asa de aspru precum il critici pe Basescu. Altfel, din jurnalista devii rapid tonomat(a) :)

Anonymous said...

Mai domnilor, lasati-o in pace pe d-soara Dobre. Nu e foarte convinsa de multe chestii, insa stie bine ca are nevoie de prieteni in profesie.

Dealtfel, dl Ciutacu insusi este un tip scolarizat si relativ sarac, comparativ cu titanii pressei romanesti (ii stiti cu totii), suficient de inteligent pentru a purta (si) discutii civilizate, Cristoiu a scris cele mai frumoase editoriale din presa romanesca de dupa 90 (ma refer la anii 90-92),dl Gadea e un tip hotarat educat si spalat , ceea ce face intreg procesul asta de etichetare dificil. Personal inclin sa confer mai degraba unor emisiuni TV (le stiti si pe astea) calitatea de tonomat, decat unor indivizi bine precizati. Genul de targuiala 'patronul V. imi da sa mananc 24 ore din 24, iar eu trebuie sa fiu incalificabil cu cateva persoane-pe-care-nu-le-am cunoscut-indeaproape-in-viata-mea 2 ore pe zi'.

Pare tragic, desi e doar viata.

Oana Dobre-Dimofte said...

Cezar: te crezi mai subtil decat esti. De prieteni am nevoie in viata. In profesie am colegi, dintre care cativa, foarte putini, au ajuns sa-mi fie prieteni.

Anonymous said...

Ma intreb de ce trebuie sa ajunga cineva sa-i fie rusine pentru cum a votat, in loc sa fi gandit mai mult si mai bine inainte de a fi pus stampila? Si daca un jurnalist face asta, ce sa ne mai mire de cei care, neinformati fiind, impresionabili si naivi, stau cu gura cascata la minciunile spuse cu atat seninatate si convingere de presedintele nostru? Era clar pentru oricine avea o viziune cat de cat matura asupra vietii politice si asupra traiectoriei lui basescu, ca presedintia lui va arata exact cum arata. Adica un nesfarsit circ la care aplauda tot felul de "intelectuali", fie din postura de simpli agramati rataciti anonim pe internet, fie de directori multimiliardari de edituri sau jurnalisti a caror slugarnicie i-ar face sa se rusineze pe fostii membri ai directiei propaganda din regimul comunist.
Din pacate, visceralitatile unora dintre colegii si prietenii tai aduc mai multe servicii lui basescu decat linguselile avramestilor si ungurenilor. Pentru ca eu stiu ca nu e vorba de comanda politica, ci de lipsa de discernamant jurnalistic si de senzatia ca sunt niste mici dzei. Ma uit in acest moment la ciutacu si-mi dau seama ca aceste crize autosuficiente dau apa la moara celor care acuza in bloc jurnalistii de la antene.

Anonymous said...

servus oana...ai perfecta dreptate...am ascultat-o de curand pe adriana saftoiu la o dezbatere la CJI, unde "a lasat sa se inteleaga" ca atunci cand omul are puterea, comportmamentul capata un accent de paranoia.

uana.be said...

eu am totusi o intrebare...de cand o femeie de 28 de ani este chiar asa de copil?? Teoretic..toti suntem niste copii pt ca am avut sau avem o mama si un tata...dar sa marsezi pe faptul ca saracuta de ea e asa un copil ingenuu si timid...mai las-o naibii! Din cate stiu eu femeile la 28 de ani au facultatile terminate , joburi la care deja au avansat si s-au calit si multe dintre ele au deja cate 3 copii ...si atunci sa deduc ca aceste celalate femei sunt anormale sau domnisoara elena este oleaca mai retardata si are varsta mentala de fetita de 15 ani??Daca e mai "speciala" (vezi scolile pt copii speciali...deci in sensul ala de speciala) sa spuna...si n-o sa se mai ia nimeni de ea...Dar tot prin inductie matematica rezulta ca daca ea e "speciala" si a fost aleasa sefa peste democratii juniori...inseamna ca ei sunt si mai "speciali" .
Spre deosebire de tine , oana, eu sunt pt prima data mandra ca mi-am ignorat spiritul civic si nu am mers la vot!:)
Cat despre ciutacu , ar trebui sa-l ignore...e usor de spus...da na...teoretic se poate! O alta chestie nu inteleg la cei care scriu pe bloguri/forumuri ! La sinteza zilei de aseara s-au discutat 2 subiecte foarte bune : lipsa de minim bun simt al acelor fatuci care sustin ca sunt mari oameni de presa si interviul de acum 13 ani (daca am retinut curect) cu maria basescu...Ei! la asa subiecte tot ce au putut comenta pe site-ul antenei diversi insi a fost ca "ciutacu e cam neingrijit" ...si cu asta inchei...cand pe noi ,ca devoratori de subiecte , ne intereseaza ca ciutacu e neingrijit cand altii sar gardu la spitale ...ne meritam si presedintele si parlamentul si tate magariile care se intampla zi de zi!

Anonymous said...

