Saturday 4 August 2007

Sifon si fluturi

In Jurnalul national de azi e un articol senzational despre disparitia sifonului. Chiar ma intrebam zilele trecute daca o mai bea cineva sifon. Din ala adevarat, din masinariile alea uriase si fascinante. Pe cand ma intrebam mai de zor, am descoperit sifonul unde nici nu ma asteptam: in meniu la Pizza Hut. 1,5 RON paharul. Nu va luati si voi teapa, e doar o tentativa de sifon, nu the real thing!

A, si ma mai intrebam ceva: unde au disparut fluturii? Serios, nu stiu daca era la fel si in Bucuresti, dar pe vremea cand copilaream eu in Buzau, florile erau pline de fluturi. Din aia albi, banali, pe care tembelii de noi ii luam cu sadism de aripi si ei nu mai puteau sa zboare. Iar noi stiam asta, si tot ii culegeam cu mana din flori. Acum, de cate ori trec prin Buzau, ma uit dupa fluturi. Nu mai sunt. In Bucuresti, nici atat. Unde or fi disparut?

33 comments:

Dalia Pușcă Solon said...

I-a luat Al Gore...ca sa ne manipuleze pe noi:-)))))

Anonymous said...

pai oana hai sa producem sifon poate o sa ajungem milionari :))

idee cu sifonu e ca se foloseste o anumita instalatie care il produce.eu am vazut una si e tare aiurea...bine era cu tot felu de improvizati....dar e bun sifonu...si imi amintesc din copilarie socata care era f f buna :)


fluturi probabil ar trebui sa i importam ca mai toate.nici eu nu am mai vazut...nu stiu care e explicatia :(

Arsenya said...

Bunicul meu bea sifon..inainte sa se mute in Bucuresti. acum isi aminteste cu nostaligie de el! :P nu stiu de unde il lua, da' mereu cand ma duceam la el avea 2sticle reci in frigider si dimineata, cu mult inainte sa ma trezesc..facea "plinul". A ramas un mister locul de unde il lua..

mitica said...

Daca mai dai pe-acasa (prin Buzau!...) o sa gasesti si sifonariile. C-aici mai sunt. De-alea vechi, cu roti mari si pompe care pufaie de zor. Sifon. Apa cu bioxid de carbon. Sau cum spunea un imbogatit din sifoane (poate-ti mai aduci aminte de sifonaru' din colt Unirii cu Patriei!), "am vandut apa cu aer la orisice fraier". Mi-a placut intotdeauna replica lui. Si-a ramas doar replica din el, ca el s-a dus vazandu-si casa demolata de buldozerele lu' Ceausescu.
APA CU AER PENTRU ORISICE FRAIER.

Oana Dobre-Dimofte said...

Mititica, cum sanu-mi aduc aminte de sifonaria aia?! Nu stiam povestea celui care a deschis-o, cand am facut eu cunostinta cu ea vindea o tanti. Imi aduc aminte si acum de cozile la care dardaiam inainte de Craciun prin '93- '94, cand era inca deschisa! De sarbatori era inchis si trebuia sa facem provizii. :))
A, si mai era o sifonarie in spatele blocului Camelia. Acolo chiar era o instalatie uriasa! Very impressive pentru mine!

Anonymous said...

e tot o consecinta a societatii de consum, care vrea totul la indemana si mai comod.sifonul acum a luat forma soiurilor de ape minerale din supermarket-uri. despre fluturi..nu mai sunt omizi

Anonymous said...

De obicei sifonul se cam rasufla.
Nu te stiam atat de filozoafa.
Da sa stii ca imi place ce scrii.
Ultima propozitie sa nu o afisezi ca imi stric reputatia

Oana Dobre-Dimofte said...

Liviu, na, ca te-am deconspirat! Ce mare filosofie? :P

Dalia Pușcă Solon said...

Liviu? Cel cu patul pustii?:-) da' nu comenteaza nimeni fluturii? Fluturii, fluturii:-))

squiddy said...

Fluturi=flori
Case, vile, birouri != (<>) flori

=> fluturi != case,vile,birouri

In Romania nu mai exista un mediu prielnic pt fluturi s-au dus in Bulgaria...cred ca ne mutam cu totii acolo :)

Anonymous said...

Sifonul este inlocuit de apa minerala ..demult timp. ai copilarit in Buzau? Nice blog. pup.

efectul G said...

mi-e teama ca nu mai ai tu ochi pentru fluturi...

Am observat cum "fluturi" doar OP-uri in emisiuni la comanda...penibila...demascare.
Poate gresesc...dar emisiunile tale au gust de Tatulici in anii 90..si gustul nu e bun...

Oana Dobre-Dimofte said...

