Monday 14 May 2007

Vin moguli noi!

Preşedintele CNA, Ralu Filip: TF1 vrea să investească în România
Sursa: NewsIn

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Ralu Filip, a declarat, în şedinţa de luni a consiliului, că a avut o întâlnire, luni dimineaţă, cu un reprezentant al postului francez TF1 care i-a spus că TF1 vrea să investească în România.
Ralu Filip a explicat că TF1 nu a stabilit încă dacă să cumpere un post românesc deja existent pe piaţă sau dacă să înfiinţeze un post nou.
TF1 (Television Francaise 1) este prima televiziune generalistă franceză, cu o cotă de audienţă anul trecut de 31,6%. TF1 a fost lansat în 1935 ca post public, iar în 1987 a fost privatizat. În prezent, canalul face parte
din TF1 Group, cea mai mare companie de media televizuale din Franţa. TF1 Group deţine, printre altele, mai multe companii de producţie audiovizuală şi cinematografică, de distribuţie de CD-uri şi DVD-uri şi companii de teleshopping.
Pe lângă TF1, compania TF1 Group mai deţine, printre altele, posturile Eurosport, Eurosport 2, Eurosport News, TMC, LCI ŞI TF6. TF1 Group deţine şi jumătate din acţiunile canalului internaţional de ştiri France 24, alături de societatea publică de televiziune din Franţa, care deţine cealaltă parte de acţiuni.
În 2006 TF1 Group a avut o cifră de afaceri de aproximativ 2,7 miliarde de euro, cu 5,8% mai mare decât în anul precedent.
TF1 Group are ca acţionar majoritar grupul Bouygues care este prezent în 80 de ţări şi care desfăşoară afaceri în domenii precum construcţii, imobiliare, telecomunicaţii şi media.
Veniturile totale ale grupului Bouygues în 2004 au fost 23,4 miliarde de euro.


O singura intrebare am: cat de seriosi sunt mogulii astia, daca isi transmit mesajele prin Ralu Filip?

7 comments:

Anonymous said...

Si ce, Ralu nu-i om? Acu', pe bune, e logic ca - inainte sa ia/deschida ceva pe piata - TF 1 sa se intalneasca si cu autoritatea reglementatoare. Unica intrebare e de ce ne anunta Ralu. Daca ma gandesc ca mandatul i se cam apropie de final, s-ar putea sa avem un raspuns...

Oana Dobre-Dimofte said...

@Victor: Ce zici tu nu e in contradictie cu ce zic eu. Eu nu m-am intrebat de ce s-au intalnit cu el, ci de ce a devenit Ralu purtatorul lor de cuvant. E ca si cum Ringier ar fi anuntat achizitia EVZ prin CTP. :)

Anonymous said...

vorba ciutacului
s-o fi saturat si ralu filip sa tot amendeze reclame le detergenti si promovare la chelii de presedinti
si ce nu i-ar sta bine ca director de tf1 romania?
o intrebare doar: stie ralu filip franceza sau e de ajuns cu ce baza de date vine de la cna?

lb said...

buna, Oana! :)

La cat mai multe postari pe blog

Andrei Crăiţoiu said...

TF1 este un post privat si este bine venit in programul operatorilor de cablu si nu numai.Daca Ralu Filip este francofon si stapaneste bine limba lui Voltaire poate ocupa cat de curand un post cheie la TF1 in Romania.Curios este ca a devenit purtatorul de cuvant al francezilor,dar la noi totul este posibil.

marius said...

se stie ca nenea ralu este pe final de mandat...se vorbeste chiar de noi succesori...un post caldut la tf 1 romania este putin probabil, dar intrarile si relatiile sunt bune intotdeauna.

Oana Dobre-Dimofte said...

Multumesc, agatha! :)