Saturday 1 December 2007

Despre muieri

Exista barbati, exista femei si exista muieri. Muierile pot fi atat barbati, cat si femei. La muiere nu conteaza daca CNP-ul incepe cu 1 sau cu 2, conteaza semnalmentele, care sunt unisex. Iata cateva:
- Daca ai un zambet "de serviciu", unul "de socializare" si unul "adevarat", atunci esti muiere
- Daca iti lauzi un coleg ca a facut treaba buna dupa ce l-ai "desfiintat" cand nu era prezent, atunci esti muiere. Daca era si seful tau prezent in timpul operatiunii "desfiintarea", atunci esti muiere proasta. Ghici la ce se gandea seful ca se va intampla o data ce va iesi EL/EA din camera?
- Daca scopul tau in viata e sa-ti pastrezi job-ul si pentru asta ai minti, sapa, da in branci sa "avansezi" si sa pari "corespunzator/are", atunci esti muiere
- Daca ai spus macar o data in viata fraza "pot sa am o opinie?" pe un ton umil, atunci esti muiere
- Daca ai dat vreodata vina pe unul mai slab in ierarhie pentru greselile tale, in momentul ala ai fost muiere. Acorda-ti puncte duble daca te-ai gandit ce iad va fi viata subalternului in cazul in care urma sa riposteze.
- Daca unul dintre subalterni si-a dat demisia, tu ai incercat sa-l convinga sa ramana si dupa ce omul a plecat tu raspandesti zvonul ca de fapt l-ai dat afara esti (suprise, surprise!)muiere.

Continuati voi, daca aveti chef, ca pe mine m-a apucat o usoara greata.

6 comments:

Anonymous said...

Te invit la mine la munca sa vezi cu ochii tai cate "muieri" vei intalni. Pe tine te-au apucat o usoara greata mie imi vine sa vomit. Ce as completa la ce ai scris este ca tot "muieri" se numesc si cei ce accepta si aproba comportamentul muierilor.

Oana Dobre-Dimofte said...

Mile: din fericire, nu vorbesc despre actualul meu loc de munca. Mai multe nu zic, nici nu cred ca e cazul.
In rest, observatia ta e 100% corecta.

< M > said...

Intotdeauna vor exista aceste " muieri ". Nu ne putem mandri cu chestia asta, nu noi romanii am inventat-o , cu toate ca asa pare.
Si din pacate intalnim aceste specimene peste tot.Si ce e nasol e ca mai nimeni nu le observa ! Sa fie romanul atat de comod si de indiferent ?

Adriana said...

Dumnezeule, câte muieri cunosc! :(

Anonymous said...

Te felcit pentru descrierea sumara si corecta al unei categorii sociale de care deseori incerc sa ma feresc. Termenul insa nu cred ca este cel potrivit. 'Muiere' inca este folosit si inteles in legatura cu o jumatate din populatia acestei tari, si singurul lucru care o deosebeste de cealalta jumatate sunt calitatile fiziologice.
Dar poate ca trebuie depasite cutumele sociale, cel putin unele dintre ele.
Mentionez din nou ca descrierea a fost excelenta.

< M > said...

Serbane , cu totii stim care e termenul corect. Oana a cizelat putin ideea. Oricum , prefer termenul Oanei . Nu agreez limbajul vulgar.