Monday 1 October 2007

MAE, We Have a Problem!

Ce l-a interesat pe Cioroianu azi atat de mult incat a simtit nevoia sa trimita un comunicat:

"Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă preocuparea faţă de acţiunile represive din Burma/ Myanmar

Ministerul Afacerilor Externe salută convocarea sesiunii speciale a Consiliului Drepturilor Omului, consacrată examinării situaţiei drepturilor omului în Burma/Myanmar, programată să aibă loc la 2 octombrie 2007, la Geneva. Delegaţia română a participat activ la luarea acestei decizii şi a contribuit, de asemenea, activ la elaborarea poziţiei Uniunii Europene pe această temă.
Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă preocuparea faţă de măsurile represive luate de autorităţile de la Rangoon la adresa propriilor cetăţeni considerând că manifestările de forţă au un caracter excesiv şi contravin normelor democratice privind libertatea de opinie şi de exprimare."


Pana sa se preocupe de atrocitatile din Burma/Myanmar, nu mai bine isi gasea timp domnul Cioroianu sa numeasca un nou ambasador in Italia? Ca si acolo tocmai se petrecura niste atrocitati (bineinteles, incomparabile ca proportii cu cele din Myanmar), dar in care au fost implicati niste cetateni romani? Si mai mult decat atat, romanii au ajuns de-a binelea o etnie-stereotip pentru italieni. Nu, Cioroianu n-a avut vreme nici macar sa scrie un comunicat sau sa dea o declaratie despre Italia (l-am sunat ieri de mi-au sarit capacele), d-apoi sa numeasca un ambasador!

5 comments:

Anonymous said...

daca vrei sa ai un ambaseador la roma, suna la basescu, mare jurnalista! sau intreaba-l pe John!

Oana Dobre-Dimofte said...

Adriana: you are a really smart cookie, aren't you?

Anonymous said...

Pai comunicatul despre Myanmar i l-a dictat Condi. da'femeia nu i-a zis si despre Italia, ca nu e teritoriul ei.

Anonymous said...

eu nu aș fi așa dură în a condamna reacția pe Burma, păcat că vine însă după ce se luase de el Anastase.atâta timp cât deținem președinția unei chestii care se cheamă Consiliul ONU pentru Drepturile Omului și noi nu zicem nimic când oamenii sunt măcelăriți pe stradă e destul de grav.
iar problema cu ambasadorii care nu există în cele mai importante capitale nu are soluția doar la cioroianu, ci și la cotroceni.

adi_ocs said...

Comunicatul pe Myanmar, firesc dar foarte intarziat, a fost dat pentru ca l-a prins cu mata-n sac Roberta Anastase. Pacat ca nu avem destui ziaristi competenti pe felia de politica externa sa-l controleze pe specimenul asta care ne face de ras pe plan international. Avem pentru un an de zile presedintia Consiliului Drepturilor Omului la ONU si suntem obligati sa avem astfel de pozitii. Numai ca acest "amanunt" nu apare nici macar pe site-ul MAE..curat profesionalism