Thursday 19 July 2007

OK, I Give Up

De cativa ani, cam toata lumea incearca sa ma convinga sa-mi iau aer conditionat. Eu urasc aerul conditionat, pentru ca ma doare capul de la el. Dar oameni buni, dupa o noapte de somn chinuit si cvasi-asfixiere, tocmai am iesit in balcon. Unde e umbra toata dimineata. Iar termometrul arata asta:

Am revenit in casa, si pentru ca tot eram intr-o pasa masochista, m-am uitat si la termometrul de pe birou. Cu ochi plini de ura m-am uitat, cand am vazut asta:


Fratilor, ati infrant! Am plecat la hypermarket dupa aer conditionat. Dar daca-mi spun aia ca nu mi-l instaleaza imediat, sper sa aiba macar niste ventilatoare. Uriase.

Later edit: Mi-am luat un ventilator. Maaaaaaaare! Poate, totusi, scap fara aer conditionat! :D

19 comments:

stefan said...

Bravo, dar ti-l monteaza dupa cateva saptamani.

Apeleaza la un meserias privat, care contra 2-3 milioane ti-l monteaza imediat. Cand vine firma de service, unde ai programarea, le dai ceva+ satisfactia ca nu au de muncit si-ti stampileaza certificatul de garantie. Sper ca ti-ai luat unul ca lumea, cel putin 12.000 BTU

Sa-l pui pe hol sa acopere mai multe camere. Eu asa am facut si merge (dormitor, birou)

Oana Dobre-Dimofte said...

Stefan, thanks for the tips! :)

Anonymous said...

arati f bine. mai pune niste poze cu tine. ceva sumar eventual

Piticu said...

Eu inca ma mentin pe pozitii. Mi s-a atras insa atentia ca diseara va trebui sa dau shut down la calculator ca sa nu mai faca caldura.

Si ... pentru ce sa`mi iau aer conditionat? Stau in chirie.

Oana Dobre-Dimofte said...

Alex: thanks, but no thanks!

Unknown said...

dobre, lasa vrajeala, baga pictorialu' ca te cer masele:)

Oana Dobre-Dimofte said...

Victor, after you! In ordinea numerelor de pe tricourile de moguli...

Unknown said...

Oana, ochii mari si umezi vor sa te vada:)

stefan said...

nu Victorrrr, vrem Oana.....

(masele:))

Oana Dobre-Dimofte said...

Ha,ha. Gata cu joaca, kids! :)

stefan said...

M-a intrebat odata cineva daca fumez. I-am raspuns: sunt prea inteligent pentru chestia asta.

mitica said...

12000 BDU acopera cam 24 mp de locuinta. Daca nu ai treceri intre incinte suficient de mari-cca. 3 mp- nu-ti recomand montarea pe hol a unitatii interne a climatizorului. Ar insemna sa-ti muti activitatea in hol. Pentru o prima dotare iti recomand instalarea in locul pe care-l folosesti cel mai mult in perioada de maxim termic.
Cu alte cuvinte e de preferat monatrea a 2 unitati - una dormitor si cealalta sufragerie, daca apartamentul e cu 2 camere. Pentru mai multe camere sunt climatizoare cu mai multe unitati interne. Dai mai putine gauri, dar costa mult mai mult.
Cat despre ventilator, ce sa zic, mai bine mai multe dusuri si mai putin ventilator, ca poate face unora mai mult rau decat bine. Procedeaza cum crezi ca ti-e tie mai bine, indiferent de ce zic ceilalti.

Oana Dobre-Dimofte said...

Multumesc pentru sfaturi, Mitica. :)

Anonymous said...

oana, nu-ti lua aer conditionat. e ca la aparatul de fotografiat: iti fura sufletul.

Oana Dobre-Dimofte said...

Mircea: details, please. :)

Anonymous said...

Plus ca aerul conditionat afecteaza sanatatea si inteligenta dar cui ii pasa, pe caldura asta, nu?

Rin Tin Tin said...

Omg, cand am vazut termometrul ala am crezut ca e o rigla. Ma asteptam la o poveste cu masuratori, dar nu in grade.. Si nu ale temperaturii. Dezamagitor:(

Anonymous said...

vrei sa-ti monteze ac-ul imediat? pe caldura asta? cred ca glumesti... am inteles ca se asteapta si 2 luni pana vin sa-l monteze ;)

Anonymous said...

In primul rand folosind aerul conditionat accentuam efectul de sera..incalzirea globala etc...care este o problema foarte mare..dar romanii cum sunt ei mai tari..si cum ei fiind cei mai tari...cu sistemul de invatamant performant...in care elevul este invatat sa retina totul pe de rost...ca asa e frumos..sa stie baiatu' lu' mamica..sa fie el "destept"...ca oricum toti sper sa faca altii..dak s-ar putea sa manance altii pentru noi ar fi bine...ma rog am deviat prea mult ideea de baza e ca..la noi pe langa faptul ca nu se iau masuri impotriva efectelor de sera..mai se si taie cateva paduri...in al II-lea rand ca veni vorba de poze (alex spunea...)...tutunul dauneaza grav sanatatii...(nu mai fuma...) :D