Blog de plictiseala: multumesc ca m-ai scos din bezna ignorantei si mi-ai aratat calea.

efectul G said...

daca tu crezi ca "jurnalismul" si aroganta stau bine impreuna ....ok

Oana Dobre-Dimofte said...

Blog de plictiseala, uite ce-ti urez cu toata aroganta care ma caracterizeaza: have a nice life. Te astept pe aici cand o sa ai si argumente.

Tvvity said...

au migrat saracii :-< :)) ... cat despre sifon ... nu mi a placut niciodata :-j .

c said...

sifon de sticla imbracat in plasa.capsule cu co2,in cutii de 10,raritati;batute de asfalt intru verificarea incarcarii cu gaz.sifoane din tabla,cu cap inox,raritati,deasemeni.
fluturii ca fluturii,dar bondari ai mai vazut?
altfel,nu stiam ca socata se face cu sifon.aflu lucruri preaminunate.sa fiu io al dracu...de nici eu nu mai stiu care e explicatia.nu conteaza care.
ma duc la dah li a, ca la tine aici nu-mi place,ca esti cam aroganta.si cind o sa gasesti explicatia,sa dai sfoara.multumesc

Oana Dobre-Dimofte said...

Catalin: s-ar putea sa regret plecarea ta. In momentul asta nu am prea multe argumente, dar cine stie? :)

c said...

hehe.dam cu banu',cine stie?!facem o aroganţă...
opserf ca dahlia a luat-o pe calea cea mai dreapta,cu popi,cu calugari,cu toate cele sfintele.acum ceva vreme avea halucinatii auditive,zgomote de motociclete,etc...de alea s-a lecuit.de astea ultimele nush daca ii mai trece...e un moment de pierzanie.nush ce o sa ma fac cu ea,ca nu ne mai intelegem deloc.ea cu biserica scientologica,io martorul lu iehova si a lu' tasu' lu iehova...greu,greu.fara iesire.

Oana Dobre-Dimofte said...

Catalin: Nasol moment... :)

c said...

ahamz.vb ta...nasol momentul.o fi momentul zero?o fi momentul adevarului?o fi sosit clipa?mi-o fi venit timpul?!
evident ca glumesc,stiu ca stii ;),dar na...am zis sa aberez si eu putin,ca tot e moda asta acum,sa comentezi degeaba pe bloguri.imi place sa fiu "trendi" :))

Anonymous said...

Sifonul nu-l regret (btw e o apa de Lipova la Profi care aduce bine), fluturi mai sunt, da' licurici n-am vazut de mai bine de 20 de ani ... Am crezut ca vad aseara ... erau reflexii in geam de la mobil ... trist momentul.

Independenta Dependenta said...

fluturi sunt şi în Bucureşti. nu-i căuta cu insistenţă. ştii cum e când aştepţi ceva cu disperare? îţi scapă printre degete! :) ...şi vorbesc de real butterflies, nu de gărgăuni sau de senzaţii care te gâdilă în stomac!

Dalia Pușcă Solon said...

Calea ca dreapta a inceput s-o mai coteasca putin...

Romanianangel said...

citisem undeva ca sifonul ingrasa....
stiu ca in Iasi inca mai sunt sifonarii, si sirop de capsuni :)

Anonymous said...

Postarea asta suna a "Sex and the city" sau dialogul intre Tom Hanks si Meg Ryan in "You've got mail".Din suflet sau din intamplare (?)

Oana Dobre-Dimofte said...

Din intamplari de suflet. :)

Anonymous said...

...aparentele de pe sticla inseala...nimic nou sub soare:)

Mihai said...

fluturi nu mai sunt pentru ca nici flori nu mai sunt... cand a-ti vazut ultima data un rond de flori de toata frumusetea prin orasele noastre.... iar despre sifon...mai bine ca a disparut...eu cand eram mic si ma duceam sa le umplu mereu imi luam teapa... din trei, unul nu avea niciodata acid...

Anonymous said...

Fluturi nu mai sunt pentru ca traim in cea mai poluata capitala europeana.
Fluturi nu mai sunt pentru ca e mai misto sa mergi la plimbare cu masina decat pe jos.

Anonymous said...

ma enervezi. ori vorbeşti română ori engleză.

the real thing... mai bine zi şi tu că era o minciuna de sifron. sau nu-ţi mai ajung cuvintele din română.

alfetl, postul ar fi mişto, but you ruined it.

Anonymous said...

Io' nu am mai vazut licurici de o gramada de timp....

Anonymous said...

Pisica mea maninca fluturi, e sadica ei placere de criminal al lumii animalelor. O fi si asta o explicatie a disparitiei fluturilor, cea mai frumosa, ca nu vreau sa vorbesc despre poluare, unde electromagnetice si alte grozavii cotidiene.
Sifonul nu a disparut, il gasim in asazisele ape minerale din comert, gen Izvorul Minciunilor, care chiar are gust de sifon. Ai baut braga?