Deci putem sa va spunem "prietena de tonomat"???
Cred ca ar trebui sa va fie rusine cu prietenii de la trustul Intact. Astia cred ca suferim de "Alzheimer" (ca sa raman in limitele bunului simt). Cred ca am uitat cat era cursul leu dolar in '98??? Sa stea linistiti, nu vor scapa de acest apelativ "tonomati"

Oana Dobre-Dimofte said...

Stefane, mi se pare mai usor de suportat eticheta de "tonomat" decat prostia in stare pura.

Anonymous said...

Discutia s-a prelungit cateva zile la rand.S-au aprins pasiuni si s-au emis pareri ce pot fi luate si drept sentinte.
Dupa ce am citit postul si comentariile pana azi(23.03.2008) am constatat ca fata de 1990 unii sunt la fel de departe de Occident.Si am sa formulez si argumentele:
1.Unde scrie ca un lider politic nu poate fi criticat non-stop de o "parte" a presei?
2.De ce gazetarii trebuie sa fie impartiali politic?La urma urmei sunt cetateni cu drept de vot si trebuie sa fie in primul rand sinceri.Electoratul trebuie informat cu toate aspectele vietii politice si este suficient de matur sa decida singur.Nu cumva credem ca gazetarii trebuie sa fie superiori celorlalte categorii profesionale, eventual depozitarii adevarului absolut?
3.L-ati auzit pe presedintele Bush aprostofand presa ostila, si are suficienta presa care-l critica si chiar caricatural!
Sunt doar trei argumente care sustin ca mai avem de invatat "democratie".Ne plangem de emisiuni partizane si impotriva unor lideri politici.S-a inventat telecomanda!
Sunt ziare care ataca puterea si banuim ca sunt manevrati sa scrie asa.Atunci sigur ca exista si gazetari care lauda puterea pe principiul actiunii si reactiunii.
Care-i problema?Eu decid ce citesc si cu asta basta!
Am citit in acest post comentarii mult mai nepoliticoase decat multe emisiuni ale lui Gadea.
Nu va place Oana Dobre, gazda noastra in acest moment? Nu cititi sau tratati cu indiferenta.Daca va pasa, veniti cu argumente si pe cat se poate cu politetea cuvenita unei doamne!
CNA si o parte a criticilor gazetariei romanesti au propagat aceasta plaga a rusinii sa ai opinii politice, sa ai prieteni, sa scrii ceea ce crezi.Daca e gresit sau valabil, cine stie, viitorul va demonstra cine are dreptate.Ne aprindem si reactionam violent si ne miram de ce se intampla pe stadioane.Inca doi-trei lideri ca actualul presedinte si vom arunca cu brichete in gazetari!

james crissilv said...

splendid scris, felicitari,
si asta din partea unui om (eu) care nu are nicio tangenta cu politica.
o zi minunata iti doresc

Anonymous said...

... bun... am citi tot ce s-a postat cu incrancenare si patima la adresa jurnalistilor, a Oanei Dobre... ca sa fie scuzat,consiliat cine..???
adica Basescu nu ca uita ca este inca presedintele Romaniei, ci, se foloseste cu perversitate, persuasivitate, cu buna stiinta de functia de presedinte, dar noi... buni analisti in tot si toate, ca deh, la fotbal si politica tot romanul e specialist, lovim in naivitatea noastra in .. profesionisti, mai grav, argumente solide ioc...
cu tot respectul fata de toata lumea, dar eu sunt solidara cu juranalistii, singurii pana la proba contrarie care au argumente si dovezi, si zic : Rusine Basescu, pt ca nu esti un model de comportament prosocial ! si, BRAVO jurnalistilor si cetatenilor care au demnitatea, curajul in a lua atitudine si a recunoaste, a zice lucrurilor pe nume;
sa avem pardon," copil timid " o fii fiumiu, si ca el multi altii.... argumentez, are 7 ani, e in cls 1, se lupta cu literele si cifrele si este foarte atent la exprimare si da, iaca sunt mandra ca " mami " ii repeta mereu " mergem sa discutam cu doamna sa vedem despre ce e vorba, pentru ca asa este frumos.. " si, cinste copiilor orfani care se descurca cum pot, ba isi cresc si fratiorii mai mici, cinste vaduvelor care trag cu dintii si tin familia unita, si nu-si arunca copiii " la stat " oricat de greu le-ar fii, cinste copiilor care se lupta cu cancerul si zambesc vorbindu-ne si coerent si cu intelepciune despre boala lor....da, cinste lor.. nu " parintelui " care nu a avut abilitatea de a fii parinte la etapele de virsta potrivita... sa-mi fie cumva rusine ca nu plang de mila lui si a odraslei agramate???... ba mai zic inca o data RUSINE BASESCU ! si da, FELICITARI JURNALISTILOR ! ( apolitica, un simplu cetatean, parinte, dar ma bucur ca zic si am argumente )
Felicitari Oana Dobre !
respecte si succes in toate,
SIBILLA

Anonymous said...

heheeee! mindra corabia, mester cirmaciul... si il iubesc toti mocofanii, ca la romani prinde genul grobian, care injura gaozari, care bea la terasa la ciresica si danseaza cu ziariste, dar pune sepepistii sa ii la la omor pe cameramani. romani, puteti sa vi-l pastrati, io cer azil politic in srbija...